Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 241. až 255. (celkem z 271)
  • Autor
    Příspěvky
  • petras
    Účastník

      Každý dobrý skutek musí být po zásluze “ potrestán „:-D:-D:-D

      odpověď na: Převážení ryby v celku #1024316
      petras
      Účastník

        Zabalit do potr.folie,pořádně zamrazit,pak do bublinkové – před odjezdem – nakonec zabalit do několika vrstev – papír,obleky a pod.Co nejvíc vrstev,určitě to vydrží.

        odpověď na: Kdo poradí jak nachytat nějaké rybky.. #1024119
        petras
        Účastník

          Tak jak to dopadá?????

          odpověď na: Kdo poradí jak nachytat nějaké rybky.. #1023978
          petras
          Účastník

            Netroufám si moc radit,ale byl jsem na Halse před 14 dny,chytám na stříbrné pilkry 80-500 g,nad ním peříčka různých tvarů,někdy jen pilkr,jig s ryperem a další různé druhy gum v délce 5 až 10 cm.Sice jsem nachytal dost ryb,ale po asi pěti dnech to moc nešlo,chycené ryby byly plné malých bílých krevetek,taky jsem měl sonar,celý den jezdila hejna,ale záběry byly ojedinělé.Po poradě s kolegy,kteří měli větší úspěch,jsem zjistil,že chytají na malé pilkříky 16 – 20g a na jigu malé rybky do 5 cm barva šedočerná,žlutozelená a podobně.Na nic většího to nebralo.Dokonce se podařil i losos a další dva se utrhli.Jediné co ještě fungovalo nad pilkrem byla peříčka na sledě,ale jedná se o slabé návazce a utrhla mi to nějaká velká ryba,která měla v hubě celého 40cm velkého kelera,toho jsem vytáhl bez šupin a návazec,na kterém byla se utrhl.Chytal jsem uprostřed fjordu kde byly mělčiny do 20 metrů a na obě strany to padalo na 80 a 100 metrů.Někdy byly ryby na těch mělčinách,další den na začátku zlomu na 40 nebo 60metrech a to byla voda 13-15 stupnů.Bez mapy tam toho moc nenaděláš.I tak je někdy problém to najít.Každopádně jestli je tam teplo tak používej co nejjemnější nářadí.Dařilo se taky z mola chytat platýze.Právě na malé háčky sleďových návazců dát maso ( musí být čerstvé,z minulého dne nechtěli),nebo mušle,hodit co nejdál.Záběry byly okamžitě.Při odlivu jezdit kolem břehu na volnoběh kde jsou rostliny,hloubka aspoň 5 metrů jig 15-20 g,aby se dostal ke dnu,na něj rybku do 5 cm,zkoušet barvy.Tímto způsobem dvě posádky chytily denně 20 až 30 ryb.Kdybych to neviděl,tak bych tomu nevěřil.V hloubce 5 metrů ryby i 90 cm.A vůbec nejdůležitější je postavit TROLUM domeček,dva kameny a nahoru třetí,podělit se s nima o slivovici a pohrozit,že jim ho zbouráš,když nedají rybu,jak tu radila VLASTINA.Já jsem přijel v pondělí,v úterý byl jen jeden záběr za půl dne,večer jsem jim postavil domek,dal panáka a další den jsem chytil asi 50 ryb.Informuj postupně jak to vypadá,budeme se snažit reagovat.Pokud tam není mapa k sehnání tak je ji třeba najít tady na GISLINK.NO,to je základ.Nikdy bych nevěřil,že v některých místech,kde bylo rovné dno za celých 16 dní pobytu nebyla ani ryba.Bez mapy a sonaru bych tam mohl chytat celé dny bez záběru.Nakonec se to zlomí.Petr

            odpověď na: Aktuální info střední Norsko 2011 #1023557
            petras
            Účastník

              V pátek jsem se vrátil z Halsy,makrely taky pouze vyjímečně,všechny ryby plné krevetek,na sonaru hejna a nebralo to,pouze náhodně.Chytalo se pouze na pilkry 16 – 20 g a gumové rybky do 4 – 5 cm.Podařil se i losos,dva se utrhli,až po návratu jsem se zde dozvěděl,že na jaře utekli ze sádek,mohli jsme se na ně víc zaměřit.

              odpověď na: Výběr vláčáku #1023442
              petras
              Účastník

                Neberte to jako provokaci,před třemi roky jsem zlomil vlačák Pen jen při snaze uvolnit vázku poškubáváním,rána jako z pistole a horní část byla na dva kusy.Letos jsem koupil v Polsku na tržnici za 250 Kč prut 2,40 m,neznámé značky Winner,20-40g.Měl jsem na něm Kelera 85,obecnou 84,naráz tři obecné 50+ .Makrely kolem 50 byl koncert.Někdy to byly nervy ale parádní chytání.Chci tím jen říct,že nemusí být vždy jen značkové zboží,jde o pocit při chytání.

                odpověď na: Aktuální informace z Norska 2011 #1022913
                petras
                Účastník

                  Ono to bude autobusem na Halsu až v neděli večer,zítra se odjíždí,tak uvidíme.

                  odpověď na: Aktuální informace z Norska 2011 #1022909
                  petras
                  Účastník

                    To je průšvih,zítra tama máme jet.

                    odpověď na: Kdo?Kdy?A kam jede-rok 2011 #1022656
                    petras
                    Účastník

                      Vím,že tady Korlin není v oblibě,ale nabízí volná místa od 23.7.do 11.8. celkem 16 dní pobytu za cenu 9 dní autobusem.Chci jet sám a potřeboval bych někoho na loď.Byl jsem tam už třikrát.Nabízí mi za tu cenu celou chatu pro 4 lidi a loď pro 3.Jezdit sám nejde a není tam nikdo volný,abych se k němu přidal.V případě zájmu na soukr.zprávu,ostatní informace bych upřesnil.

                      odpověď na: Bakkan Wahl 2011 #1021148
                      petras
                      Účastník

                        [citace]Codfish napsal: sroubek282 napsal:

                        tááááák a toto se povedlo upééct mojim důchodcům v české pekárně

                        český recept a norská voda….to je krásná sestava…..

                        zítra se všichni těšíme na snídani…..

                        Bože… To vyzerá, že je to ešte živé [/citace]

                        Nesmíte tam dávat rum,jedině až po upečení:-D:-P8-)

                        odpověď na: Odkrvenie a spracovanie #1020638
                        petras
                        Účastník

                          Jelikož se u Korlinu musí kuchat na vodě,zjišťovali jsme,co dokážou sežrat.Největší byla hlava obecňačky,určitě měla víc jak 15 cm.Zhltl ji za letu.Keleři kolem 50 cm není žádný problém,to zvládnou i mladí.Ještě k vykrvování ryb.Snažím se kuchat co nejdřívě,při přejíždění a podobně,často měnit vodu.Co se týká vykrvení,určitě pomůže,pokud odteče krev ze srdce a dalších orgánů poblíž hlavy.Mám to od majitele rybníků a sádek – u sladkovodních ryb,nevím,jestli to platí u mořských,nejde pro vysokou srážlivost krve odkrvit maso.Pokud mi dovezl ryby ( listopad,prosinec kdy nemrzlo )byly zabity,nevykuchané a zabalené v papíře.Takto klidně vydržely týden na balkoně nebo v ledničce.Pokud se vozí domů celé ryby,makrela menší keler a pod.tak většinou je u hlavové části kousek tmavší -zbytek krve,ale v mase jsou asi slabé vlásečnice,zatím jsem nepoznal rozdíl,jestli byla ryby vykrvena hned po ulovení nebo pouze zabita a kuchána po nějaké době.Dá se to taky zjistit tím,že pokud naříznu vylovenou rybu pouze v mase – může být natržená od háčků,tak nekrvácí,pokud nejsou roztržené i vnitřnosti.Hlavně voda po vykuchání musí být studená a čistá ,stále měnit,to ale asi každý ví.První roky jsme vozili ryby měkké,žebra lezla ven,po celodenním chytání se není čemu divit.Ale u Korlinu se to jinak dělat nedalo,jet dvakrát za den na vodu se nedalo stihnout.

                          odpověď na: JAK SE K NÁM NOROVÉ CHOVAJÍ-JAK JE ZNÁME #1020393
                          petras
                          Účastník

                            Tam jsou asi samí vzteklouni.Byl jsem třikrát s Korlinem a je to hrůza.Naschvál je nechali přestěhovat molo,momentálně je asi 6 km daleko,takže pěšky se to nedá a musí se čekat na odvoz v určitou hodinu.Nesmí se vyjíždět po ( asi ) 23 hodině do páté nebo šesté ráno,nesmí se nechat zbytky v lodi do druhého dne.Všechno naschvál.Nevím jestli není ještě něco nového,dva roky jsem tam nebyl.

                            odpověď na: Kdo?Kdy?A kam jede-rok 2011 #1020007
                            petras
                            Účastník

                              Toto je oblast působení CK KORLIN,byl jsem tam třikrát,nachytat se dá,ale je to rok od roku horší,předloni jsme jezdili 20km daleko.Ty časy,kdy stačilo vyjet ke kostelíku už jsou pryč.Někdo se tam vrací už řadu let a je spokojený – viz starší diskuse Korlin,nebo Aure.Dnes Korlin patří pod IDEAL tour,mají tam kontakt na nového správce,určitě poradí,je tam už dva nebo tři roky.

                              odpověď na: co robit s odpadom po filetovani #1018756
                              petras
                              Účastník

                                Myslím,že je jedno,jestli ryby sežerou parazity ze zbytků nebo z živé ryby a těch je určitě víc.Nevím,jestli ten červ už je konečné stádium,nebo se v dalším hostiteli dál vyvíjí.Ale do ryby se dostane určitě ve formě nějakého zárodku (vajíčka ).Jako u svalovce,zárodek je v mase divočáka,po konzumaci se vyvine v hostiteli.

                                odpověď na: Prodám plovoucí oblek IMAX #1018424
                                petras
                                Účastník

                                  Nevím,jestli nefunguje zasílání zpráv.Je ještě k mání?

                                Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 241. až 255. (celkem z 271)