Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 24°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 29°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 22°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 17°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Elektronické mýtné v Norsku

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další »
hellstar
17.12.2010 ID: 524295

K mému překvapení mi došla faktura za el. mýtné na E6 (ne dálnice) za úseky Hovinmoen-Dal a Kaberud-Kolomoen, poslaná přes Europarking Collection PLC, London. Jezdím do Norska X let a letos to bylo poprvé. Dotazem na norské ambasádě v Praze jsem zjistil, že je faktura oprávněná a v Norsku bylo na některých úsecích silnic zavedeno elektronické mýtné i pro osobní auta a mýtné brány stejné jako u nás. Takže buď si člověk pořídí krabičku za sklo (kredit NOK 200) nebo registruje Visa či Mastercard v online systému a poplatky průjezdy se mu odečítají. Je možné platit i na benzínkách, které jsou v okolí mýtných zón. Vzhledem k tomu, že se ke mně tato informace nikdy nedonesla (moje blbost), zaplatil jsem EUR 15 a nějaké drobné a byl jsem moc rád, že mi nenapařili pokutu NOK 300.

Protože jsem jediné informace zatím získal na www.autopass.no, kde jsou mýtné body i poplatky, ale o pořízení přístroje toho tam zas tak moc není, byl bych rád, kdyby tu někdo, třeba paní Janka, mohl uvést, kde pořídit onu krabičku a kde ji pak vrátit. Kreditku se mi nějak registrovat nechce.....

0
Odpovědět
Radyn
10.02.2011 ID: 1017425

ahoj.nikde jsem tady nenašel stranku na ktere se da registrovat karta a značka.ale možna jsem se blbě díval.Jinak jsem s takovou formou platby velmi spokojen.jezdím do anglie eurotunelem a tam to fachčí bezvadně.Přijedete před závoru.na dotykove obraz.je už vaše jmeno a přání hezkeho dne.jen zmačknete v kolik chcete jet.fše je ok.

0

Odpovědět

janka
10.02.2011 ID: 1017429

Takovy binec vznika, kdyz se zalozi milion vlaken na jedno tema...

To Radyn

odkazy najdete v clanku o automatickem mytnem, dalsi info v diskuzi ke clanku

registrace vašeho vozidla a kreditní karty přes internet http://www.autopass.no/Besucher/Zahlung+f%C3%BCr+Besucher

Anglicky http://www.autopass.no/Visitors/Visitors%27+Payment

Vyúčtování najdete opět na stránkách http://www.autopass.no https://turistportalen.csautopass.no/deutsch

https://turistportalen.csautopass.no/english

0

Odpovědět

Radyn
11.02.2011 ID: 1017434

Paní Janko.dekuji za vyčerpavající odpověd.jste prostě poklad.tuto formu určitě využiji.rozhodně nejsem ten co bude čekat na fakturu a doufat že třeba nepříjde.a objiždet placene useky taky nebudu to stejně k ničemu nevede.co ušetříte na mítnem projedete v phm.oni totiž nejsou hloupí a ví kam to míto umístit.a taky tak podpoříme vystavbu novích cest a bude se nám tam v budoucnu cestovat pohodlněji.

0

Odpovědět

janka
11.02.2011 ID: 1017438

To mi rikalo uz vice lidi, ze jsem poklad ... jen vykopat :-D

Dekuji!

Pravdu dite, oni Norove casto vedi, co delaji ..

A system je novy a neustale se vyviji, takze ty faktury budou chodit i do Cech.

Podle me je registrace pres internet nejjednodussi a hlavne pak prujezdy jsou absolutne bez komplikaci. Vse funguje, i kdyz to trva trochu dele. Ale jsme mladi, casu mame dost, my si pockame, jinak to holt dostanou dedicove .. ;-)

A kdo se odvolava na to, ze je vse v cizim jazyku, treba se dockame vyplnovaciho formulare nekdy i v cestine. A taky - kdo chce, vzdy se najde nekdo v okoli, kdo vladne jinou reci.

0

Odpovědět

dedek
11.02.2011 ID: 1017443

[citace]

A kdo se odvolava na to, ze je vse v cizim jazyku, treba se dockame vyplnovaciho formulare nekdy i v cestine. A taky - kdo chce, vzdy se najde nekdo v okoli, kdo vladne jinou reci. [/citace] CHtěl bych reagovat na článek.Když máte Google překladač není problém se tam registrovat v češtině já to už rok používám.Co se týká registrace tak funguje na ten danej termín co si zvolíte. Pak je registrace zrušena pokut to nemáte na 3 měsíce to je maximum.Čas oni mají to je pravda ale vše sedělo do puntíku tak se toho nebojte. :-D:-D:-D:-D:-D

0

Odpovědět

milan
11.02.2011 ID: 1017445

dedek-maš plnu pravdu

0

Odpovědět

MifakM
13.02.2011 ID: 1017468

Hledal jsem do své navigace POI body a speed kamery a našel jsem tam i odkaz na mapu s elektronickými bránami v Norsku. Nevím jak moc je aktuální, ale je jich už tam celkem dost :

Mapa s elektronickými bránami

POI body do navigace

Samosebou se na té adrese dají nalést i další body zájmu do navigace, včetně dalších zemí (kempy, muzea, hotely, benzinky, lékárny...) a to i bez nutnosti registrace. A všechny se dají i zobrazit na Googlemap.

0

Odpovědět

jms
20.03.2019 ID: 1306318

Pro informaci: Dnes mi došla faktura za silniční poplatky. Minulý rok jsem jel do středního Norska (Averoya)z Osla a zpět. Faktura od Euro Parking Collection na 1 808.26 Kč. Výše poplatků za jednu cestu mě nemile překvapila. Cesta byla hrozná, dálnice je rozestavěná a na mnoha místech se jede po polní cestě krokem v koloně. Není lepší platit jinak ?

0

Odpovědět

SKRKUN
21.03.2019 ID: 1306325

Faktura přišla po pulroku i mi, konečně můžu uzavřít finančně loňské Norsko.

0

Odpovědět

Bohumil
21.03.2019 ID: 1306349

Pro informaci: Dnes mi došla faktura za silniční poplatky. Minulý rok jsem jel do středního Norska (Averoya)z Osla a zpět. Faktura od Euro Parking Collection na 1 808.26 Kč. Výše poplatků za jednu cestu mě nemile překvapila. Cesta byla hrozná, dálnice je rozestavěná a na mnoha místech se jede po polní cestě krokem v koloně. Není lepší platit jinak ?

Ahoj,nám přišla faktura od Europark hned za měsíc na částku 1.168 Kč.Byli jsme v květnu.Na rozdíl od Vás jsme ale jeli za Oslem po 3,která je dle mého názoru na pohodu.Asi toho měli přes léto moc a nestíhali zasílat.Vysoká cena?Co je v Norsku levné :).

0

Odpovědět

Rosta
21.03.2019 ID: 1306350

Neregistrujem se,ale ani žádné brány neobjíždíme.Za rok 2016 nám faktura přišla za 2017 a 18 nic nepřišlo. Nevidím žádnou výhodu se předem registrovat.Jinak na tu silnici č.6 mám stejný názor jak JMS zlatá trojka.

0

Odpovědět

janka
21.03.2019 ID: 1306352

Pokud se zaregistrujete, urychlite a zjednodusite cely proces uctovani. Hlavne vam bude uctovano auto v te kategorii, kam patri.

V pripade, ze nejste zaregistrovani a tedy neni dolozeno, jaky vliv ma vase auto na zivotni prostredi, bude vam vse vyuctovano v te nejdrazsi kategorii.

0

Odpovědět

otapa
05.08.2021 ID: 1333346

Ahoj,trochu opráším staré a věčné téma - chystám se po dvou letech do Norska a nějak se nemůžu zorientovat na stránkách Autopassu. Nevidím tam možnost registrace SPZ a přidání platební karty...... Můžete mě někdo nasměrovat co dělám blbě??

Ty stránky jsou úplně jinačí než dřív. Nebo tato možnost už není?

Díky

0

Odpovědět

fiske
05.08.2021 ID: 1333347

Ahoj, my sa registrujeme na Euro Parking Collection plc (EPC)  www.epcplc.com  - vyberajú pre Auto Pass Norway ako zmluvný partner,  funguje to bez problémov , na mail ti  príde faktúra  po návrate , stačí zaplatiť  :)

0

Odpovědět

Karavela
05.08.2021 ID: 1333349

Taky se přidám s dotazem, registraci na EPC (jako kolega výše) už mám několik let, ale letos se mi nepodařilo najít, kam přidat kartu - dříve se zaregistrovala karta a automaticky se poplatky odečítaly, teď to vypadá, že se platí až dodatečně a s uvedením reference? Tzn. že bych musela jednotlivě zadávat každou částku? To snad ne? Určitě jsem něco přehlédla, třeba je najký problém po brexitu?

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.