Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Petr
Účastníkjsou tací co chytají i z ostrovů 😛
Petr
ÚčastníkHlásím zdárný návrat domů a děkuji Tomovi a parťákům za další pěknou dovolenou.
Omlouvám se, že jsem neposlal report z místa, ale tablet se odmítal přihlásit na portál.
Nachytali jsme každý bezproblémově dvě bedny filetů polaků a obecné. Vše na přívlač jakékoliv gumy 5-20 metrů hloubky. Žádné rekordní kusy. Makrely se chytaly až poslední dny, jinak náhodně. Jo chytlo se několik žraloků nad metr.
Petr
ÚčastníkIMHO na tyto účelově nově vytvořené registrace se nevyplatí reagovat.
Jigin si zaslouží, vlastně již vysloužil několikrát pochvalu za jeho příspěvky.
DNESKA JEDEM !!! Už se nemůžu dočkat 😛
Petr
ÚčastníkHalík 45 kilo v Frøyfjorden na Hitře
Petr
Účastníkza 7 dní 😛
to je už skoro jako zítra
Petr
Účastník[citace]pavelm napsal:
Zdravím všechny Noráky!
Velice mě upoutala předešlá diskuze o dodržování norských pravidel a zákonů.
Teď zdravím ty ctnostné Noráky, kteří dodržují předepsanou rychlost, nevozí do Norska více alkoholu, než je povolené, nevyvážejí z Norska více ne 15 kg ryb a rybích produktů (ovšem když mají méně než 5 beden). Zdravím i delegáty – dej 100 euro a chytneš ryby.
Správně by delegát, chce – li dodržovat tyto zákony při zhlédnutí nemírové ryby měl informovat příslušné úřady, stejně tak celnici, že jeho frekventanti vezou více ryb než je povoleno.
Kdo z nás si tedy troufne soudit, které zákony dodržovat a které ne. Výše zmínění přispívatelé zřejmě ano.[/citace]
to vypadá jako účelově zřízení registrace, že by potrefená husa …
Petr
Účastníktak jsem si poslintal klávesnici a jedu na oběd. 😀
[citace]jirka66 napsal:
No čte se to nádherně takhle před obědem. Taky dělám výbornou pomazánku z uzené makrely. To se vykostí a rozebere uzená makrela, přidá pomazánkové máslo, ……. Chutná to i dětem, které jinak ryby nemusí, tak že když zaváhám, nezbyde.[/citace]
dělám to obdobně jen používá uzené šproty. Makrelu bych při vykosťování sežral a do pomazánky by nebylo co dát.
Petr
Účastník[citace]decan napsal:
No zatím jsem v okolí na vnitřní sic očko nenarazil,snad se to povede,ale nějaký servis snad někde je?[/citace]
já ho taky letos měnil
Petr
Účastník[citace]decan napsal:
Prosím kam poslat prut na opravu očka(najedná se o koncové)
vypadlá keram.výplň.WFT 68North.Dík Děčan[/citace]
keramika do očka se prodává. Šuplerou změř a poptávej v prodejně
Petr
ÚčastníkPetr
Účastník[citace]kloboukatej napsal:
Po delším tápání, jak zamražovat a balit, uplatňujeme pro převoz v klasických polystyrenových bednách od lososů z Makra následující :
Filety mrazíme v umělohmotných krabičkách od masa z Lidlu. Druhý den se filety vyklepnou a krabičky uvolní pro další. Formát filet z těchto krabiček vyplňuje bezezbytku vnitřní prostor bedny a o to jde.(Balíčky se skládají do bedny nastojato.) Plná krabička masa obsahuje 2 mikroténové sáčky filet, které jsou vložené do třetího mikroténového sáčku, který drží celý balíček pohdomadě.. Jsou to 2 x 2 porce, což nám s manželkou vyhovuje. Mikroténové sáčky používáme barevné. Dodrš červená, keler – modrá, mník – zelená, polak – žlutá……… atd. Do mrazáku se to doma snadno srovná a v mrazáku se to pak snadno pozná.[/citace]
filety dáváme do krabic od mléka a dovnitř mikroten sáček.
Krabičku nahoře ustřihnout, dole rohy neodlepovat, aby držela tvar.
Vnitřní hliník chrání maso oproti namrzání, tvar je vhodný do beden. Cena nulová, prázdné se snadno se přepravují.
Petr
Účastníkjá už nahodil na zahradě 😀 odjezd až 22.6.
příští rok pojedu dřív tohle čekání je hrozný
Petr
Účastník2 Janka: Děkuji za Tvojí práci.
IMHO beru to, že plovoucí oblek s EN je dostatečný. Konec poplachu
😎
Petr
Účastníkkdo je tady Frcoun.
Já jsem taky Hořovák
Petr
Petr
Účastník[citace]chebak napsal:
Byl jste někdo v červnu ve fjordu mezi Hitrou a Dolmoy (Eden) a máte přehled jak to tam vypadá a kam se jezdí? Děkuji za každé info.[/citace]
V nepřízni počasí hned za šlajsnu jezera Barmfjorden vpravo, popřípadě pod most vlevo. Při max přílivu tam hledej proudy.
souřadnice normálních míst ti dají na místě s mapou
-
AutorPříspěvky