Moje kamarádka Liza z Norska už si užívá bohatství norského moře. Píše, že je sice -15C, ale rybolov neskutečný, ryba za rybou. Chytají 50-65m. Není však vyjímkou, že jim na to skočí treska už v 18m! Neskutečný rybolov nedaleko města Maloy.
Moje kamarádka Liza z Norska už si užívá bohatství norského moře. Píše, že je sice -15C, ale rybolov neskutečný, ryba za rybou. Chytají 50-65m. Není však vyjímkou, že jim na to skočí treska už v 18m! Neskutečný rybolov nedaleko města Maloy.
Hanes K: pokud se vylodíte trajektem v oranžové nebo červené oblasti tak myslím, že neočkovaný bude muset do karantény i když bude mít test o.k. Je to debilita, protože i očkovaný může šířit covid, ale je to tak.
Odpovědět
Akorát nevím. Víte někdo jak to je když ČR zčervená nebo zoranžoví jestli očkovaní můžou do Norska nebo v tomto případě ani očkovaní? A nečkovaní vůbec ne nebo s PCR testem z ČR a antigen testem co si udělají Noři na hranicích sami může?
Jedeme až 17.9. a mám obavy, že do té doby zčervenáme nebo zoranžovíme.
Děkuji za relevantní odpověď.
Odpovědět
Čítaš to tu už rok a dobre vieš,že Nóri upravujú podmienky vstupu každých 14 dní. Halóó.Buď optimista a pripravuj sa na lov na mori.7.9. odchádzame na Soroyu a ani Lenin nám nemôže zabrániť odísť. Inak,prišiel som z Bakkanu a s covidpasom nebude problém,aj keby si mal besnotu,nedajbože kapafku.
Odpovědět
to SIM: fakt jim stačil PCR test a pustili vás a ani se nedělali ten svůj kontrolní antigen? Já jsem jediný s party neočkovaný proto se ptám. Jedeme až 17.9. tak i zjišťuji jak to bude v případě, že ČR zčervená nebo zoranžoví do té doby - očkování vs neočkovaní.
Odpovědět
Máš dosť času,aby si sa dal zaočkovať jednodávkovou vakcínou. Možno od 15.9,budú mať vstup len zaočkovaní a to už nestihneš.
Odpovědět
to JAKABO: mám od doktora nedoporučeno se očkovat a ani nevím jestli bych se nechal i bez tohoto nedoporučení očkovat když jsou nyní studie, že po půl roce je ochrana na 17%.
Odpovědět
Tady na diskuzi jsem četl, že Norové akceptují očkování již týden po druhém očkování. Je to tak? Lze to někde dohledat?
Odpovědět
Ja ti poviem len toľko,že keby v našej partii bol jeden neočkovaný,len z dôvodu,že "jedna babka povedala" a mali by sme na hranici problémy,tak by som bol nasraný a to doslova kurevsky nasraný.A poviem ti,že by som uvažoval,takého človeka nechať na hranici "větru a dešti."
Odpovědět
to vydra:
Certifikát COVID-19 pre cudzincov cestujúcich do Nórska
Budete môcť voľne cestovať do Nórska bez ohľadu na to, z ktorej krajiny cestujete, ak ste úplne očkovaní alebo ste mali COVID-19 počas predchádzajúcich šiestich mesiacov a môžete to zdokladovať prostredníctvom platného certifikátu COVID-19 (prepojeného s konkrétnym nariadením EÚ systém). Nebudete musieť vstúpiť do cestovnej karantény, nebudete si musieť robiť test vopred ani na hranici, ani nebudete musieť vyplniť registračný formulár. Platí to pre certifikáty COVID-19 z krajín EÚ/EHP a Švajčiarska.
V Nórsku ste považovaný za plne očkovaného, keď ste dostali dve dávky a od poslednej dávky uplynul viac ako jeden týždeň.
Anglicko nie je prepojené so systémom špecifickým pre EÚ pre certifikáty COVID-19.
Odpovědět
začínám se v tom fakt ztrácet......
Jasná otázka zní - potřebuje plně očkovaný člověk řekněme dva týdny po druhé dávce tedy vstupní registrační formulář na který byl odkaz myslím dvě stránky zpět a nebo nepotřebuje ???
Odpovědět
to bernatik: A bude to tak i když ČR zoranžoví nebo zčervená? To je to co mě zajímá.
Odpovědět
Jakabo plný súhlas, ono to chce len trochu času kým slobodne mysliaci antivaxeri pochopia že môžu slobodne sedieť doma a skupina začipovaných oviec môže slobodne cestovať...
Odpovědět
Před hodinou úspěšný vstup do Norska. Dva dospělí, plně očkováni, já mám týden od druhé dávky, dvě děti do 12let s prodělaným covidem před necelými 6 měsíci. Na Německo Dánské hranici odstavení, kontrola pasů a covidpassu, vše ok, jedem dál. Trajekt Hirtshals-Bergen. Check-in kontrola covidpassu, dostali jsme dva papíry pro příjezdový covid test(proč, to netuším), někdo dostal rovnou žlutý papír Corona QR verified, který ve výsledku byl k ničemu. Na trajektu všude roušky, jídlo bez roušek, ale jinak se pravidla hodně dodržovala.
Výjezd z trajektu, fronta cca 40minut, byli jsme u konce kolony... Kontrola covidpassu, stačila papírová verze PDF, ověření platnosti, kontrola klasického pasu a už jen přání hezké cesty.
Takže, tak jak se píše u Norů na webu, pokud plná vakcinace nebo prodělaný covid, je to v klidu, bez testů, bez registrace, i když jedete trajektem z barevné země.
Kontrolou prošli i plně očkovaní lidi z Belgie, Holandska, Polska, Francie.
Odpovědět