Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Všechny zveřejněné recepty podle použitých surovin určitě chutné a super. My preferujem co nejvíce přírodní a jednoduchou úpravu. Gril i pánev.
Po rozmažení fillé řádně odvodnit(vyždímat) a následně i vysát kuchynským papírovým ubrouskem.
Suroviny: sůl,pepř,olivový olej, citron a nazdar! Dá se uplatnit i obal v hl.mouce.
Smažit na pánvi, nebo na grilu v hliníkových miskách potřeno olivovým olejem.
Dobrou a nejpřirozenější příjemnou chuť přeje vapno.
Chlapi a hlavně rybáři.
Nechápu, jak se na těchto stránkách dohadujete o věcech( hovadinách ), které s rybařením absolutně nesouvisí. Určitě by se našli jiné možnosti, kde se ozvat, či postěžovat. Nechme to politikům, ti jsou na to ” odborníci “. V mnohém se musím zastat SHARKA, ale jeho rybářské znalosti jsou pro mě zajímavější a cennější, než nesmyslné plky z obou stran.
Občas udívám na zahradě ve zděné udírně. Samozřejmě nejen ryby. Na roztopení a rozehřátí použiji dubové, nebo bukové dřevo. Pro samotné uzení používám švestku nebo višeň. Doporučuji.
ivan, máš částečně pravdu, ale z filetárny už je zbytečné tresky pouštět.
Na rybách čloěk nemůže bejt měkota. Ale toto s krabem v kuchyni? Ani jsem to nedokoukal. A co slavní ochránci? To ta žabka s lososama je jiný gusto.
Pěkný, ale takový “krávy” bych pouštěl, ať raději produkují malý potěr.
Tak to je neskutečná bombice. Tichá závist
stroft píše, že to auto uveze. Má pravdu. Jede-li nás 9-10 osob po min. 20-30kg – dohromady tři metráky, váhou jako 4 osoby navíc. Letos jsem to chtěl omezit, ale protože jedeme opět na nové místo, tak nevím a opět přebírám, co v tom kýblu má zůstat a co vyloučím. Něco se podařilo vyloučit, ale na ta místa nastoupily zase nové věci. Je to to “nerovný boj” s neznámými lokalitami, ale na druhé straně očekávání co z toho vznikne. Jezdil-li bych na stejné místo, určitě by se tolik olova nevozilo.
100% souhlas se sroubek. Jistý základ ti dá parta s kterou jedeš. Přebytek poznatků je v začátcích t.ř.j.(tak říkajíc) na ho..o, ale později se mohou hodit.
Jak píše honza dufek, mám nějaké formy z tohoto německého eshopu. Mám dojem,že vyjdou levněji než ty samé od “formybrno”. Dělám hlavně jigy, mám i šest váhově různých trojhranných banana pilkr. Vyrábím je pro naší deseti člennou partu. Fakt je, že pro jedince by se to nevyplatilo. Mám dost přebytků jigů i pilkrů. Barveno práškovými barvami od téže firmy i fluo barva. Kus vyjde zhruba na polovinu.
Bude-li zájem, napište soukromou zprávu.
Shark, jednohák velikosti 16/0 jsem snad ještě neměl v ruce. Pro Norsko myslím stačí velikost maximálně 10-12/0. Žraloci a podobné teplovodní ryby se moc v Norsku neloví. Snad by se uplatnily leda na velké halibuty.
Shark chápu co myslíš, ale zkušenosti či dokonce znalosti ve spojitosti účinnosti háčků na různé ryby nemám. Snad někdo jiný. Obávám se ale, že se pohybujem spíše v teorii, nežli v praxi.
Shark. Jestli jsem dobře porozumněl, jde o srovnání úspěšnosti mezi trojhákem a jednohákem. Takto bych to asi nehrotil. Oba nemají chybu. V Norsku dle mých zkušeností mám raději jednohák. Dno si nelze moc vybírat. Většinou skalnaté, proto raději volba jednáku.
Zabjan-I já jsem přesvědčen, že to tak má být.
Vázka je samozřejmě otázkou lokality, tvaru dna, techniky lovu.Mluvím o Norsku, kde písčité dno musíš hledat. Z toho důvodu volím raději, souhlas, kvalitní jednohák, nežli trojhák.
-
AutorPříspěvky