Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › AVEROY 2016
- Toto téma obsahuje celkem 536 odpovědí. Do diskuze (54 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel mex a poslední změna proběhla před 7 roky a 7 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#257141 27.5.2016 v 20:59#257142 27.5.2016 v 21:19
Tak to je parada!!!
#257143 27.5.2016 v 21:23Jeste jednou,vsem vam moc dekuju
#257144 27.5.2016 v 21:25Tak ještě závěrečná k našemu pobytu. 24.5. jsem si šel v půl čtvrté ráno opětovně lehnout po odvolané výpravě na okouníky. Manželka usnula obratem, já už se do dalšího vstávání jen povaloval. V 8.00 jsme opětovně vyrazili na severovýchod na plotny Midttaren. Chytání klasika, výborné. Přivezli jsme polaky, dorše a kelery v mírách akorát konzumních. Spokojenost. Ve 14 h jsme se vrátili do kempu. Filetovat, čistit loď, vyúčtovat, co je třeba, odevzdat loď, znáte to. Den před odjezdem už moc času sednout si k počítači a psát report není.
Loď, ubytování, péče Milana-správce, ryby, úlovky, podle mého – všechno na výbornou. Počasí na výbornou rozhodně ne. Ale vyjeli jsme každý den i když někdy to pro schovku před větrem musel být jen fjord. A taky bylo chladno. Nad 10 stupňů bylo jen 1 den. O to lepší počasí jsme předali následovníkům. Sluníčko a dny s předpovědí nad 10 stupňů stále.
A ještě jedna poznámka. Jeden mikrobus s posádkou, která nás střídala, se v noci u Goteborgu střetl na dálnici čelně s losem. Los mrtev, posádka nezraněna, auto nepojízdné, snad opravitelné. Problém jako hrom. Auto měli půjčené od novostrašecké cestovky. Co po takové havárce má následovat zřejmě plyne z uzavřené smlouvy o výpůjčce a jistě také z uzavřené pojistky. Podle mého co vím, tak pojišťovna 24 h nekonala téměř vůbec. Cestovka pro posádku vyslala druhé vozidlo z kempu v Averoy obratem a posádka do kempu dorazila s jednodenním zpožděním. Zmiňuji to pro připomenutí rizika střetu se zvěří na severu ( los se dostal na dálnici bezprostředně u velkoměsta, evidentně po dálničním přivaděči) a pro rozhodně nadstandardní péči cestovky o rybáře.
#257152 27.5.2016 v 21:54#257206 28.5.2016 v 5:39Nazdar Kamile, jako vždy perfektní rada, rad Tě tu vidím. Nějak vynecháváš pražské pokeci. V červnu jede s námi Stanous se svou partou.
#257207 28.5.2016 v 5:49To kloboukatej: Díky za report a počasí to je vždy sázka do lotérie.
Těch kamarádů rybářů, kteří měli ten incident, je mi líto, ale pořád šlo jen o plechy a to je dobře.
Souhlasím s Tebou, že AveroyFishing je bezva a její služby a služby Milana jsou super.
#257208 28.5.2016 v 5:51Milane, díky za report. A máme to s Honzou Pecinou za 22 dní. Už, aby jsme tam byli. 😀
#257224 28.5.2016 v 8:22Ahoj Honzo, rád bych na sraz přišel, ale zatím byl vždy termín tak nešťastně pro mě, že se mi to s něčím už krylo. Ale není všem dnům konec a určitě se na srazu zase potkáme. Že jede Standa vím od něj, vidíme se často a o Norsku mluvíme snad pokaždé, když se potkáme. Byli jsme spolu v kempu, takže to tam zná, jen jsme tenkrát neměli nakloněné počasí a tak to moc nedopadlo, tak si to tam snad letos užije mnohem lépe. Co Jarda Zábranský? Byl na srazu? To je další velkej Averoyák, taky už léta jezdí k Mortenovi. My už máme skoro zabaleno na Soroyu, uteklo to čekání rychle, dneska je to za 30 do odjezdu, ale až se vrátím, hned nastavím odpočet na Averoy a budeme se neskutečně těšit až si zase u Mortena namočíme pruty…
#257280 28.5.2016 v 12:36Jaryn taky nechodí, ale občas si zavoláme a minule na minisraz nedorazil z pracovních důvodů. Jede na AVEROY přede mnou a tak jsme se domlouvali, že se sejdeme až přijede, abych měl čerstvé informace. Tak se měj a doufám, že to vyjde na pokec. 😀
#257473 29.5.2016 v 9:02Koukal jsem do klubů a zatím to na sraz moc nevypadá… Tak nevím jestli se v červnu uvidíme ještě před odjezdem, Honzo.
#257480 29.5.2016 v 10:36Pokec by měl být 1. nebo 2. týden v červnu. Mára to domluví asi v pondělí. Nyní jede domů z HITRY.
#257513 29.5.2016 v 15:56Diky moc za rady,snad si to vsechno dam do kupy a pojedu stoprocentne nachystany!
#257582 29.5.2016 v 19:48Tojekonec:jeste jsem se chtel zeptat,Morten nam urcite dokaze poradit,jak se na ty plotny Kleppen dostat,ze? Ja bych rad nejakou kocku nebo i malilinkateho halibutka:-)Snad to bude skvela rybacka,neotravoval bych tady s otravnyma dotazama,ale minule jsme si tam moc nezachytali,proste zacatecnici
#257584 29.5.2016 v 20:04Lucky38: Morten ti určitě poradí, jinak ve filetárně má velkou mořskou mapu s označenými místy včetně Kleppenu. Je to ten na mapě nahoře označený myslím fialovým křížkem. Jsou tam i cestou jiné plotny podobně zvané, třeba vestkleppen a nordkleppen, tam můžeš cestou taky zastavit a provláčet, je to tak na půl cestě a jsou to super místa na polaky a velké obecné. Jinak si dej pozor cestou tam, když bude například odliv, musíš projet mělčinami těsně před Kleppenem, sleduj mapu i sonar a nebudeš mít problém. Navíc jestli budeš mít půjčené to Kvaerno s 60Hp motorem, tak tam nebudeš mít problém s obojím – na echolotu si nastavíš navigaci včetně sonaru ( neboj je to v češtině) a takový stroječek tě tam bezpečně navede hlubší vodou – jsem z toho echolotu docela paf, viděl jsem dost, ale tohle je fakt supermoderní echáč… Jinak si o druhy ryb nedělej starosti, jsou tam, máme halíky, ďase, kočky (nej 104cm 10,8kg), nej polak co zatím mám 106cm, spousta tresek, keleři, štikáči, mníci, prostě jedním slovem Averoy 😉
-
AutorPříspěvky
Téma ‚AVEROY 2016’ nepřijímá nové odpovědi.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › AVEROY 2016