Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Aktuální informace z Norska 2021
- Toto téma obsahuje celkem 627 odpovědí. Do diskuze (147 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel sachlj a poslední změna proběhla před 2 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#333554 9.8.2021 v 21:19
Pánové, prosím o trochu kolegiality, od toho asi toto fórum primárně je. Pan Vydra uvedl důvody, proč se neočkoval a požádal o informace. Vy jste mu pro cestu nedali, kromě Vašeho názoru/doporučení očkovat a spílání, žádnou jinou užitečnou informaci.
Mě osobně také zajímají veškeré nové a přesné informace, týkající se opatření (a jejich vývoje) Norů a postupy pro případ, že v partě pojedou neočkovaní rybáři.
Takže za mě velké díky paní Jance i ostatním, co do této rubriky přispěli užitečnými informacemi nebo aktuálními poznatky z cesty.
#333555 9.8.2021 v 21:48Vydra: mě je úplně ukradený z jakého důvodu se očkovat necháš, nebo nenecháš a taky mi je šumák, jestli se nějaký Vydra do Norska dostane, nebo nikoliv. Kdyby si se nezmiňoval o tom, jak si farmaceutický průmysl mastí kapsy,tak jsem nenapsal ani řádku. To ty jsi zavedl diskuzi na téma mimo mísu a které tě trápí. Proč jsi cítil potřebu na rybářském fórum, sdílet svůj osobní názor jak si mastí kapsu? Ptal se tě někdo na něj? Mimochodem průmyslu, který lidem vrací zdraví a zachraňuje životy?
#333556 9.8.2021 v 22:21Jegrhanz: tobě není pomoci 😀 Myslím, že opravdu stačilo o vakcínách. Je toho jinde dost a evidentně to rozděluje společnost na dva tábory. Tady jsme jeden tábor – rybáři.
#333568 10.8.2021 v 6:52Prosím vás přátelé, řešme zde informace ze vstupu do Norska a rybolov. Žádám vás nezasírejte toto vlákno jinými tématy, potom tady člověk nemůže nic najít!
#333570 10.8.2021 v 7:00#333582 10.8.2021 v 7:18Včera jsem kvůli zhoršené situaci v severním Švédku musel změnit svoji trasu na Soroya a nejet na Kirunu, ale překročil jsem hranice už u Trondheimu v zelené zóně. Mám s sebou tři neočkované děti a ty by musely do karantény. Musel jsem podstoupit peklo a projet E6 Trondheim – Tromso. Cesta cca 1300km mě trvala nekonečných 16h, ale zvládli jsme to a dnes jsem se probudil v Tromso. Je zde všude málo turistů ze zahraničí. Po celou cestu jsem nepotkal zádné auto z ČR ani SR. Byť jsou otevřené hranice, tak je cítit, že i tato sezóna je velmi postižená Covidem a lidi se do Norska moc nehrnou, protože situace se neustále mění a nedá se nic dopředu naplánovat.
#333584 10.8.2021 v 7:25Jo a ještě jeden poznatek z hranic. Jel jsem přes červené Dánsko a na hranicích se mě nikdo neptal kudy jsem jel a jak dlouho jsem se zdržel. Takže transit přes Dánsko není problem.
#333586 10.8.2021 v 8:15Rozkaz šéfe! (To Sim)
#333587 10.8.2021 v 8:23.
Ahoj Michale. Můžeš mi prosím poslat odkaz na link,kde je uváděna tato mapa s aktuálním stavem barev jednotlivých zemí a regionů.Předem díky a užij si Soroya…
#333588 10.8.2021 v 8:34Mám skromný dotaz:
Chci jet trasu Něměcko-Švédsko-Norsko. Pustí mě do Norska když se vylodím ve Švédsku v červené zóně (Treleborg nebo Ystad) a pojedu přes oranžovou do Norska?
Díky za odpověď.
#333589 10.8.2021 v 8:41#333590 10.8.2021 v 8:57Včera jsem kvůli zhoršené situaci v severním Švédku musel změnit svoji trasu na Soroya a nejet na Kirunu, ale překročil jsem hranice už u Trondheimu v zelené zóně. Mám s sebou tři neočkované děti a ty by musely do karantény. Musel jsem podstoupit peklo a projet E6 Trondheim – Tromso. Cesta cca 1300km mě trvala nekonečných 16h, ale zvládli jsme to a dnes jsem se probudil v Tromso. Je zde všude málo turistů ze zahraničí. Po celou cestu jsem nepotkal zádné auto z ČR ani SR. Byť jsou otevřené hranice, tak je cítit, že i tato sezóna je velmi postižená Covidem a lidi se do Norska moc nehrnou, protože situace se neustále mění a nedá se nic dopředu naplánovat.
Proč jsi musel měnit? Když jste nepoužívali veřejnou dopravu tak by děckám na hranicích jen udělali antigenní test, ne?
#333592 10.8.2021 v 9:34Všechny důležité informace k cestě najdete na stránkách http://www.fhi.no. Je tam i test, zda půjdete/nepůjdete do karantény: https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/koronavirus/testing-isolasjon-smittesporing-og-karantene/karantene/veiviser-hvilke-karanteneregler-gjelder-for-deg. Tranzit přes červené/oranžové země je možný, jak píše Sim ze své zkušenosti, a je to tak popsáno i na stránkách fhi.no. Nejsem naočkovaný, jedu v pátek trajektem přes červené Švédsko. Vezu PCR, vstupní formulář a počítám s testem na hranicích. Fhi.no jako studnici informací ke vstupu a cestování doporučuje Norská ambasáda.
#333594 10.8.2021 v 9:48MichalR: Díky za info, moc pomohlo. My jedeme ve čtvrtek a máme sebou také jednoho nenaočkovaného tak zjišťuji, co pro něj platí. Dle odkazu na tyto stránky tedy pro nenaočkované aktuálně platí (samozřejmě kromě toho, co jsi již uvedl – tedy PCR test na cestu, vyplnit vstupní formulář a na Norských hranicích podstoupení testu:
Jste osvobozeni od vstupní karantény
Pokud cestujete ze „žluté“ země/oblasti přes „červenou“ zemi/oblast, než přijedete do Norska, jste osvobozeni od vstupní karantény v pracovní době i mimo pracovní dobu. Výjimka neplatí, pokud cestujete z jednoho místa v Norsku na jiné místo v Norsku přes červenou oblast.
Při cestování po „červených“ zemích/oblastech nesmíte používat veřejnou dopravu, zůstat přes noc ani se dostat do blízkého kontaktu s kýmkoli jiným než s těmi, s nimiž žijete. Osobní trajekty, které plují ze zelené země do země s karanténní povinností bez přijetí nových cestujících na palubu, nejsou považovány za veřejnou dopravu.
Požadavky pro ty, kteří jsou osvobozeni od karantény
Pokud jste během karantény a/nebo mimo pracovní dobu osvobozeni od karantény, platí následující:
Kdykoli je to možné, vyhýbejte se blízkému kontaktu s kýmkoli jiným než s těmi, se kterými žijete.
Výjimka z karantény přestane platit, pokud se u vás objeví příznaky akutní respirační infekce, včetně horečky, kašle nebo obtížného dýchání, nebo pokud má lékař podezření, že jste nakaženi COVID-19.
- Odpověď byla upravena před 3 roky a 3 měsíci uživatelem Hanes K.
#333607 10.8.2021 v 18:13Včera jsem kvůli zhoršené situaci v severním Švédku musel změnit svoji trasu na Soroya a nejet na Kirunu, ale překročil jsem hranice už u Trondheimu v zelené zóně. Mám s sebou tři neočkované děti a ty by musely do karantény. Musel jsem podstoupit peklo a projet E6 Trondheim – Tromso. Cesta cca 1300km mě trvala nekonečných 16h, ale zvládli jsme to a dnes jsem se probudil v Tromso. Je zde všude málo turistů ze zahraničí. Po celou cestu jsem nepotkal zádné auto z ČR ani SR. Byť jsou otevřené hranice, tak je cítit, že i tato sezóna je velmi postižená Covidem a lidi se do Norska moc nehrnou, protože situace se neustále mění a nedá se nic dopředu naplánovat.
Proč jsi musel měnit? Když jste nepoužívali veřejnou dopravu tak by děckám na hranicích jen udělali antigenní test, ne?
Přátelé z Norska mi volali, ať změním trasu a předejdu komplikacím na hranicích a děti nebudou dělat test. Když jsem viděl ty fronty na test, byl jsem rád, že jsem je poslechl. Po půlnoci oblast, kde jsem chtěl přejet zčervenala.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Aktuální informace z Norska 2021