Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
2 sroubek:
myslím si, že by si i v něm spal – co??
😎
2 vlkous:
…to jsi si teda mákl, dát staré příspěvky dokupy. To klobouk dolů….
😎
2 sroubek:
ale slušel ti…….., taky ti ho mohl Michal nechat jako reklamní předmět, že????
😛
2 sroubek:
Tak jak ti bylo v sucháči……
😎
kikibut napsal:
Můj oblíbený recept co děláme s kamarádem
Halibutí tatarák ala Kikibut a Kubík Musil
ingredience:
podle počtu osob pro dvě stačí 500-700g halibuta.
sojovou omáčku
cibuli
okurky (kyselé)
rozdrcená rajčata
citron
mletou papriku
kmín drcený
čerstvý nadrcený pepř
sůl
Postup: Halibuta zbavíme kůže a nařežeme na tenké nudličky. Ty za pomocí ostrého nože nasekáme na jemnou kašovitou hmotu. Rozdrtíme rajčata nebo namixujem a přidáme k halubutovi. Zakapeme sojovou omáčkou a promícháme. Cibuli a okurky nakrájíme na malé kostičky a přidáme je k halibutovi. nadrtit pepř a přidat kmín a papriku.Zakapat citronem a nechat tak 2-3h v chladu a až potom dosolit ! Ryba by ji totiž vstřebala a byla by pak i možná přesolená ,když ji po vytažení ještě posolíte. Podávat na topinkách potřené česnekem !
Stejný postup děláme i s lososem a treskou
Tak to vypadá moc dobře……….
😎
petras napsal:
monty1 napsal: No už jsem to tu jednou dával před nějakým časem, ale dám to tu ještě jednou. Stojí to za to.
Rybí salát:
Rybu zbavime hrudních kostí, páteře a kůže. Nakrájíme z filet na cca.6cm široké pásky. Rybu opláchneme a osušíme utěrkou. Kousky nasolíme a uložíme do plastové dózy, kterou lze víkem uzavřít, a necháme odležet vlednici dvě hodiny. Následně rybí kousky zalijeme octem na 24hodin. Ocet nám odvápní drobné kůstky. Uvaříme si jedno Deko, jako na okurky, a necháme vychladnout. Po 24hodinách ocet vylejeme a nakrájenou filetu opláchneme vodou. Osušenou rybu zalejeme studeným Dekem tak, aby bylo rybí maso úplně zalito. V lednici necháme minimálně 6 dní rybí maso uležet.
Po šesti dnech naložené maso umyjeme vodou. osušíme a nakrájíme na kostičky. Do mísy vložíme nakrájené rybí maso na kostičky, přdáme sterilovaný hrášek, a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu dle libosti a spojíme majonézou. Dochutíme solí, pepřem.
To deko už bez octa,doufám
jo, jo……………………….
😎
2 upir:
Souhlas…….
😎
jj,
to jsou ony.
😎
2 kikibut:
…ale jedny jsou snad 50cm nebo více???
😎
No už jsem to tu jednou dával před nějakým časem, ale dám to tu ještě jednou. Stojí to za to.
Rybí salát:
Rybu zbavime hrudních kostí, páteře a kůže. Nakrájíme z filet na cca.6cm široké pásky. Rybu opláchneme a osušíme utěrkou. Kousky nasolíme a uložíme do plastové dózy, kterou lze víkem uzavřít, a necháme odležet vlednici dvě hodiny. Následně rybí kousky zalijeme octem na 24hodin. Ocet nám odvápní drobné kůstky. Uvaříme si jedno Deko, jako na okurky, a necháme vychladnout. Po 24hodinách ocet vylejeme a nakrájenou filetu opláchneme vodou. Osušenou rybu zalejeme studeným Dekem tak, aby bylo rybí maso úplně zalito. V lednici necháme minimálně 6 dní rybí maso uležet.
Po šesti dnech naložené maso umyjeme vodou. osušíme a nakrájíme na kostičky. Do mísy vložíme nakrájené rybí maso na kostičky, přdáme sterilovaný hrášek, a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu dle libosti a spojíme majonézou. Dochutíme solí, pepřem.
jj,
😎
Ty kleště Rapala jsou super. Můžu říct, že jsou asi to nejlepší, co je na trhu.
😎
2 kikibut:
bylo vidět, že si toho měl plné kecky…….
😎
2 Kikibut:
Do kolika jsi vydržel prodávat???
😎
2 kikibut:
tak to gratuluji k členství…….
😎
-
AutorPříspěvky