Hasvik, NO
temperature icon -0°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 4°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 4°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 7°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno

Aktuální informace z Norska 2021

Moje kamarádka Liza z Norska už si užívá bohatství norského moře. Píše, že je sice -15C, ale rybolov neskutečný, ryba za rybou. Chytají 50-65m. Není však vyjímkou, že jim na to skočí treska už v 18m! Neskutečný rybolov nedaleko města Maloy.

Odpovědět

Ahoj prave jsem dorazil na chatu . Cesta naprosto v pohodě . Jediná kontrola byla na Švédsko norské hranici a jen pasy a covid pasy. Přeji všem kdo pojedou stejně pohodovou cestu.

Návrat do Čech, na trajektu Bergen-Hirtshals už díky dánskému rozvolnění bez roušek. Cesta zpět bez jakékoliv kontroly čehokoliv, administrativně pohoda...ale ta jízda... Hamburg peklo a dál směrem Magdeburg, Halle pořád nějaké stání v koloně... výsledek - 5hodin zpoždění oproti plánu... ještě že to bylo na zpáteční cestě a nemusel se chytat trajekt. Šťastné dojezdy všem v obou směrech .

Návrat do Čech, na trajektu Bergen-Hirtshals už díky dánskému rozvolnění bez roušek. Cesta zpět bez jakékoliv kontroly čehokoliv, administrativně pohoda…ale ta jízda… Hamburg peklo a dál směrem Magdeburg, Halle pořád nějaké stání v koloně… výsledek – 5hodin zpoždění oproti plánu… ještě že to bylo na zpáteční cestě a nemusel se chytat trajekt. Šťastné dojezdy všem v obou směrech .

A to si stěžujeme na D1. Německo je rozkopaný všude kde se podíváš. Hamburk už budujou minimálně 10 let.

nemecko je uz oranzove

svedsko nema uz ziadny region zeleny

A to si stěžujeme na D1. Německo je rozkopaný všude kde se podíváš. Hamburk už budujou minimálně 10 let.

.jj, zlatá D1 a pokud jsem dobře viděl údaj na ceduli, tak ten Hamburg mají dodělat až kolem roku 2028...

.jj, zlatá D1 a pokud jsem dobře viděl údaj na ceduli, tak ten Hamburg mají dodělat až kolem roku 2028…

No potěš pánbůh.

Zdar, info z naší cesty na Sørøyu. Cesta Gdaňsk - Nynashamn - E4 - E8 přechod Storfjord - E6 - Oksfjord. Celá cesta bez sebemenších problémů. Přechod Storfjord jsme zvolili jelikož jsme projížděli mezi 5-6 ráno a ostatní (kautokeino) jsou otevřené až od 8. V posádce jak očkování tak testování. Zdržení na hranici cca 15 minut než vzbudili chlapíka který provedl testy. Na země kterýma jsme projížděli se nikdo neptal. Za chvíli vyrážíme na moře!

Ahoj, máte někdo aktuální informace, zda je pro očkované bezpečná cesta trajektem Frederikshavn - Oslo nebo zda i na ně čekají v Oslo nějaká omezení v podobě testování, karantény apod? Díky.

Jeli jsme tímto trajektem, všichni očkovaní, absolutně bez problémů. Neočkovaní jdou bokem a na test, počítej se zdržením cca 2,5h.

Ahoj, taky by mne zajímal postoj Norska k aktuální situaci. Původně měli na stránkách informaci, že pokud má člověk prodělaný COVID nebo plné očkování, je jedno odkud jede.  Tato formulace ale zmizela :-(, tak mne zajímá zdali bude vše OK při cestě Kiel (Německo oranžové) - Oslo. Dva máme plné dvoudávky, ale jeden bude mít 14dní po jednodávkové (tam se bojím že by mohl být problém, jelikož nově přidali info viz níže.

https://www.fhi.no/en/op/novel-coronavirus-facts-advice/facts-and-general-advice/after-vaccination-and-recovery-from-covid-19/#which-quarantine-rules-apply-to-those-who-are-considered-to-be-protected

• Those who have received a second dose of vaccine. Status as fully vaccinated applies from 1 week after the second vaccine dose.
  • Those who have received a single-dose vaccine, with effect from 3 weeks after vaccination.

kontrolovali na polferries ockovanie alebo testy?

Úplně bez kontroly, chtěli vidět jen jízdenku a pas nebo občanku. Na lodi všichni bez roušek.

Václav Petr. Já sem a stránkách steny line nenašel trasu Frederikshavn-Oslo, Ale taky jsme jezdili tuto trasu a také by mne zajímalo jak to je když je Dánsko červené

Musíš hledat na stránkách Direct Ferries. ALE. Kámoš, který má jet tento čtvrtek a má trajekt už koupený, od trajektu upouští, neboť riziko karantény s tím spojené je neúměrně vysoké. Jistotou (cestou TAM) dnes budou asi jenom mosty.

Václav Petr. Já sem a stránkách steny line nenašel trasu Frederikshavn-Oslo, Ale taky jsme jezdili tuto trasu a také by mne zajímalo jak to je když je Dánsko červené

Stena Line tuto linku uz pres rok neprovozuje. Prevzala ji spolecnos DFDS. Trajekt z Kodane do Osla ma mezipristani ve Frederikshavenu.  www.dfds.com/en/passenger-ferries

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.