Čas odjezdu na Bakkan se blíží mílovými kroky a nastal čas založit nové vlákno
Čas odjezdu na Bakkan se blíží mílovými kroky a nastal čas založit nové vlákno
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Dnes jsme s Peťom a mladým Andrejom doprovázeli dvě německé lodě. Úloha byla jasná. Žádné kelery,ale jenom dorše. Na 43- ce byla spousta kelírků,ale pod nimi nic . Přejeli jsme na 47-ku a tam opět milióny kelírků a pod nimi se pásly velké tresky. Za pár driftů se vylovilo hodně doršů v parádních velikostech. My jsme měli na lodi dva kousky přes metr a Němci dokonce tresku 120 cm. Parta z Mormorstua taky nachytala pěkné tresky a od ostatních snad dostanu nějaké fotky zítra
Odpovědět
Ahoj kamarádi norci, ráda bych napsala pár řádek po mém posledním10 denním výjezdu na Bakkan, kterým jsem zakončila můj 25 letý rybolov v milovaném 🇳🇴. Počasí které nás tentokrát přivítalo bylo kruté, zima, velký vítr a vlny, takže výjezdy na moře byly tabu.
Za 25 let co jezdíme do Norska jsme navštívili několik lokalit, ale ani v jedné nebyl nikdo jako Dědo145, který se na 100 % věnoval nám rybářům ve dne i v noci, nekoukajíc na svůj odpočinkový čas. Naprosto nic pro něj není problém co se týče lodí, vody a cokoli vadného je ochoten okamžitě opravit. A bonbónkem jsou jeho rybí speciality, kterými neustále zásobuje celý camp. Po týdnu se nám v mrazáku třáslo pár balíčků ryb, ale dědo145 stále dodával naděje že se vše zlepší. Poslední 3 dny před odjezdem se moře umoudřilo, i když trvale pršelo, ale mohli jsme s dědou vyjet. Objevily se i ryby a začal 2 denní rybářský ráj, včetně filetování do pozdních nočních hodin.
Jelikož tento výjezd byl pro mne posledním (zdravotně), měla jsem touhu ještě jednou chytit halibuta a nějakou metrovku. Ty se mi podařilo vylovit 2x 102 a 110 cm. Poslední den se mnou Dědo projížděl křížem krážem a dělal maximum pro to, abych halíka chytila, ale moře bylo čisté a rybky dobře ukryté. Nevadilo, mohla jsem se kochat krásou kolem sebe a loučit se s touto krásnou lokalitou. Ještě jednou velké DĚKUJI dedo 145 za vše, co jsi pro nás tentokráte udělal, přejeme pevné zdraví a všem rybářům krásné úlovky. Květa, Petr, Pida a Zdeněk. ❤️
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Dnes jsme se rozloučili se třemi partami a odpoledne jsme si vyjeli na chvíli do fjordů. Vítr se navečer uklidnil a po chvilce pátrání jsme našli hejno doršů a za hodinku jsme s plnou bedničkou jeli nazpět. Martuška nám za odměnu napekla brynzové pagáče a zítra vyrážíme na moře
Odpovědět
Odpovědět
Dnes zase zafoukalo a také jsme s Kováčovci udělali rozloučení ve fjordu. Výsledkem bylo 18 tresek, které šly nazpět do vody. Přijela nová parta v prázdninovém složení. Tedy i děti. Na první pokus to vypadá, že ženy a hlavně děti ukáží těm chlapům,jak se to má dělat. Saláty pro nové party už jsou připraveny
Odpovědět
Odpovědět
Střídání hostů je v plném proudu. Přiletěli mi Šandovci, přijeli moraváci a zítra další. Rodinky z největší chaty si užívaly ve fjordech a ostatní si dali oddychový den. Zítra se bude dát na chvíli vyjet i na moře
Odpovědět