Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Bakkan Wahl 2012
- Toto téma obsahuje celkem 2,991 odpovědí. Do diskuze (165 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Pafka a poslední změna proběhla před 11 roky a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#38671 27.5.2012 v 19:12
Step napsal:
Ahoj Smolíku, koukám tvůj první přízpěvek tady, vítám tě mezi Bakkaňáky. Jak berou ryby se dozvíš zde, jaké je na Bakkanu počasí
zjistíš na http://www.yr.no/
Děkuji za info a těsím se na další zprávy o úlovcích!
#38672 27.5.2012 v 19:20Dnes přijel na Bakkan Wahl David Coperfield. Důkaz dále …
:-):-):-)
#38673 27.5.2012 v 19:21#38675 27.5.2012 v 19:23#38676 27.5.2012 v 19:24#38677 27.5.2012 v 19:26To Smolík:
pročti si tu těch 98 stránek informací a když to bude málo, tak to sem klidně napiš. 😀
#38679 27.5.2012 v 19:28To Pafka: nedělej tu chaos, já otevřu stránku a první, co mne napadlo, kdo sem strčil ten “Říp”.
Z toho vyplývá, že 10 dní na Bakkanu je málo!!:-D:-D:-D
#38681 27.5.2012 v 20:06cau smolik . vprvomrade.. co ocekavate od norskeho rybolovu? ake ryby chcete chytat?ak ste zaciatocnici poradim-POMOZEM.. ,,,dufam,,PODMIENKA-som sportovy RYBAR.z mora si berieme len MIEROVE ryby,, resp poskodene!.dodrzujem NORSKE zakony…nerobime HANBU svojim krajanom ako niektory DIL….-J
#38684 28.5.2012 v 3:53Zdravíme z Bakkanu.Včéra to nabyla žádná sláva ale na první pokus to šlo. Vytáhlo se pár obecnaček a mníků do 80 cm a . Tak snad to máme všechno teprve před sebou a znovu se ozveme.:-x
#38685 28.5.2012 v 4:00to Pafka a Jindras.t: Při velké rychlosti je normální, že echolot neukazuje hloubku, protože již nestačí vyhodnotit odraz paprsku. Podívejte se jestli sonda svírá s hladinou pravý úhel a jestli není zarostlá korálem nebo řasou, pokud je vše v pořádku, bude tam jiný problem a pošlu na to Benna.
#38687 28.5.2012 v 4:04Tak jsme doma,
přijeli jsme včera večer, cesta bez problémů, po E3, Magnor, Chalotenberg, Udevala, jen byla nějaká dlouhá, ale také je to možná tím, že jsme zase o rok starší.Tak přeju všem na Bakkanu hezké zážitky, pěkné úlovky a pohodu. Odpo už snad budu v pohodě, a napíšu a přidám nějaké foto.
#38699 28.5.2012 v 7:19Tak já už píšu z procesu,
čtu tady o echolotech, tak napíšu naše črstvé poznatky. Celkem jsme měli 4 lodě, ale pouze na 2 lodích byla navigace, a z toho ta jedna nebyla k ničemu, dělala si co chtěla, jen prostětě ne to, co by měla. Benovi jsme to říkali, odnesl ji, ale žádné jiné neměl, zřejmě je sezona v plném proudu,a rozbít se něco může, a tak to trochu s tou elektronikou pokuhávalo.
Echolot jsme několikrát přestavovali, buď nám bral bubliny od vrtule, – to jsme museli jezdit doo hodně pomalu, zkoušeli jsme oba paprsky, nebo ukazoval ohromná hejna, i to jsme zkoušeli přestavět na velké symboly,- naše zkušenost-při ukazování velkých hejn jsme nandavali nové velké ostzé trojháky, a začaji jsme to pročesávat, – jsou to hejna sleďů, ale nekousali, jen se podsekávali.Tak možná, že Vám to tam trochu pomůže.
Jsem první den v práci, myšlenkama se stále vracím na Bakkan, a už přemýšlím o tom, kam vyrazím na podtim. Letos to bude s rybama asi složitějši.
Klucí od nás se domluvili minulý týden za Bakkanem s rybářem, vzal je ssebou , byli tam celý den, pěkně si to tam odpracovali, a výsledky se různili, co říkali, tak také ze sítě dlouhé 400 metrů vyndali 4 ryby. Z dalších to bylo i víc, ale dle slov toho domorodce ty ryby prostě chybí. Co viděli a nafotili, tak tam za ten den měli dva štikozubce, jednoho halibuta, něco kelerů cca 90 cm, doršů, 3 žraloky,- ty prý hned včetně platýzů házeli nazpět, nějaké mníky… Samozřejmně fotili, jak jen budu mít více času, tak sem dám nějaké fotky.
Ještě jeden můj poznatek, nezávisle na síle přílivu a odlivu,-i když jsme jej hodně využívali, se mi jevilo, že ryby byly aktivní brzo po ránu a potom v noci, přes den jsme něli trochu úspěch na velkých hloubkách na maso. Kdo bral brosmy, ten se mohl napakovat, Těch je tam spousta, ale mníků-lengů jsme měli okolo 10. kusech na osobu i více.
#38701 28.5.2012 v 7:29Ještě něco, když jsme dorazila na Bakkan, to bylo 16.5., tak ukazovala voda 6 stupňů, když jsme teď odjížděli, voda měla 12 stupňů, a na 100% to aktivitu ryb ovlivnilo, teď vím, že kdybych tam teď byl, raději bych se pořádně vyspal, a vyrážel bych tak ve dvě ráno, ale to je jen můj názor, většina těch, kteří tam jsou a budou jistě Bakkan navšívili vícekrát, a mají své zkušenosti.
Pro ty, kteří se tam teprve chystají, Ben chce za litr benzínu 2.3 Eura.
Na poslední lodi v přístavu vlevo za tím kutříkem (suzuki 40HP) jsme nechali na samolepce přilepené na plexisku údaje o dvou polohách, kde se nám dařilo, kdo máte problémy nachytat ryby, dojděte na to číhnout.
#38704 28.5.2012 v 7:35to beda: díky za pochvalu, :-):-):-), no ještě bych klidkě psal dá, ale budu to muset už holt nechat jiným, a rád si také něco přečtu, zatím ty zprávy nějak váznou, ale věřím, že to příjede, večer dám nějaké foto.
#38706 28.5.2012 v 8:49Ahoj Michale, mám obavu, že budou zarostlé sondy, protože echolot neukazuje už při cca poloviční rychlosti pře přesunech a nebo tam, kde je větší hloubka než 30-40 metrů. Mám ale obavu, že na očištění budou muset lodě z vody. Bylo by dobré, kdyby se na to Ben podíval a něco s tím udělal 🙂
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Bakkan Wahl 2012