Hasvik, NO
temperature icon 8°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 12°C
prudký déšť
Bergen, NO
temperature icon 11°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Bakkan Wahl 2023

A uz tu mame dalsi sezonu. Otviram timto nove vlakno pro vsechny Norky .

Vsem preji v tomto roce hodne zdravi,spokojenosti a spoustu rybarskych zazitku.

Odpovědět
Těžký den. Ryby absolutně neaktivní,hejna kelerů maličká a pomalé drifty byly vhodné snad jen na okouniky.
Přesto se nám podařilo něco nachytat a těšíme se na zítřejší den.

Mohu vědet na co chytáte ty okouníky, v jaké hloubce a jakých místech?

Mohu vědet na co chytáte ty okouníky, v jaké hloubce a jakých místech?

Prijed na Bakkan a dostanes presne misto a navod. Pokud jezdis na Bessaker nebo na Sulu taky muzu

dat koordinaty. Nasel jsem je vsude kde jsem pusobil.

Dost nám to dnes zafoukalo a tak se většina lodí vozila po fjordech. Pár pěkných doršů a jednoskvrnek se chytilo,ale hlavní cíl byly makrely. Voda ve fjordech doslova vaří makrelami a jen je třeba třídit, protože je tam dost malých.
Já jsem zkusil s napajedelskou partou i chvíli polakovat v závětří Zeleného ostrova,ale aktivita ryb byla minimální. Tak jsme se také svezli do fjordů a makrelky na uzení už jsou nasolené. Rozloučili jsme se s černajovskou partou a čekám na další hosty

Dnes při silném větru se pustila do fjordu jen Slovenská parta a udělali si závěrečnou makrelovačku. Ostatní využili čas na nákupy a houbaření.Rozloučili jsme se s Karlovarskou partou a přijely mi dvě nové skupiny.

Odpoledne se nám vyčasilo a tak jsme zkusili vyjet na Husoya. Konečně se nám polaci probrali k životu a krásně jsme si s napajedelskou partou zachytali. Hlůžkovci svůj první den absolvovali ve fjordech a udělali masakr makrel. Rozloučili jsme se se slovenskou partou a ostatní dnes mimo družiny polské, která nachytala úctyhodně, oddychovali. Zitra prší a fouká, takže spíme.

Dost nám to dnes zafoukalo a tak se většina lodí vozila po fjordech. Pár pěkných doršů a jednoskvrnek se chytilo,ale hlavní cíl byly makrely. Voda ve fjordech doslova vaří makrelami a jen je třeba třídit, protože je tam dost malých.
Já jsem zkusil s napajedelskou partou i chvíli polakovat v závětří Zeleného ostrova,ale aktivita ryb byla minimální. Tak jsme se také svezli do fjordů a makrelky na uzení už jsou nasolené. Rozloučili jsme se s černajovskou partou a čekám na další hosty

Na Bakkan nejedem. Myslel jsem všeobecně. Na jakých hloubkách? Pilkr, maso?

Pro Vydru

Na Bakkan nejedem. Myslel jsem všeobecně. Na jakých hloubkách? Pilkr, maso?[/quote]

Okouník je stanovištní ryba. Konkrétně na Bakkanu se chytají cca ve 120ti metrech kousek od Melštainu ideálně na filátko z makrely. Jedeš si tam pro něj jako do samoobsluhy. Obecně bych je hledal od 100 metrů níže, někdy je to náhodný úlovek při lovu kelerů.

Těžká polakovačka na Husoya. Moře jako talinskej rybník,drift nulový a moře plné makrel a malých kelerů. Až při západu slunce se dravci probrali k životu a i v těchto těžkých podmínkách se nám začalo dařit.

Těžká polakovačka na Husoya. Moře jako talinskej rybník,drift nulový a moře plné makrel a malých kelerů. Až při západu slunce se dravci probrali k životu a i v těchto těžkých podmínkách se nám začalo dařit.
Jsou vidět na echolotu?

Parádní fotky. Díky

Loučení s odjíždějícími partami, příprava na nové hosty a mezitím jeden výjezd se slovenskou partou.
Ryby jsou naprosto přežrané malými kelery a makrelami,ve fjordech i sledi, takže jejich aktivita je minimální. Musíte strávit na vodě hodně času aby se podařilo vystihnout dobu krmení. Podařilo se to u polaků po dlouhém paběrkování na Melsteinu. Navečer při západu slunce zase začali s krmením keleři.
Dlouhý den na vodě,ale s dobrým koncem.
Se švédskými rybáři jsem dnes absolvoval okruh Melstein -Asen. Keleři na 82-ce byli při chuti a tak jsme naplnili bednu a vyměnili pilkr za vláčku. S polaky to už bylo horší. Já jsem měl tak půl bedničky a na druhé lodi jen jeden kus. Přesto to byl krásný výlet v příznivém počasí.
Událostí dne však byly oslavy zlaté svatby Burdyovců. Takže ještě jednou velké blahopřání ke krásnému výročí
Dnes jen krátce protože na mně padá únava.Berankovci a některé další party se bavily na kelerech jiní ve fjordu na makrelach.
Krásně se uvedla parta z Českého Brodu halibutem 27 kg. Velká gratulace Pedrovi
Omlouvám se,ale nestíhám. Kemp je úplně plný a práce nad hlavu. Počasí nám moc nepřeje,ale fjordy vaří makrelami a tak i v silných větrech jezdíme. Někteří se pověnovali houbám, jiní sběru lesních plodů. Vecery si krati kazdy po svem.
Party se mi střídají jak na běžícím pásu a do konce září se to nezmění
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!