Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Chata Hogset-střední Norsko-komuna Gjemnes
- Toto téma obsahuje celkem 839 odpovědí. Do diskuze (79 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Skroban a poslední změna proběhla před 2 roky a 1 měsícem.
-
AutorPříspěvky
-
#96116 6.8.2014 v 9:25
to Dannyxs
Moc hezký příspěvek. Je vidět, že jste parta normálních lidí. :-D:-D:-D:-D Já osobně si myslím, že ten kdo si z návštěvy Norska udělá honičku za rybami, tak může být někdy i nemile překvapen. :-|:-|:-|:-| Je to rybařina a ne vždy jsou ryby při chuti. Nebo zkrátka počasí to překazí, ať už větrem nebo i nepatřičným vedrem, malým driftem atd. :-?:-?:-? Je hezké, když si to umíte užívat i když se zrovna ne úplně daří. :-D:-D:-D:-D Hodně štěstí.
#96118 6.8.2014 v 10:50Tak to jsi trefil Došky. Letos máme jako každý druhý rok norský relax s rodinami a dětmi. A ryby jsou jako doplněk
#96120 6.8.2014 v 11:03Ještě na poslední chvíli pro Vlkouse.
Slávo, nevím jestli jsi tady v rubrice “zajímavosti” zaregistroval video od paní Janky – chodník na atlanské cestě okolo ostrova. Mohlo by to být zajímavé, pokud se chystáte na vyjížďku na tuto trasu. Já, pokud ty “naše lenochy” přemluvím, tak se tam vydám.
#96121 6.8.2014 v 11:04Moje dcerky jsou zatím ještě malé, ale už se těším, až alespoň ta starší se mnou poprvé vyrazí 🙂
#96126 6.8.2014 v 11:15plukas napsal:
Ještě na poslední chvíli pro Vlkouse.
Slávo, nevím jestli jsi tady v rubrice “zajímavosti” zaregistroval video od paní Janky – chodník na atlanské cestě okolo ostrova. Mohlo by to být zajímavé, pokud se chystáte na vyjížďku na tuto trasu. Já, pokud ty “naše lenochy” přemluvím, tak se tam vydám.
Ahoj Vašku.
Jasně, že jsem to viděl. A je to tak čerstvé, nové a voňavé, že jsem to zatím nikomu z naší výpravy ani neříkal, ale počítám s tím, že si tu lávku kolem ostrova projdeme. Doufám, jen, že to nemineme, ale chci stavět na každém možném místě, tak snad ne. A pokud budou mít ještě tu zmrzlinu, tak si jí taky dáme 🙂
#96127 6.8.2014 v 11:32Pánové, ta lávka je fakt luxusní, nerezová , v místě s nej výhledem dokonce lavička a snížené zábradlí tak, aby nebránilo ve výhledu 🙂
#96128 6.8.2014 v 11:37#96129 6.8.2014 v 11:38#96215 7.8.2014 v 13:33Tak jsem zpět doma z Brna. Cesta po dálnici od Humpolce k Nakimu a zpět v pohodě. Na úsecích kde opravují jsem jel stále 80-90km/hod.
Naki vás všechny zdraví:-)
#96225 7.8.2014 v 19:45Ahoj všem z Hogsetu. Nejdříve chci poděkovat Petrovi za perfektní rady v minulém roce. Měli jsme super základy, na kterých jsme letos mohli stavět. A dařilo se. Kamarád Brosmu 96, Mořského ďasa 110, já Štikáče 101, Mníka 103… prostě perfektní rybařina. Fotky pošlu po návratu domů. Ryby berou hlavně u dna a na maso. Zkoušeli jsme i mělčiny, ale bez úspěchu. Makrely jsou letos naprosto luxusní. Kolem 40 až 50 cm, krásně tučné a bojovné. Denně jich 20 udíme v malé přenosné udírně, kterou doma kamarád vyrobil. Uzené jsou dokonalé.
Ještě jednou děkuji Petrovi za dobré rady a přeji Vlkoušovi šťastnou cestu, dobrou rybařinu a hlavně bezpečný návrat domů.
#96226 7.8.2014 v 19:46Ještě jedna poznámka, vytiskl jsem si střídání přílivu a odlivu a řídíme se tím. Když vrcholí příliv, v podstatě neberou ani makrely. Pokud se voda trochu hýbe, bere skoro všechno…. To je náš letošní poznatek.
#96227 7.8.2014 v 19:46Ještě dodám místa, kam jezdíme. Kolem zelené tyče je nejvíce Makrel. Pak jsou kolem ostrůvků na levé straně a za nimi, na 40-ti metrech. Pak jezdíme za most na 202 metrů, tam jsou ty nádherné Brosmy. Dnes jsme jich měli osm. Štikáči berou skoro všude. Od padesáti do 115 metrů. Ve větší hloubce jsou větší samice. Na malé hloubce jsou menší samci. Super místo je pak na levé straně na hraně, která je mezi 19 a 33 m a padá to na 120 metrů… berou tam Mníci, krásné Jednoskvrnky, Štikáči a vůbec vše ostatní. Jak někdo již psal, je to takové ZOO.
#96228 7.8.2014 v 19:49Omlouvám se, že jsem neposlal info dříve, ale jsme denně od rána do večera na rybách, nebo sedím u udírny… prostě není čas. A vzhledem k tomu, že pracuji v kanceláři se mi počítač ani moc zapínat nechtělo.
A ještě jedna snad dobrá rada. Na štikáče to chce větší háčky. Měl jsem malé háčky a většina mi jich utekla…..
#96229 7.8.2014 v 20:01Jan Tadeas: super jsem rád, že se vám zadařilo 🙂 chtělo to fakt na ty hloubky , kam jsem naše nováčky skoro marně lákal 🙂 my byli spíše na plytčí vodě.
#96230 7.8.2014 v 20:04Jan-Tadeas napsal:
Ještě jedna poznámka, vytiskl jsem si střídání přílivu a odlivu a řídíme se tím. Když vrcholí příliv, v podstatě neberou ani makrely. Pokud se voda trochu hýbe, bere skoro všechno…. To je náš letošní poznatek.
Potvrzuji tuto zkušenost, mám stejné zkušenosti. Nebylo za ty roky, co tam jezdím, jinak. Není podstatné jestli je příliv či odliv, ale musí se voda hýbat a když ještě pofukuje větřík, tak je to ideální. Jinak díky za potěšující zprávu o velikosti makrel. Byly roky, kdy jsme z dvaceti makrel vybrali jednu až dvě, které měly jakž takž konzumní velikost. A zkušenosti se štikáčemi potvrzuji. Já je chytám na velké trojháky (nejsem kompjútr a číslo neřeknu)a je to jistota.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Chata Hogset-střední Norsko-komuna Gjemnes