Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › AUTOPASS
- Toto téma obsahuje celkem 326 odpovědí. Do diskuze (85 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel husky19 a poslední změna proběhla před 4 roky.
-
AutorPříspěvky
-
#13846 2.9.2010 v 20:10
Myslím že to není tak hrozné. Podívej se taky na stránky
http://www.fosennamsos.no/index.php?set_lang=en&print=1&test=1
Kupovat si předem kredit přes AUTOPAS není nezbytné. SKutečně slibují, že to pošlou bez příplatku poštou.
#32741 19.3.2012 v 9:52Otvírám diskusi k problematice AUTOPASS, avšak nejen k Norsku. S mojí chabou angličtinou a s pomocí translátoru jsem se dočetl, že registrovaným AUTOPASSem pro Norsko se dá platit i trajekt z Helsingoru do Helsingborgu a i Rodby – Putgarden. Víte o tom někdo něco víc, má s tím někdo podobnou zkušenost? Nějak si nepamatuji, jestli se do těchto přístavů projíždělo jen kolem boudy s kasou, kde se platí hotově (případně kartou) nebo tam byly i bezobslužné brány na Autopass.
Mimochodem mám na mysli AUTOPASS, kde jsem si zaregistroval platební kartu a SPZ vozidla – ne skříńku za čelní sklo, kterou budu vracet.
Dík.
#32744 19.3.2012 v 10:03spring napsal:
Před měsícem jsem se vrátil z Norska. Jeli jsme trajektem Flakk – Rorvik, vše již bylo automatické /platba pouze autopass/. Nikdo po nás peníze nechtěl a ptal jsem se i obsluhy, ale na palubě již nebylo možné zaplatit. Projeli jsme zadarmo a fakturu do teď nemám. Nechci mít žádné dluhy, ale nevím jak se připravit na příští rok. Prosím poraďte, nechci být v Norsku nežádoucí. Děkuji.
Byl jsi dopředu zaregistrovaný?
Já se registroval loni na jaře a na podzim jsme byly znovu a do teď my nic za ten podzim neposlali. Co myslíte, mám se nějak dotazovat, nebo to nechat na nich?
#32745 19.3.2012 v 10:29to zdeneko
loni jsem se registroval v březnu, odjížděli jsme začátkem dubna, a zbytek peněz mi poslali na začátku května, totéž v létě v červenci, zbytek platby na začátku srpna. Jestli ti něco dluží, tak bych dotaz položil
#32761 19.3.2012 v 14:20to Step – když přijedeš k malému trajektu , tak pokud je to AUTOPASS, tak mto tam budou mít nad silnicí napsané. Pokud ne, tak by jsi měl zaplatit buď na pokladně před trajkektem nebo na něm. V každém případě se můžeš ještě zeptat – AUTOPASS? a oni ti řeknou jo nebo ne. Vsadím se, že když tam nebude velké cedule AUTOPASS tak zaplatit budeš muset hotově.
to zdeneko – záleží na tom, jestli sis na jaře registroval SPZ na určitý termín. Ono to asi stejnak nejde bez termínu. Takže předpokládám, že jsi jel na podzim bez registrace. Nic se neděje. Jen si dej pozor na to, že kdykoliv ti může dorazit faktura. Samozřejmě nebude v češtině. Tu by si měl zaplatit a vše je v naprostém pořádku. Pokud jí nepazlatíš v termínu, můžeš čekat penále atd. Takže v tvém případě to nech na nich – zpětně s tím stejnak nic nenaděláš. Ty můžeš jen čekat. Pravděpodobně se nedočkáš.
#32859 21.3.2012 v 8:21Ahojte
jazdíme do Norska minimálne 2-3x ročne.Najpohodlnekšie riešenie platba cez iternet.Treba si približne naplánovať termín a trasu a príde cez internet zaplatiť zálohu platobnou kartou.Do 2 týzdňou príde potvrdenie o absovovaní cesty a následne automatické vyučtovanie na bankový účet.Dá sa riešiť aj pre viacej aut.Treba iba ŠPZ,typ auta Doteraz bez problémov,ale dá sa i bez všetkého a možno príde vyučtovanie z Anglicka.Príjemný pobyt.Zaujímalo by ma ako sa dá kombinovať autopas Švedsko,Norsko.
Peter:-?
#32861 21.3.2012 v 8:22Ahojte
jazdíme do Norska minimálne 2-3x ročne.Najpohodlnekšie riešenie platba cez iternet.Treba si približne naplánovať termín a trasu a príde cez internet zaplatiť zálohu platobnou kartou.Do 2 týzdňou príde potvrdenie o absovovaní cesty a následne automatické vyučtovanie na bankový účet.Dá sa riešiť aj pre viacej aut.Treba iba ŠPZ,typ auta Doteraz bez problémov,ale dá sa i bez všetkého a možno príde vyučtovanie z Anglicka.Príjemný pobyt.Zaujímalo by ma ako sa dá kombinovať autopas Švedsko,Norsko.
Peter:-?
#32873 21.3.2012 v 12:26Ahoj Peter
Já jsem zatím nikdy ve Švédsku neprojel placený silniční úsek, tunel či most. Taky je poravda, že jsem Švédsko neprojel křížem krážem.
Pokud jde o most mezi Dánskem a Švédskem, tak tam Norský AUTOPASS určitě neplatí.
#32879 21.3.2012 v 14:13Vlkous napsal:
Já jsem zatím nikdy ve Švédsku neprojel placený silniční úsek, tunel či most. Taky je poravda, že jsem Švédsko neprojel křížem krážem.
Ve Svedsku se neplati. Vyjimkou jsou vybrane hranicni mosty jako Svinesund (NO) a Oresundsbro (DK). Dalsi vyjimkou je omezeni dopravy ve Stockholmu a Goteborgu viz. web. To ovsem plati pouze pro automobily se svedskou SPZ. Samozrejme se plati jakekoliv trajekty (at uz pres jezera nebo more).
#32888 21.3.2012 v 17:40Tp Step
trajekty a mosty lze automaticky platit pouze s krabickou.
Tou jde platit v Dansku, Svedsku i Norsku.
S krabickou je pak potreba sledovat pruhy oznacene BroBizz, EasyGo, AutoBizz. Dokonce clovek dostane 10% slevu.
Trajekty a mosty, kde krabicka zatim plati:
Most: E6 Svinesundsforbindelsen
Trajekt: Mols-Linie Odden – Ebeltoft
pro auta do 9 cestujicich max.
trajekt: Scandlines Helsingborg – Helsingør pro auta do 6 m delky
trajekt: Mols-Linie Odden – Århus pro auto do max 9 osob
Most: Øresundsbron
Most: Storebæltsbroen
trajekt: Scandlines Puttgarden – Rødby pro auta so 6 m delky
trajekt: Scandlines Rostock – Gedser pro auta so 6 m delky
Kde vsude lze EasyGo pouzit http://easygo.com/de/mautstelle
#32897 21.3.2012 v 19:59Paní Janko, děkuju za vyčerpávající odpověď. Prosím ještě o info, zda se dá trajekty Puttgarden – Rødby a Helsingborg – Helsingør platit v přístavu v kukani u vjezdu bankovní kartou. Zatím jsem platil vždy hotově.
Dík
#32898 21.3.2012 v 20:12Pro Stepa: to náhodou umim… platím vždy kartou, v Puttgardenu koupím rovnou lístky na oba trajekty – i na ten v Helsingborgu. Pak se jen prokážeme lístkem u kukaně, nebo projedeme a rovnou nalodíme, čekání minimální.
#32907 22.3.2012 v 4:06Step napsal:
Paní Janko, děkuju za vyčerpávající odpověď. Prosím ještě o info, zda se dá trajekty Puttgarden – Rødby a Helsingborg – Helsingør platit v přístavu v kukani u vjezdu bankovní kartou. Zatím jsem platil vždy hotově.
Dík
Pavle dá,my tak jednou platili,ale sou to tři roky zpět..
#32945 22.3.2012 v 17:00Ahoj nevite jestli se da porad platit hotove na manual
#32946 22.3.2012 v 17:11treska008 napsal:
Ahoj nevite jestli se da porad platit hotove na manual
To už je skoro nemožné.Čím víc je jenom Autopas…:-(:-(:-(:-(
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › AUTOPASS