Hasvik, NO
temperature icon 8°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 16°C
prudký déšť
Bergen, NO
temperature icon 15°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
zataženo

Aktuální info střední Norsko 2011

V poslední době,až na pár výjimek,mi zde chybí info ze středního Norska. A přitom nás tam jezdí dost rybářů,ale v aktuálních informacích z Norska 2011 převažují zprávy z "dalekého" severu, který je pro nás mnohé rybáře ať už z různých důvodů nedosažitelný. Proto zakládám toto téma a doufám,že se zde pro nás "střeďáky" objeví zprávy z této oblasti. Nejde jen o fotky trofejních úlovků,ale o to,zdali vůbec a na co ryby berou, v jaké oblasti atd. Za sebe slibuji,že až se vrátím (konec června),tak podám info pro další rybáře,kteří do oblasti středního Norska pojedou.Mohu se zklamat,vyhořet,ale i to jsou informace.

Plukas

Odpovědět

Jeste odkaz na vsechna hlaseni o uzavirkach a objizdkach

http://www.vegvesen.no/Trafikkinformasjon/Reiseinformasjon/Trafikkmeldinger?rapportid=601&type=utvalgt

[citace]plukas napsal:

A máte představu,jakým způsobem budete řešit jízdu v Norsku? Podle zpráv od paní Janky jsou uzavírky na E6 (Dover) a na E3 (Elverum)z důvodů záplav a sesuvů půdy. A zřejmě se nejedná nic malého. To je další komplikace.

[/citace]

Toto se nás naštěstí až tak moc netýká (co jsem se díval na uzavírky) a pokud není stejná situace i ve Švédsku. Jedeme velkou část Švédskem, takže na E6 se napojujeme až u Grongu (cca 200 km nad Trondheimem). Trochu mne uklidňuje že máme v navigaci TCM, tak snad bude ve Švédsku a Norsku fungovat.

Titran-Froya:...počasí zatím dobré, sice nepříjemné mlhy (čau Mlho..)ale oproti minulému týdnu vítr maximálně zatím 2-3m/s..Včera se chytli nějací mníci přes metr, Pepíkovi spadl velký mník kterého zvedl jen deset metrů ode dna a byl fuč, z Ornklakkenu se opět vozí krásná "torpéda"...tři kousci metr+

Loppa 9.6.2011 4 minuty před půlnocí

To byl omyl má to být na diskkuzi: Aktualní informace z Norska 2011

Loppa 10.6.2011 15 minut po půlnoci

Mám kamarády na Smole a v Aukanu a mají přes týden hrozné počasí.Na Smole je dokonce dnes upozornila hlídka z helikoptery na blížící se bouřku a opravdu za chvíli to bylo prý o život.Ryby nějaké mají,ale asi žádná sláva.Až se vrátí tak pošleme foto,jestli něco nafotí.

Mám dotaz. Kdo jede 17.6. do Klevsetu(CaHalsa). Apartmán A je obsazen, tak mě zajímalo jakou budete volit cestu při těch problémech s povodněmi. Koukám na stránky, ale nenašel jsem přesné úseky, které jsou zavřené. Možná je zbytečné si dělat starosti, ale přece jen není to za rohem.

Ahoj všem,já bych taky chtěl vědět jak se to dá projet.Jedu ve středu 15.6 a chci 3. dny přespávat ve stanu a pocourat po památkách a zrovna 1.tábořiště mám za Elverum na č.3 u Kopangu,tam je to údajně zavřené. Dál potřebuji E6 Dombas- Oppdal,tam taky asi bude problém.Dík všem za info.

Tady je mapka uzavrenychj mist a take vypsane objizdky:

http://www.vegvesen.no/Om+Statens+vegvesen/Media/Siste+nyheter/Vis?key=227795

clanek k tomu v novinach http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7671341

včera sme dorazili z Nórska. 2x nás vracali kôli zaplaveným cestám a zosuvom. Prvý krát asi 50 km pod Ottou na E6 a na E16 100 km pred Oslo. prvá obchádzka cez Sjou na 257 a E16 a druhá z E16 na cestu číslo 4. moc som nerozumel tomu, že nás neodklonoli hneď, napr. v Sjoi ale až cca. 50 km ďalej, kde sme sa museli otočiť a vrátiť.

Časová strata viac ako 3 hodiny.

Inak ale situáciu zvládali s prehľadom a v pohode.

Alternativni objizdky:

Oslo - Trondheim:

•E6 do Kolomoen

•Rv3 s objizdkou Rena - Tynset

• Rv 3 til Ulsberg og E6 til Trondheim

nebo

•E18 til Sandvika

•E16 til Fagernes

•Fv. 51 Valdresflye (s manualnim rizenim dopravy)

•pouze auta pod 42 tun mohou jet fv. 51 Rogne (mezi Fagernes a Beitostølen)

•Rv. 15 til Otta

•E6 til Trondheim

Oslo - Bergen:

• vsechny horske cesty jsou otevreny od E16 Filefjell

Oslo - Åndalsnes:

•E6 til Kolomoen

•Rv. 3 s objizdkou Rena - Tynset

•Rv. 3 til Alvdal

•Fv. 29 til Hjerkinn

•Kryss E6 mot Dombås

•E136 til Åndalsnes

nebo

•E18 til Sandvika

•E16 til Fagernes

•Fv. 51 Valdresflye (åpen med manuell dirigering)

•Vær ops på at bare kjøretøy under 42 tonn kan kjøre fv. 51 Rogne (mellom Fagernes og Beitostølen)

•Rv. 15 til Otta

•E6 til Dombås

•E136 til Åndalsnes

Stryn - Trondheim:

•Rv 15 til Otta

•E6 til Trondheim

Oslo - Stryn:

•E18 til Sandvika

•E16 til Fagernes

•Fv. 51 Valdresflye (åpen med manuell dirigering)

•Vær ops på at bare kjøretøy under 42 tonn kan kjøre fv. 51 Rogne (mellom Fagernes og Beitostølen)

•Rv. 15 til Stryn

Paní Janko díky moc,jste k nezaplacení:-P

A Stipkovi také díky. Vždyť se ze severu vracelo určitě více výprav a on jediný dal zprávu.

Potvrzuji Stipkovo hlášení. Včera se vrátili kámoši od Sunndalsory. Zdržení cca 3 hodiny na objížďkách kvůli vodě a sesuvům. Ujel jím i trajekt(přebukovali zdarma). Je třeba informovat party v Norsku, aby si na návrat dali pořádného fóra. Od Oppdálu po Dombas vše Ok. Problémy začínají za Dombasem směrem na Lilenhamer.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.