Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 19°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 13°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 14°C
déšť
Malé, MV
temperature icon 29°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Filetování, zbavení vody a balení mořských ryb.

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Další »
Preparator
13.11.2012 ID: 525007

Dobrý den všem, chtěl bych založit novou diskuzi ve které si řeknem jak nejlépe filetovat,zbavit filety vody a jak balíte mořské ryby ? než je šoupnete na mrazák. Viděl jsem už spoustu způsobů a vychytávek jak zbavit ryby vody a jak je zabalit, tak že pokuď máte k tématu co říct, rád si to přečtu. Díky Preparátor.

0
Odpovědět
Pafka
15.11.2012 ID: 1047476

2 Vlkouš

To je pěkný, ale pro většinu z nás asi neproveditelný, co? :-(

0

Odpovědět

Vlkous
15.11.2012 ID: 1047477

Hliníkový plech 0,8/1000/2000 koupíš v každé prodejně hutního materiálu - nebo ti ho objednaji. Cena cca 500Kč. Doma pak rozměříš a narýsuješ na plech. vše s přesahama na ohnutí vrchního okraje kvůli celkovému zpevnění. Plus přesahy na to aby si vše mohl snýtovat. Tvar vystřihneš nůžkama na plech. Ohneš horní okraje cca 1cm. Naohybáš přesahy na nýtování. Pak ohneš bočnice. Provrtáš díry na nýty a snýtuješ. Dílna je pohodlnější ale i v paneláku tohle člověk zvládne. Potřebuješ plech, nýty, nůžky na plech, kladívko, rýsovací jehlu nebo fixu, vrtačku a vrták a kousek železa na podložení nýtů při nýtování.

Jde o to, že takovéto formy nezabírají téměř žádné místo a nic neváží.

Pohodlnější jsou samozřejmě krabičky od mléka.Ty nemusím vyrábět.

0

Odpovědět

kulik
15.11.2012 ID: 1047478

To Vlkous: Tak si mi vnuknul myšlenku sehnat někde vyhozené kartonové krabice, které bych mohl použít jako Ty tu hliníkovou a tak zamrazit vakuově zabalené filety v těchto krabicích a při balení to udělat jako Ty a nebo je rovnou vyhodit.

0

Odpovědět

kulik
15.11.2012 ID: 1047479

To mara: Kolik krabic od mléka potřebuješ na jednu bednu?

0

Odpovědět

zerp
15.11.2012 ID: 1047484

Mára potřebuje 1 krabičku od mléka na celé chytání:-D:-D:-D:-D

Tak Ti to asi nepoví........:-D:-D:-D:-D:-D:-D

0

Odpovědět

kulik
15.11.2012 ID: 1047486

To zerp: Kucíííí, tak kdo mi to poví!!!!:-S

0

Odpovědět

Michal
15.11.2012 ID: 1047487

To kulik : krabic ti stačí pár,po zamražení jsme vždy obsah vytáhli a krabici naplnili další dávkou....a tak pořád dokola.Momentálně používám plastové krabice,od zmrzlin,je s nima lepší manipulace.....:-D

0

Odpovědět

Preparator
15.11.2012 ID: 1047489

Vlkous - pokuď jsem dáš video, tak to bude super. Jsem taky na vážkách zda vakuovačku koupit či ne. Samozřejmě mě také nabaví být po 14 h . lovu ještě dalších 6 hodin ve filetárně, ale když už si přivezu zdravé a dobré maso z norska, tak proč tomu taky nedat nějaký vzhled. když někdy otevřu mrazák někoho jiného a to právě většinou z čech, kolikrát jsi říkám - Tohle snad není k jídlu ? :)) Nahazené makrely bez obalu, všude krev a v sáčcích plave filetka va vvlastní šťávě :)

0

Odpovědět

eduso
15.11.2012 ID: 1047490

To Step:

Kdyby nám někdo zabral filetárnu vakuováním, to bych byl taky nasranej.

Děláme to jako Holzby. Filety necháme pěkně na balkóně okapat, mezitím uděláme kafe, kuchtik uvaří a pak se to v klidku zavakuuje a jdem si schrupnout. V Norsku se musí všechno přece s námořnickou rozvahou.8-O

0

Odpovědět

Vlkous
15.11.2012 ID: 1047491

To kulik: jde o to aby se ti jakákoliv forma jakou si tam vemeš v mrazáku pak nevyboulila nebo jinak nezměnila tvar. Pak bys takovou formu těžko dával do přepravní bedny.

Když jsme začínali, tak jsme ryby vždy zavařovali svářečkou do mikrotenu a pak úhledně skládali do marzáku. Když přišel den odjezdu, tak jsme do beden dávali co nejvíce balíčků pohromadě, ale nikdy se nám je nepodařilo poskládat tak jak jsme je měli v mrazáku. Doslova a do písmene se nám to vždy rozjelo av bedně pak bylo cca 15 kg balíčků s rybama a spousta vzduchu. nšlo nám tolik o množství ale o ty vzduchové prostory a rozmrzání ryb po cestě domů. Proto jsem si to vymslel tak, jak to teď máme. Ryby zmrazím ve formách a formy pak dám i s rybama do beden. Jednotlivé sáčky s rybama mi jdou v pohodě oddělovat. Některé formy mám delší některé kratší. To aby se mi tam vešly větší kusy v celku. Například makrely na uzení. Ty si třeba dávám do jedné formy ( nebo to mívám v plánu :- ) a doma se pak nemusím hrabat v ostatních bednách. V jiné mám třeba filety z polaků a tak podobně. Když nejedeme v partě s rodinou, tak každý má svojí formu. Tohle vše mám proto, že jezdíme do chat s mrazáky a ne s mrazící místností.

Myslím si, že menší balíčky, například z krabice od mléka jdou z té krabice vytáhnou tak aby se balíček nerozjel. Pak asi izolepou pojistit aby se to nerozjelo při další manipulaci. Z větší krabice by tohle mohl být problém.

0

Odpovědět

Vlkous
15.11.2012 ID: 1047494

Vzduch ze sáčku nevysávám a nesvářím svářečkou ve filetárně. V těch co jsem kdy byl nebyla zásuvka. Většinou to dělám v kuchyni nebo v pracovní místnosti - u mrazáků na chatě.

0

Odpovědět

kulik
15.11.2012 ID: 1047495

2 Vlkous: Díky, asi máš pravdu, ještě mám čas na přemýšlení.

0

Odpovědět

mara45
15.11.2012 ID: 1047496

to kulik:krabiček vozím tak 100 ks pro náší chatu.Kluci z Chomutova maji taky ty kovové bedýnky a dávají tam filety jen zamrazit a pak to vyklopí.Je to pěkný,ale musí se tahat navíc s těma krabicema.Radek má třeba 3 do polystyrenky a pak se mu nic většího nevejde cestou do Norska do krabice.My ty krabičky od mléka máme placaté,tak tím jen doplníme krabice shora.

0

Odpovědět

Harty
15.11.2012 ID: 1047523

Já to dělám takto-ryb nachytáme tolik aby jsme je za krátkou dobu stačili vyfiletovat. Potom je opláchneme v mořské vodě a dáme do vědra s čistou mořskou vodou,kde je necháme asi dvě hodiny namočené-krásně se stáhnou a maso není měkké a rozmáčené.Pak jemným zmáčknutím mezi prsty odstraníme přebytečnou vodu a nakladem na bavlněné přehnuté prostěradlo a zabalíme jako roládu-asi na hodinu.Takto vysušené filety dáváme do sáčků a zamrazit rovnou do bedny.Výhodou krabiček je dobrá skladnost,ale rybu musíte krájet nebo přehýbat a následné rozmrazení trvá mnohem déle.Nikdy!se ryba neomývá sladkou vodou,tu nasává a ryba ztrácí chuť.Dále froté ručník není vhodný,protože se na něj maso lepí a tím trhá.To samé papírové utěrky.Můžete vyzkoušet,takto to děláme my a vozíme ryby bez vody.

0

Odpovědět

kulik
16.11.2012 ID: 1047533

To Harty: Tak musím přiznat, že se mi Tvůj postup líbí nejvíc a zatím jsem rozhodnut jej přijmout a spojit s odsávačou. Myslím si, že to budou nejlepší filety v Norsku.

Díky Vám všem za rady, postřehy a informace. Hezký den.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.