Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 84)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Hitra-Grefsnesvagen #1117547
    Petr
    Účastník

    jsou tací co chytají i z ostrovů 😛

    odpověď na: Hitra-Grefsnesvagen #1117545
    Petr
    Účastník

    Hlásím zdárný návrat domů a děkuji Tomovi a parťákům za další pěknou dovolenou.

    Omlouvám se, že jsem neposlal report z místa, ale tablet se odmítal přihlásit na portál.

    Nachytali jsme každý bezproblémově dvě bedny filetů polaků a obecné. Vše na přívlač jakékoliv gumy 5-20 metrů hloubky. Žádné rekordní kusy. Makrely se chytaly až poslední dny, jinak náhodně. Jo chytlo se několik žraloků nad metr.

    odpověď na: Hitra-Grefsnesvagen #1116260
    Petr
    Účastník

    IMHO na tyto účelově nově vytvořené registrace se nevyplatí reagovat.

    Jigin si zaslouží, vlastně již vysloužil několikrát pochvalu za jeho příspěvky.

    DNESKA JEDEM !!! Už se nemůžu dočkat 😛

    odpověď na: Zajimavosti #1116143
    Petr
    Účastník

    Halík 45 kilo v Frøyfjorden na Hitře

    http://www.hitra-froya.no/nyheter/article11211823.ece

    odpověď na: Hitra-Grefsnesvagen #1114743
    Petr
    Účastník

    za 7 dní 😛

    to je už skoro jako zítra

    odpověď na: Titran 2015 #1113895
    Petr
    Účastník

    [citace]pavelm napsal:

    Zdravím všechny Noráky!

    Velice mě upoutala předešlá diskuze o dodržování norských pravidel a zákonů.

    Teď zdravím ty ctnostné Noráky, kteří dodržují předepsanou rychlost, nevozí do Norska více alkoholu, než je povolené, nevyvážejí z Norska více ne 15 kg ryb a rybích produktů (ovšem když mají méně než 5 beden). Zdravím i delegáty – dej 100 euro a chytneš ryby.

    Správně by delegát, chce – li dodržovat tyto zákony při zhlédnutí nemírové ryby měl informovat příslušné úřady, stejně tak celnici, že jeho frekventanti vezou více ryb než je povoleno.

    Kdo z nás si tedy troufne soudit, které zákony dodržovat a které ne. Výše zmínění přispívatelé zřejmě ano.[/citace]

    to vypadá jako účelově zřízení registrace, že by potrefená husa …

    odpověď na: RECEPTY #1111275
    Petr
    Účastník

    tak jsem si poslintal klávesnici a jedu na oběd. 😀

    [citace]jirka66 napsal:

    No čte se to nádherně takhle před obědem. Taky dělám výbornou pomazánku z uzené makrely. To se vykostí a rozebere uzená makrela, přidá pomazánkové máslo, ……. Chutná to i dětem, které jinak ryby nemusí, tak že když zaváhám, nezbyde.[/citace]

    dělám to obdobně jen používá uzené šproty. Makrelu bych při vykosťování sežral a do pomazánky by nebylo co dát.

    odpověď na: Namořni mapy #1110436
    Petr
    Účastník

    [citace]decan napsal:

    No zatím jsem v okolí na vnitřní sic očko nenarazil,snad se to povede,ale nějaký servis snad někde je?[/citace]

    já ho taky letos měnil

    například

    odpověď na: Namořni mapy #1110389
    Petr
    Účastník

    [citace]decan napsal:

    Prosím kam poslat prut na opravu očka(najedná se o koncové)

    vypadlá keram.výplň.WFT 68North.Dík Děčan[/citace]

    keramika do očka se prodává. Šuplerou změř a poptávej v prodejně

    odpověď na: Namořni mapy #1110356
    Petr
    Účastník

    Ahoj,

    co prosím znamenají červené křížky na mapě norgeskart.no

    třebas tady

    odpověď na: Zajimavosti #1109096
    Petr
    Účastník

    [citace]kloboukatej napsal:

    Po delším tápání, jak zamražovat a balit, uplatňujeme pro převoz v klasických polystyrenových bednách od lososů z Makra následující :

    Filety mrazíme v umělohmotných krabičkách od masa z Lidlu. Druhý den se filety vyklepnou a krabičky uvolní pro další. Formát filet z těchto krabiček vyplňuje bezezbytku vnitřní prostor bedny a o to jde.(Balíčky se skládají do bedny nastojato.) Plná krabička masa obsahuje 2 mikroténové sáčky filet, které jsou vložené do třetího mikroténového sáčku, který drží celý balíček pohdomadě.. Jsou to 2 x 2 porce, což nám s manželkou vyhovuje. Mikroténové sáčky používáme barevné. Dodrš červená, keler – modrá, mník – zelená, polak – žlutá……… atd. Do mrazáku se to doma snadno srovná a v mrazáku se to pak snadno pozná.[/citace]

    filety dáváme do krabic od mléka a dovnitř mikroten sáček.

    Krabičku nahoře ustřihnout, dole rohy neodlepovat, aby držela tvar.

    Vnitřní hliník chrání maso oproti namrzání, tvar je vhodný do beden. Cena nulová, prázdné se snadno se přepravují.

    odpověď na: Hitra-Grefsnesvagen #1108693
    Petr
    Účastník

    já už nahodil na zahradě 😀 odjezd až 22.6.

    příští rok pojedu dřív tohle čekání je hrozný

    odpověď na: Zachranne vesty povinne!!!! #1107446
    Petr
    Účastník

    2 Janka: Děkuji za Tvojí práci.

    IMHO beru to, že plovoucí oblek s EN je dostatečný. Konec poplachu

    😎

    odpověď na: SOROYA 2015 #1107380
    Petr
    Účastník

    kdo je tady Frcoun.

    Já jsem taky Hořovák

    Petr

    odpověď na: Hitra,Froya,Dolmoy a střední Norsko 2015… #1107356
    Petr
    Účastník

    [citace]chebak napsal:

    Byl jste někdo v červnu ve fjordu mezi Hitrou a Dolmoy (Eden) a máte přehled jak to tam vypadá a kam se jezdí? Děkuji za každé info.[/citace]

    V nepřízni počasí hned za šlajsnu jezera Barmfjorden vpravo, popřípadě pod most vlevo. Při max přílivu tam hledej proudy.

    souřadnice normálních míst ti dají na místě s mapou

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 84)