Hasvik, NO
temperature icon -3°C
slabé sněhové přeháňky
Trondheim, NO
temperature icon 9°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 8°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 11°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 29°C
skoro jasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

čau jednu som už navazal a skušal zatial iba doma pojdu do hlbky cca7m ažna breh mam to spojene kružkom a zakryte gumou aby neporušil silon na spodnej strane hačku je silon

Testoval už někdo z vás nástrahy od Kinetic? Konkrétně gumovou maxirybu Big Bob? A kde je kupujete? U nás jsem je našel jenom u Honzy Dufka, a to jenom jednu nebo dvě barvy, ale vim, ze jich existuje více barevných variant.

[citace]PEN napsal:

Testoval už někdo z vás nástrahy od Kinetic? Konkrétně gumovou maxirybu Big Bob? A kde je kupujete? U nás jsem je našel jenom u Honzy Dufka, a to jenom jednu nebo dvě barvy, ale vim, ze jich existuje více barevných variant.

[/citace]

Ahoj ja. Kupil som to v 2 farebnych vyhotoveniach v Nemecku (to čo máš Ty na obrázku a ešte vo farbe kellera) Zatiaľ bez úspechu.

[citace]PEN napsal: Testoval už někdo z vás nástrahy od Kinetic? Konkrétně gumovou maxirybu Big Bob? A kde je kupujete? U nás jsem je našel jenom u Honzy Dufka, a to jenom jednu nebo dvě barvy, ale vim, ze jich existuje více barevných variant. [/citace]

Ahoj, letos je chci vyzkoušet. Kupoval jsem je v německu, měli dvě gramáže a asi šest barev (keller, jednoskvrnka, sleď atd)

Ahoj pro všechny co mi psali sz odepisu až dneska . mám tenhle týden praxe a nevím , kde mi hlava stojí dik.

Táto musí chytiť všetko.

čau,,,, jigin 1- prvy ulovok na skušobnu navnadu včera 21:30 prva skuska 4-4-4 na treti nahod lyr 71cm 4,1kg , dva tuknutia od malych ,navnada sa chova super za tmy gumy-pilkre nič dnes 4:30 na pilkr treska 68cm vzhladom na počasie a lov z mola hodku večer a rano je to dobre

Super,skús si uviazať niečo domodra a porovnaj či bude mať streamer vyššiu učinosť....modré mi zatial vychádzajú najlepšie...skús si to v takejto nejakej kombinácii a malo by to fungovať

:-D ,kdo tohle vozí ve vercajku? :-D

Podrobnosti na: http://www.haraseni.cz/rybare-cekalo-v-brise-tresky-obrovske-prekvapeni-jak-mohla-sezrat

[citace]igorko napsal:

PEN napsal:

Ahoj ja. Kupil som to v 2 farebnych vyhotoveniach v Nemecku (to čo máš Ty na obrázku a ešte vo farbe kellera) Zatiaľ bez úspechu. [/citace]

Hele, Igorko, jsem rád že Kinetic někdo testuje. Jenom po zkušenosti s SG a RB můžu podotknout, ze ve středním nefungovali a na severu jo. Těším se na zprávy z testu.

Zatím jsem testoval od Kinetic toho platýze a bohužel zero... Uvidím, zda to letos bude úspěšnější... Ale zatím je to ještě něco přez 90... :-(

[citace]Tulak-Mara napsal:

Zatím jsem testoval od Kinetic toho platýze a bohužel zero... Uvidím, zda to letos bude úspěšnější... Ale zatím je to ještě něco přez 90...

[/citace]

Měl jsem na loppě už dvakrát návnady od kinetic.Na platýze a toho Scarry Jerry jsem nechytil vůbec nic. Jediné na co šly tresky byl ten Red Ed ve žluté a stříbrno modré. RB i SG fungují z mého pohledu mnohem lépe.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.