Hasvik, NO
temperature icon -4°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 7°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 8°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 10°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
skoro jasno

Aktuální info střední Norsko 2011

V poslední době,až na pár výjimek,mi zde chybí info ze středního Norska. A přitom nás tam jezdí dost rybářů,ale v aktuálních informacích z Norska 2011 převažují zprávy z "dalekého" severu, který je pro nás mnohé rybáře ať už z různých důvodů nedosažitelný. Proto zakládám toto téma a doufám,že se zde pro nás "střeďáky" objeví zprávy z této oblasti. Nejde jen o fotky trofejních úlovků,ale o to,zdali vůbec a na co ryby berou, v jaké oblasti atd. Za sebe slibuji,že až se vrátím (konec června),tak podám info pro další rybáře,kteří do oblasti středního Norska pojedou.Mohu se zklamat,vyhořet,ale i to jsou informace.

Plukas

Odpovědět

Rozhodně se přidávám k názoru,že váha této ryby není ke 20ti kg.

Pokud není jinak,lze předpokládat,že vážili na váze kde jsou Kg i Lb

a odečetli hodnotu Lb.Tak by to traké odpovídalo. Zdravím všechny NORKY,máme to za 16.

Souhlasím s Lovec1. Celou dobu jsem přemýšlel kde je chyba, nepředpokládal jsem úmysl podvodu. Vysvětlení s jinou váhovou jednotkou odpovídá rybě.

Pandion

Hitra den první:

vítr nad 10m/s takže popíjíme a připravujeme se na zítřek

To Petr1K:

Kde na tý Hitře jste? Jinak předpověď počasí pro Froyu (Hitra se tam dá taky nastavit):

http://www.yr.no/place/Norway/S%C3%B8r-Tr%C3%B8ndelag/Fr%C3%B8ya/Titran/

Přeju Vám, ať můžete co nejdřív vyrazit, aby si mohla Vaše játra taky trošku odpočinout :-D

My to máme za 12.

s CaHitra.cz

počasí dovolilo vyrazit ale bylo jen pár menších kelerů a dorších miminek. Vše vzali rackouni. Vítr nedovolil pořádnou rybařinu a tak to jdem zaspat

[citace]Sim napsal:

Co na to říkáte? Já nevěřím té váze, co ty na to Honzo???[/citace]

už sem pár těchto chlapíků měl na prutě a zdolal sem je,ale ta váááha,vůůůbec ne... 10-12kg bych bral,ale tuto váhu ne....

můj odhad po vytření max 11kg...

Tyto kluky sme chytali letos na Bakkanu...a žádný neměl takovou váhu...

Já tomu nevěřím....

[citace]Sim napsal:

Co na to říkáte? Já nevěřím té váze, co ty na to Honzo???[/citace]

Max 12 kg8-)8-)8-)

[citace]honzak napsal:

Sim napsal:

Co na to říkáte? Já nevěřím té váze, co ty na to Honzo???

Max 12 kg[/citace]

Chlapi...Už toho kellera neriešte. Možno mal ťažké kosti :-x Každý tu vkladá príspevky podľa svojho svedomia a záleží na tom, kto ho aké chce mať :-D Do rekordov by som to každopádne nezaraďoval, lebo 20kg vyzerá, evidentne, úplne inak...

Možno to sem nepatrí ale o 22 dní vyráža partia po prvý raz do Norska, ostrov Garten. Prípravy, nákupy rybárskycvh potrieb v plnom prúde, horúčka sa stupňuje ale mám prosbu. Poradte skúsenejší, ako riešiť stravovanie na pobyte. To si doma zhotovujete stravu a mrazíte, nakupujete hotové mrazené jedlá alebo tam originál varíte a pečiete? Asi nikto nieje týždeň až 10 dní na mrazenom chlebe a slanine? Ďakujem za typy stravovania.

[citace]vd napsal: Možno to sem nepatrí ale o 22 dní vyráža partia po prvý raz do Norska, ostrov Garten. Prípravy, nákupy rybárskycvh potrieb v plnom prúde, horúčka sa stupňuje ale mám prosbu. Poradte skúsenejší, ako riešiť stravovanie na pobyte. To si doma zhotovujete stravu a mrazíte, nakupujete hotové mrazené jedlá alebo tam originál varíte a pečiete? Asi nikto nieje týždeň až 10 dní na mrazenom chlebe a slanine? Ďakujem za typy stravovania.[/citace]

Naše parta to dělá tak že každý člen navaří jedno jídlo pro 10 lidí a zamrazí.Vozíme ho tam v bedně a zpět v té bedně ryby. Večer si děláme různé talířky se salámkama,sýry atd. nebo si uděláme ryby,palačinky něco jednoduchého

vezem zmražený maso a tam vaříme máme v teamu zdatného kuchaře.Nevim jak ostatní ale naše banda veze místo chleba ty rozpejkací bagety ráno je šoupneš do trouby za 10min máš čerstvé křupavé a teplé pečivo.Jen si přibal sebou espumizan páč po teplém pečivu většinou míváme ventilááris.o :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D.At se daří za 5 odjezd :-P:-P:-P

[citace]vd napsal: Možno to sem nepatrí ale o 22 dní vyráža partia po prvý raz do Norska, ostrov Garten. Prípravy, nákupy rybárskycvh potrieb v plnom prúde, horúčka sa stupňuje ale mám prosbu. Poradte skúsenejší, ako riešiť stravovanie na pobyte. To si doma zhotovujete stravu a mrazíte, nakupujete hotové mrazené jedlá alebo tam originál varíte a pečiete? Asi nikto nieje týždeň až 10 dní na mrazenom chlebe a slanine? Ďakujem za typy stravovania.[/citace]

Buď mražené hotové jídlo, které se na chatě jen ohřeje, nebo hotové maso na různé způsoby, zavařené v zavařovacích sklenicích. Příloha se pak už snadno dodělá (rýže, těstoviny, brambory/kaše). A zbytek jídla děláme z čerstvých ryb.

Co se týká pečiva - něco zamraženého chleba, něco na dopečení a zbytek toustový chléb (bereme sebou sendvičovač). Ten tousťák nemusíš ani zamražovat, vydrží neskutečně dlouho čerstvý. A v případě nedostatku koupíme pečivo v obchodě v Norsku.

V Lauvsnes začínají najíždět makrely. V pátek ve třech 35 ks. Zkusím foto obecnačky z 30.5. Měla 101 cm.

Čo sa stravovania týka, tak moja vedúca domácnosti,hlavná navigátorka a šéfka proviantného zabezpečenia 2-3 dni pred odchodom pripraví hotové jedlá do konzerv(ľahká sterilizácia). Na mieste pripravujeme už iba prílohy. Do krabice na ryby dáme 4-5 ks mrazené naše chutné obľúbené chleby + udeninku do kapustnice, alebo fazuľovice a ....ešte sme hladní neboli. Mňam, mňam.

Hitra den druhý:

Ještě ve vlnách jsme na hloubkách 15-40 chytali obecňačky. Celkem ve třech 2 bedny 60+. Hrozně moc malejch pouštěno. Několik polaků, zase dost malejch vráceno vodě a rackům.

Počasí se umoudřilo a tak zase vyrazíme

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.