Hasvik, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 30°C
skoro jasno
Oslo, NO
temperature icon 27°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 23°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Bakkan Wahl 2025

Čas odjezdu na Bakkan se blíží mílovými kroky a nastal čas založit nové vlákno

Odpovědět
Opět fjordy
Dneska pršelo o poznání méně,ale už toho máme plné zuby. Snad se zítra aspoň na pár hodin dostaneme i na polaky
Jestli jste si mysleli, že jsme včera nezmokli,tak jste na velkém omylu. Konečně jsme vyjeli na moře,ale déšť nás pronásledoval každou minutu. Naštěstí ryby byly super aktivní a na dvou lodích jsme přivezli pár pěkných tresek a plné bedny kelerů 70+.
Dnes se ukázalo i sluníčko a vítr se zcela zklidnil. Zkusili jsme polaky na severu Melsteinen,ale byla to slabota. Protože Borečáci potřebovali po týdnu fjordování dochytat limity,tak jsme přejeli na hrany pod Melsteinem. Byla to opět paráda. Květa si pojistila tričko nejlepšího rybáře treskou 110 cm a v pohodě jsme na vláčáky dochytali plné bedny kelerů. Největší skákali na Honzákovy super gumky. Zítra to bude/tedy vlastně dnes/ ještě v pohodě s počasím,tak doufám, že i nové party se dobře rozchytají
Včera jsme se rozloučili s Borečáky a vítězné tričko si odnesla opět Květa za tresku 110 cm. Včera, přestože bylo pěkné počasí,byly ryby absolutně neaktivní a celé moře bylo téměř prázdné.
Dnes to bylo už o mnoho lepší. Výjezd s novými bakaňáky začal pod Melsteinem parádně a i úplní nováčci zaznamenali první úlovky. Keleři brali téměř na každé nahození. Po dvou dlouhých driftech jsme načínali
druhou bedničku. Kelerů bylo už dost a tak jsme zkusili polaky. Tady už byla situace obtížnější. Na každé zastávce jsme chytili max. 2 kousky a museli jsme se posunout dál.
Večer opět zesilnil vítr,tak jsme vyrazili do přístavu. Kluci ještě teď filetují a tipuji, že skončí tak ve 4 ráno
Přijela mi pomoc z Detvy. Peťo Kováč s vnukem dnes se mnou absolvovali první vyjezd. Andrej hned ve fjordech vyzkoušel asi tři druhy norských ryb a když se trochu uklidnil vítr,tak jsme vyjeli na Asen. Polakovačka byla super. Ryby byly trochu hlouběji než obvykle,ale pět kousků přes osmdesát cm a zbytek nebyl pod 70 cm.
Ostatní party dnes okupovaly Melsteinen a bylo to kelerobraní jak se patří. Dvě party budou asi filetovat do rána a Ti co vyjeli dříve, už po těžké práci ve filetárně,zaspali. Rozdal jsem všem halibutí polévku a zítra se těším na to, že aktivita ryb nepoleví.

Dnes jsme s Peťom a mladým Andrejom doprovázeli dvě německé lodě. Úloha byla jasná. Žádné kelery,ale jenom dorše. Na 43- ce byla spousta kelírků,ale pod nimi nic . Přejeli jsme na 47-ku a tam opět milióny kelírků a pod nimi se pásly velké tresky. Za pár driftů se vylovilo hodně doršů v parádních velikostech. My jsme měli na lodi dva kousky přes metr a Němci dokonce tresku 120 cm. Parta z Mormorstua taky nachytala pěkné tresky a od ostatních snad dostanu nějaké fotky zítra

Ahoj kamarádi norci, ráda bych napsala pár řádek po mém posledním10 denním výjezdu na Bakkan, kterým jsem zakončila můj 25 letý rybolov v milovaném 🇳🇴. Počasí které nás tentokrát přivítalo bylo kruté, zima, velký vítr a vlny, takže výjezdy na moře byly tabu.

Za 25 let co jezdíme do Norska jsme navštívili několik lokalit, ale ani v jedné nebyl nikdo jako Dědo145, který se na 100 % věnoval nám rybářům ve dne i v noci, nekoukajíc na svůj odpočinkový čas. Naprosto nic pro něj není problém co se týče lodí, vody a cokoli vadného je ochoten okamžitě opravit. A bonbónkem jsou jeho rybí speciality, kterými neustále zásobuje celý  camp. Po týdnu se nám v mrazáku třáslo pár balíčků ryb, ale dědo145 stále dodával naděje že se vše zlepší. Poslední 3 dny před odjezdem se moře umoudřilo, i když trvale pršelo, ale mohli jsme s dědou vyjet. Objevily se i ryby a začal 2 denní rybářský ráj, včetně filetování do pozdních nočních hodin.

Jelikož tento výjezd byl pro mne posledním (zdravotně), měla jsem touhu ještě jednou chytit halibuta a nějakou metrovku. Ty se mi podařilo vylovit 2x 102 a 110 cm. Poslední den se mnou Dědo projížděl křížem krážem a dělal maximum pro to, abych halíka chytila, ale moře bylo čisté a rybky dobře ukryté. Nevadilo, mohla jsem se kochat krásou kolem sebe a loučit se s touto krásnou lokalitou. Ještě jednou velké DĚKUJI dedo 145 za vše, co jsi pro nás tentokráte udělal, přejeme pevné zdraví a všem rybářům krásné úlovky. Květa, Petr, Pida a Zdeněk. ❤️

Včera byl velmi slabý den. Málo se nachytalo a tak jsme večer vzali zavděk super haluškami od Martušky. Dnes jsme vyjížděli až večer a absolvovali jsme noční lov. Bylo opět super . Na Asenu jsme s Grunerovskou partou provětrali polaky. Na jednom místě jsme vybavili vsechno a ve 4 hodiny ráno jsme se vraceli s plnými bednami. Pěkně zabrali i moraváci. Boženka přechytala všechny chlapy na lodi a vypadá to na nového vítěze trička.
Dnes a zítra nás čeká obrovská bouře a tak si dáme dvoudenní oddych

Koukám na ten dnešní fičák

Vichřice nás na moře nepustila. Dvě party odjely o den dříve. Konečně jsem se trochu vyspal. Přijely mi nové party a doufám, že počasí se trochu zlepší.
Zítra to snad bude lepší, vydezinfikoval jsem filetárnu a připravil místnosti pro nové hosty.
Včera jsme si užili vítr o síle 25 m/s a tak jsme měli čas na gastro dobroty. Martuška udělala parádní oběd a večer jsme nakrmili kemp fishcake.
Dnes se moře uklidnilo a tak jsme vyjeli s německou partou na kelery. Na mojí lodi opět mládí vítězilo. Za 5 hodin jsme přivezli plné bedny a užili si soubojů s rybami od 70 do 80 cm. V noci ještě výroba salátu a pomalu šup do postele

Dnes jsme se rozloučili se třemi partami a odpoledne jsme si vyjeli na chvíli do fjordů. Vítr se navečer uklidnil a po chvilce pátrání jsme našli hejno doršů a za hodinku jsme s plnou bedničkou jeli nazpět. Martuška nám za odměnu napekla brynzové pagáče a zítra vyrážíme na moře

Úžasný den. Konečně bez větru a deště, ideální drifty a ryby super aktivní. Využil jsem to na 200 %. Ráno výjezd s rodinou Kováčovců na Melsteinen. Spousta tresek a kelerů na vláčecí prut. Za tři hodinky jsme potřebovali masáž, protože ryby braly na každé nahození.
Po rychlém obědě jsem vyjel znovu s boskovickou partou, tentokrát na Husoya. Opět sen každého Norka. Kelery na každé nahození a největšího dostal Peťa Jež - 101 cm a 11 kg.
Když jsme měli každý bednu pěkných kelerů,tak jsme přejeli na mělčiny a druhou bednu jsme naplnili pěknými polaky.
Vsichni
už mají nachytáno, takže příští dny budou jen chyť a pusť

Dnes zase zafoukalo a také jsme s Kováčovci udělali rozloučení ve fjordu. Výsledkem bylo 18 tresek, které šly nazpět do vody. Přijela nová parta v prázdninovém složení. Tedy i děti. Na první pokus to vypadá, že ženy a hlavně děti ukáží těm chlapům,jak se to má dělat. Saláty pro nové party už jsou připraveny

Loučení s dalšími partami jsem udělali v poledne a potom jsem vyjel na chvilku na oddychovou jízdu. Konečně jsem nemusel hledat ryby a jen si užívat. Bennovi jsem nachytal bedničku kelerů na fishcake na melsteinské hraně. Bylo to úžasné. Od hrany 50 m až po 250 m hloubku plavalo hejno kelerů ve sloupci a nešlo přes ně projít. Velikosti byly od 60 do 80 cm.
Konečně jsem dostal i fotky od pražské party ze včerejška a dneška. Kluci jedou na plné obrátky. Zítra zase jen fjordy,ale pak se počasí zlepší

Střídání hostů je v plném proudu. Přiletěli mi Šandovci, přijeli moraváci a zítra další. Rodinky z největší chaty si užívaly ve fjordech a ostatní si dali oddychový den. Zítra se bude dát na chvíli vyjet i na moře

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.