Hasvik, NO
temperature icon 6°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 12°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 11°C
slabé mrholení
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno

Bakkan Wahl 2024

Zacina se nam blizit sezona a je cas otevrit nove vlakno

Odpovědět
Už nevím co mám komentovat. Všechno je na jedničku,ryby koušou, nálada v kempu vynikající, počasí super, večery veselé a to je jen začátek sezóny. Já mám teď více práce v přístavu, protože při plně obsazeném kempu stojí hodně úsilí udržet vše na požadované úrovni.
Zítra si snad trochu oddychnu, protože nám trochu zafouká.
Dnes trochu chudobnější report. Celý den foukalo a tak všichni vyjížděli až navečer. Já jsem vyjel s moravskou partou na Melstein a konečně jsme měli zážitek z pořádné kelerovačky. Kousky 75+ braly na každé nahození. Pilkry byly minusové, všechno se chytalo na gumu, 80g jig,a vláčkové pruty jen tak zpívaly. Díky Mira Sta a Honzák za super kopýtka.
Ostatní ještě filetují a tak snad dostanu nějaké foto zítra.
Ráno vyrážíme s Borečáky tak rychle šup do postýlky

Výjezd s Borečáky přesáhl hranice snů každého Norka. Kelery se konečně usadily na svých stanovištích a i po noční jízdě jsem nelitoval ranního vstávání. Hned na první nahození jsem vytáhnul kelera 95 cm a umíte si představit,co to na vlačáku je za cirkus. Bedny jsme naplnili za 4 hodinky a se sílejícím severním větrem v zádech jsme se na poledne vraceli domů.

Od rána nám dost foukalo a všichni oddychovali,nakupovali nebo jezdili po výletech. Navečer se však moře uklidnilo a tak jsem s boskovickou partou vyjel na vodu. Vzali jsme to na Asen a vyzkoušeli kelery. Nebylo jich moc,ale pár pěkných kousků jsme ulovili. Potom jsme vyzkoušeli severní hranu a tam zase přišli pěkní polaci. Bedničku jsme na každé lodi naplnili a vraceli se úplně klidným mořem do přístavu. Benešov zabodoval devíti kilovym halikem a ostatní přivezli pěkné polaky.
Ráno výjezd s nováčky,tak uvidíme jak to zvládnou
Tak nováčci už nejsou nováčci. Za 4.5 hodiny naplnili bedny na obou lodích. Super rybařina. Na jihu Melsteinu se ryby vůbec neměly k činu,tak jsme přejeli na západní hranu a nastal zase sen každého Norka. Na každé nahození záběr a kelery od 70 do 90 cm nám trhaly pruty z rukou.Mezi nimi spousta polaků od 60 do 80 cm. Prostě nádhera. Borečáci přivezli také plné bedny a Květa si udělala osobáček s mnikem 155 cm.
Odpoledne jsem vyjel ještě jednou s moravskou partou a za 3 hodinky jsme nachytali dvě plné bedny polaků a doršů
Druhá plzeňská parta je už také podruhé na vodě a uvidíme ráno jak si po úspěšném dopoledni vedla.
Večer jsem ještě rozdal halibutí polévku, dokončil další dávku pepřenek a jdu to zabalit, protože ráno zase vyrážím s nováčky na vodu
Krásný den až do 16.00. Potom se nám to rozfoukalo a zítra si dáme od moře oddych.
Vyjel jsem s Třebíč partou na zácvik a kluci se docela rychle učili.
Plzeňští borci už mají nachytáno,tak dnes to bylo jen chyť a pusť a pár kousků na večeři. Borečáci po včerejším úspěšném lovu už sbalili nářadí a obě plzeňské party si zkrátí pobyt.
Vystřídaly se mi 3chaty a ráno hlásí příjezd Jakabo.
Už se konečně vyspím,i když na zítra mám plánováno uzení mniků a halibuta.

Nazdar Norci. Cesta Trnava/SK/, Dolní Radechová/CZ/, Rostock-trajekt-Trelleborg a Bakkan bez problémov, 2200km. Cena nafty Trnava 1,50.- eur, Rostock-1,57.-, Švédsko-1,59.-eur, Nórsko 1,48.-eur. Nafasovali sme Kvaerno,benzín a prší a fúka 8m/s. Zajtra to dáme.

Jakabo, pozdravuj Jardu z Radechové ! Ať se daří pořádné ryby, čekáme na foto.  Martin

Jardo pozdravuje a info podáme.  Rozfúkaný deň sme vyplnili nákupom marmelád/24kg/ a korením na ryby.

Fouká a moře je nesjízdné. Konečně jsem se trochu vyspal. Protože všichni mají už nachytáno,tak si zkrátili pobyty a odjíždějí domů. Rozloučili jsme se s několika partami a zítra mí najíždí nové.

Jen drsňáci dnes vyjeli. Prudký nárazový vítr hnal lodě 2,5-3 km rychlostí po vodě. Benešováci ukořistili pěkné polaky, já s německou lodí bedničku polaků a Švédové v plavební dráze před přístavem halibuta 49 kg. Zítra má celý den pršet a foukat, takže plánuji oddychový den

Včera sme sa vydali na Melstein a začali sme s kelermi do 50cm,potom sa objavili aj nejaké cez 65cm a následne sme museli do prístavu späť,lebo jeden člen posádky Láďo vyklopil obsah svojich útrob niekoľkokeát do mora a farba jeho tváre sa zmenila na nepoznanie.

Dnes prší neskutočne,tak sa venujeme obžerstvu.

Nazdar Norci. Tí,ktorí sa chystajú na Bakkan,zoberte si isto nejakú jiginu/100g/ a pár gúm k tomu. Tie ryby absolutne ignorujú pilker a papričky. Dnes na Melsteine za dokonalého počasia na rybolov ame nachytali pár kelerov-naj bol 85cm a pozor-chytili sme aj tresku obyčajnú. Nejak sa nám vyhýbajú a preto je to vzácnosť.

Jardo,jeden z našej trojčlennej partie naliehal,aby som dal foto jeho výrobku na net,s názvom Pič.vina tretej generácie. Je to taká machrovina,že pri vázke urve skalu,ale vytiahne ju. Tak dáme foto.

Změna počasí nám vůbec nepomohla. Po rozfoukaném dnu se ryby rozjely a aktivita byla mizerná. Měl jsem dnes možnost vyjet sám a tak jsem testoval keleroviště na Melsteinu. V prvním driftu na černou gumu jen jeden kus cca 75 cm a potom nic a na echolotu čisto. Posléze jsem zkusil pár mělčin a tam bylo taky mrtvo. Až na 10 m za Melsteinem se začali polaci aktivizovat. Za hodinku jsem nachytal skoro plnou bednu a největší měl 85 cm. Večer ještě fishcake z čerstvých polaků a polévka z halibuta.

Bohovský zážitok sme mali dnes pri rybačke. Láďo,člen našej party, zaťal pilker pri dne do niečoho,čo sa nepodobalo na rybu. Bola krásna,modro-žltá šnúra.Dostali sme ju do lode a ťahali.Vytiahli sme prut Abh Garcia GT30-180cm a mulťák Penn 20LC. Prut musel byť vo vode deň,možno dva-bol ako nový.Potom sme navýjali šnúru a na konci "vázka" s pilkrom a papričkami.Dostali sme to do lode. Paráda a hodina rybačky so zážitkom.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.