Hasvik, NO
temperature icon -4°C
husté sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 1°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 2°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

Já mám koupenou velikost 1. Ryba drží perfektně, krásně pracuje, jenom váha je spíš na mělčí vody a menší nástrahy. Momentálně se dá koupit velikost 1 a 2. Velikosti 3 a 4 ještě nejsou v prodeji. Ve středomoří mají trošičku pomalejší tempo života a práce. Tak se snad jednou dočkám a pořídím větší velikost.8-)

Na co čekat,je to jednoduché tak si to udělej.:-P

Pro jirkanor:taky ty pilkry dělám,asi jsi je tady viděl,jsou v diskuzi: Domácí výroba pilkrů,pilkříků,jigových hlaviček,mám dotaz kudy nalejváš pilkry,já to původně nalejval zadkem a pak jsem to zavařil,to je ale pracné a tak dělám díru do spodku vrtákem na plech,na nalévání to je paráda a ještě jedna věc,očka máš zevnitř heftlé?Na plechu to neni poznat.Ahoj Otta.

[citace]otta napsal:

Na co čekat,je to jednoduché tak si to udělej.[/citace]

pro někoho jednoduché, pro mně nemožné, a nás takových je asi dost:-D:-D:-D

ale tak už to chodí

To bulik:Částěčně máš pravdu,né každej je zručnej a taky je důležité mít si to kde udělat.Doufám ale že nejsme ještě tak do.....ná země a že má snad každej nějakého kámoše kterej to zmákne,je fakt že ale i to kamarádství jde nějak do háje.:-(:-(:-(:-(

Pro otta: viděl jsem tvé nástrahy, naléval jsem to zadkem a z obavy aby se mi to v zúžení neucpalo tak jsem je trochu předehřál a šlo to docela rychle. Máš postřeh drát ok je na obou koncích ohnutý a heftlý. Pak jsou obě části svařeny. Tigem to na povrchu nepoznáš, kdyby se na to sáhlo stříbrnou pájkou s autogenem hned bys to poznal a nešlo by to vyleštit. Ale ty máš zkušeností daleko víc, mě se jen líbilo že povrch vypadá jako šupiny. Taky mě inspirovalo toto vlákno. Chtěl jsem na ně stříknou oči aby to bylo více atraktivní, ale nevím jaký typ barev se používá. Našel jsem na webu zajímavou nástrahu kraba, když se mi podaří obrázek umístit na vlákno tak by mne zajímal tvůj názor.

To je ta krabí kombinace

Něco pro kutily.8-)

Zdar, zajímalo by mě, jaké používáte trojháky na pilkry?? Nejlépe co nejlevnější, aby drželi a měli mořskou úpravu.:-D:-D

Zkoušel někdo??

Těm pilkříkům bych věřil na poláky..

:-D

[citace]kliknis napsal:

Zdar, zajímalo by mě, jaké používáte trojháky na pilkry?? Nejlépe co nejlevnější, aby drželi a měli mořskou úpravu.[/citace]

Super háky co jsou odzkoušený jsou Asari Triplex hooks . Záleží pak jakou velikost. Ultra ostré a pevné . Mám jich pár doma na krámě a vezu je i do Spálova .

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!