Hasvik, NO
temperature icon -4°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon -1°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Elektronické mýtné v Norsku

K mému překvapení mi došla faktura za el. mýtné na E6 (ne dálnice) za úseky Hovinmoen-Dal a Kaberud-Kolomoen, poslaná přes Europarking Collection PLC, London. Jezdím do Norska X let a letos to bylo poprvé. Dotazem na norské ambasádě v Praze jsem zjistil, že je faktura oprávněná a v Norsku bylo na některých úsecích silnic zavedeno elektronické mýtné i pro osobní auta a mýtné brány stejné jako u nás. Takže buď si člověk pořídí krabičku za sklo (kredit NOK 200) nebo registruje Visa či Mastercard v online systému a poplatky průjezdy se mu odečítají. Je možné platit i na benzínkách, které jsou v okolí mýtných zón. Vzhledem k tomu, že se ke mně tato informace nikdy nedonesla (moje blbost), zaplatil jsem EUR 15 a nějaké drobné a byl jsem moc rád, že mi nenapařili pokutu NOK 300.

Protože jsem jediné informace zatím získal na www.autopass.no, kde jsou mýtné body i poplatky, ale o pořízení přístroje toho tam zas tak moc není, byl bych rád, kdyby tu někdo, třeba paní Janka, mohl uvést, kde pořídit onu krabičku a kde ji pak vrátit. Kreditku se mi nějak registrovat nechce.....

Odpovědět

ahoj.nikde jsem tady nenašel stranku na ktere se da registrovat karta a značka.ale možna jsem se blbě díval.Jinak jsem s takovou formou platby velmi spokojen.jezdím do anglie eurotunelem a tam to fachčí bezvadně.Přijedete před závoru.na dotykove obraz.je už vaše jmeno a přání hezkeho dne.jen zmačknete v kolik chcete jet.fše je ok.

Takovy binec vznika, kdyz se zalozi milion vlaken na jedno tema...

To Radyn

odkazy najdete v clanku o automatickem mytnem, dalsi info v diskuzi ke clanku

registrace vašeho vozidla a kreditní karty přes internet http://www.autopass.no/Besucher/Zahlung+f%C3%BCr+Besucher

Anglicky http://www.autopass.no/Visitors/Visitors%27+Payment

Vyúčtování najdete opět na stránkách www.autopass.no https://turistportalen.csautopass.no/deutsch

https://turistportalen.csautopass.no/english

Paní Janko.dekuji za vyčerpavající odpověd.jste prostě poklad.tuto formu určitě využiji.rozhodně nejsem ten co bude čekat na fakturu a doufat že třeba nepříjde.a objiždet placene useky taky nebudu to stejně k ničemu nevede.co ušetříte na mítnem projedete v phm.oni totiž nejsou hloupí a ví kam to míto umístit.a taky tak podpoříme vystavbu novích cest a bude se nám tam v budoucnu cestovat pohodlněji.

To mi rikalo uz vice lidi, ze jsem poklad ... jen vykopat :-D

Dekuji!

Pravdu dite, oni Norove casto vedi, co delaji ..

A system je novy a neustale se vyviji, takze ty faktury budou chodit i do Cech.

Podle me je registrace pres internet nejjednodussi a hlavne pak prujezdy jsou absolutne bez komplikaci. Vse funguje, i kdyz to trva trochu dele. Ale jsme mladi, casu mame dost, my si pockame, jinak to holt dostanou dedicove .. ;-)

A kdo se odvolava na to, ze je vse v cizim jazyku, treba se dockame vyplnovaciho formulare nekdy i v cestine. A taky - kdo chce, vzdy se najde nekdo v okoli, kdo vladne jinou reci.

[citace]

A kdo se odvolava na to, ze je vse v cizim jazyku, treba se dockame vyplnovaciho formulare nekdy i v cestine. A taky - kdo chce, vzdy se najde nekdo v okoli, kdo vladne jinou reci. [/citace] CHtěl bych reagovat na článek.Když máte Google překladač není problém se tam registrovat v češtině já to už rok používám.Co se týká registrace tak funguje na ten danej termín co si zvolíte. Pak je registrace zrušena pokut to nemáte na 3 měsíce to je maximum.Čas oni mají to je pravda ale vše sedělo do puntíku tak se toho nebojte. :-D:-D:-D:-D:-D

dedek-maš plnu pravdu

Hledal jsem do své navigace POI body a speed kamery a našel jsem tam i odkaz na mapu s elektronickými bránami v Norsku. Nevím jak moc je aktuální, ale je jich už tam celkem dost :

Mapa s elektronickými bránami

POI body do navigace

Samosebou se na té adrese dají nalést i další body zájmu do navigace, včetně dalších zemí (kempy, muzea, hotely, benzinky, lékárny...) a to i bez nutnosti registrace. A všechny se dají i zobrazit na Googlemap.

Pro informaci: Dnes mi došla faktura za silniční poplatky. Minulý rok jsem jel do středního Norska (Averoya)z Osla a zpět. Faktura od Euro Parking Collection na 1 808.26 Kč. Výše poplatků za jednu cestu mě nemile překvapila. Cesta byla hrozná, dálnice je rozestavěná a na mnoha místech se jede po polní cestě krokem v koloně. Není lepší platit jinak ?

Faktura přišla po pulroku i mi, konečně můžu uzavřít finančně loňské Norsko.

Pro informaci: Dnes mi došla faktura za silniční poplatky. Minulý rok jsem jel do středního Norska (Averoya)z Osla a zpět. Faktura od Euro Parking Collection na 1 808.26 Kč. Výše poplatků za jednu cestu mě nemile překvapila. Cesta byla hrozná, dálnice je rozestavěná a na mnoha místech se jede po polní cestě krokem v koloně. Není lepší platit jinak ?

Ahoj,nám přišla faktura od Europark hned za měsíc na částku 1.168 Kč.Byli jsme v květnu.Na rozdíl od Vás jsme ale jeli za Oslem po 3,která je dle mého názoru na pohodu.Asi toho měli přes léto moc a nestíhali zasílat.Vysoká cena?Co je v Norsku levné :).

Neregistrujem se,ale ani žádné brány neobjíždíme.Za rok 2016 nám faktura přišla za 2017 a 18 nic nepřišlo. Nevidím žádnou výhodu se předem registrovat.Jinak na tu silnici č.6 mám stejný názor jak JMS zlatá trojka.

Pokud se zaregistrujete, urychlite a zjednodusite cely proces uctovani. Hlavne vam bude uctovano auto v te kategorii, kam patri.

V pripade, ze nejste zaregistrovani a tedy neni dolozeno, jaky vliv ma vase auto na zivotni prostredi, bude vam vse vyuctovano v te nejdrazsi kategorii.

Ahoj,trochu opráším staré a věčné téma - chystám se po dvou letech do Norska a nějak se nemůžu zorientovat na stránkách Autopassu. Nevidím tam možnost registrace SPZ a přidání platební karty...... Můžete mě někdo nasměrovat co dělám blbě??

Ty stránky jsou úplně jinačí než dřív. Nebo tato možnost už není?

Díky

Ahoj, my sa registrujeme na Euro Parking Collection plc (EPC)  www.epcplc.com  - vyberajú pre Auto Pass Norway ako zmluvný partner,  funguje to bez problémov , na mail ti  príde faktúra  po návrate , stačí zaplatiť  :)

Taky se přidám s dotazem, registraci na EPC (jako kolega výše) už mám několik let, ale letos se mi nepodařilo najít, kam přidat kartu - dříve se zaregistrovala karta a automaticky se poplatky odečítaly, teď to vypadá, že se platí až dodatečně a s uvedením reference? Tzn. že bych musela jednotlivě zadávat každou částku? To snad ne? Určitě jsem něco přehlédla, třeba je najký problém po brexitu?

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!