Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Ahoj všem,
děkuji Dědovi, Marečkovi a Erikovi za skvělý pobyt a hlavně za vynikající partu. Počasí vyšlo také na jedničku. Tak krásný podzim v Norsku, jsem za dvacet let nezažil. Ještě jednou díky.
Krásně to tam Dědy vedeš, zde je vidět že když je na lokalitě skvělý profesionál a milovník rybolovu, je to znát. Pohlídej tam na vodě Pandiona, ať to tam vše nevyloví…
Já používám obojí, šňůru na 12 kg VFT, hlavně v chaluhách, vážu na obyčejnou karabinku nebo také přímo na hlavičku – hlavně když není čas a dosti trháme kvůli ostrounům. Vlasec používám na vláčku na dorše. Podstatné je ovšem vedení nástrahy, cit a zkušenost s daným lovem, protože zejména v drsnějších podmínkách, třeba při lovu Polaků v příbojových vlnách se to projeví množstvím zdolaných ryb.
Ještě chci podotknout, že prvně jsem si jako asi všichni nakoupil hoooodně blbostí, které jsem postupně vylučoval a nakonec jsem skončil u pravidla jednoduše a lépe. R
Ahoj, já jsem ji měl zavěšenou v tašce na zábradlí. Po několika upadených kontaktech (vlivem soli), jsem koupil baterku na čtyřkolku a ta mi vydrží čtyři dny, mám ji volně položenou v lodi a funguje to. Navíc ji nabíjím rychlonabíječkou od Michala Simča. Od té doby jsem nic jiného nepotřeboval a žádný kontakt se mi neulomil (bodejď by taky jo, když je tam čtyřka plech)…
Pánové, bodejď by nebylo toto pojištění nejlepší, protože u jeho zrodu stál skvělý rybář a dlouholetý milovník rybaření v Norsku, který přesně ví, co je třeba a co ne. Pravda je o něco dražší, ale za ten komfort to stojí. Já už bych s jinou pojistkou nejel. A to nejsem dealer ani neberu provize. Takže DOPORUČUJI:
- Odpověď byla upravena před 6 roky a 3 měsíci uživatelem jeliman.
Byl jsem zde přes osmi lety. Za mě hrůza, pravda zkušeností jsem měl tehdy málo, lodě byly katastrofa, jezdili jsme každý den až 20 km na moře, protože velké rybářské lodě měly sítě snad všude. Dnes po letitých zkušenostech hlavně z otevřených lokalit na moři bych již zpět nejel. Hlavně vždy a kdekoli je nutností kvalitní loď GPS a SONAR. Bez toho je to sice Norsko, ale podobné jako s feedrem na sumce na maličkém gumáku uprostřed Zemplínské Šíravy…. Možná se tu ale něco změnilo? Nevím.
- Odpověď byla upravena před 6 roky a 4 měsíci uživatelem jeliman.
Zdravím celou moravskou a českou výpravu, jelikož se jedná o poslední sezonu na TITRANU, bylo by super dát sem nějaké pěkné reporty. A hlavně, chci vidět, jak Jirka Kotál chytí těžší rybu než je on sám. To by byla paráda, ale když nebude těžší, může být klidně i jen delší. Šťastný lov a užijte si to krásně.
Ahoj Honzo,velmi dobrý „začátek“.
Ahoj Honzo, krásný začátek, je super, že sezona začala, tak přeji hodně krásných ryb. R
Nez jsme se vybalili a nachystali udice bylo pul sedme,ale presto jsme aspon na chvilku vyjeli k majaku nachytat nejakou veceri.Do setmeni jsme stihli tri drifty.Jedna skvrnka,jeden kelirek a tri obecnacky nam byly na veceri az moc a je to dobry prislib do zitrka.Jen aby nam pocasicko vydrzelo
No pěkně pánové, Marečku neulívat a chytat! A Dědo též. Jaké je počasí?
Krásné ryby, jelikož vím jaká je na moři kosa v tuto dobu, smekám. Krása.
- Odpověď byla upravena před 6 roky a 8 měsíci uživatelem jeliman.
Děkuji Janko,
Tamar: Mník opravdu treskovitá ryba je.Dokonce je jediným zástupcem treskovitých ryb u nás. Jinak nevím kde se stala chyba. Při jakékoliv kuchařské úpravě se chová stejně ja kojiné ryby.Nevyžaduje aní delší dobu úpravy ,ani žádný jiný speciélní přístup. Doba úpravy je odvislá od hmotnosti a výšce filetů.Jestli je filet opravdu vysoký,peč ho na pánvi pod pokličkou. Když je hotový (upečený z obou stran) pánvičku odstav a nech rybu tak 2 minuty dojít. Jiný způsob přípravy je ten,že rybu zprudka na pánvi opečeš,přendáš na pekáč,pokladeš například bylinkovým máslem a na zhruba 5 minut strčíš do rozpálené trouby nebo pod gril. Obojí je velice jednoduché,jen to chce párkát vyzkoušet. Jeho maso je bílé a velice kvalitní, jako například maso tresky. Proto si nemysli že jsi si dovezl něco podřadného.Filety s kůží schvaluji.Pod kůží je nejvíce vitamínú a chuťových látek,navíc kůže při pečení zabraňuje vysoušení masa. Filety s kůží jsou navíc velmi vhodné ke grilování.Ještě jednou zdůrazňuji že jsi si dovezl opravdu kvalitní maso které je stejné jako maso tresek,protože mník je opravdu ryba treskovitá.Jediné v čem je snad trošku jiné je to,že se při úpravě maso méně rozpadá.Je to ale jen můj osobní názor a vidím v tom naopak jeho výhodu.
Ahoj, ryby miluji jak živé, tak v jakékoliv úpravě. Hlavním problémem je, že se lidé snaží ryby umučit k smrti zbytečným přesmažováním. Pravidlo 1. rybu vyndám z mrazáku, nechám samovolně roztát v sáčku. cca po 18 hodinách (dle teploty) mohu vybalit, opláchnu, a dám na čistou utěrku vysušit!! Právě vysušení masa je základ všech ryb. Po 5 minutách lehce osolím, a přidám koření nejlépe trochu citronového pepře z Norska. opět přikryji utěrkou a nechám dalších 15 minut. Do pánve dám olej a trochu másla, rozehřeji. Dám rybu kůží dolů a peču dvě minuty, přikryji alobalem, tak aby mohla pára okrajem ven, peču dvě minuty, poté zkontroluji a když ryba bělá a je bílá barva masa v polovině filetu, rybu obracím. Důležité je hlídat olej – nesmí se pálit!!!!! Jakmile rybu otočím musím zvýšit teplotu, aby z ryby nevytekla šťáva – zbytková voda. Pak ztlumím. A je to. Takto ryby připravuji již dlouho a je to super. Nikdy žádný filet nebyl spálený ani tuhý. A mník je ryba vynikající. Nakonec dbej zásadní pravidlo: měj úctu a dbej, aby žádné zvíře živočich či ryba nezemřela zbytečně.
Dva dny po návratu, krátké zhodnocení SULY 2017. Cesta, tam i zpět bez obtíží, bez kolon až na D1. Počasí nejlepší za posledních šest let, babí léto a slunečno. Ryby, cílová ryba hlavně polack a okouníci. Mník okrajově, v podstatě dva dny. U mníků, projel jsem veškerá místa a hloubky od 95 do 130 metrů, na obvyklých mníkovištích byly převážně mníci do metru a mnoho velkých brosem, největší měla dest kilo. Vyzkoušel jsem i nová loviště. Polaci krásní a v hojném počtu jak bývá na Sule zvykem. Okouníci měli kolem 2 až 2,5 kg, taky paráda. Dorše jsem nelovil. Štikozubce jsem v okolí Suly nenašel. Všude je hodně velkých kelerů a opravdu velkých makrel. Ostrounů jsou na mělčinách tisíce. Celkově lze říct, že vše jednoznačně na jedničku. Příští rok jedeme znovu do této parádní lokality, která nabízí skvělý rybolov a hlavně velmi vysoký standard ubytování, mražení ryb a vše je tak nějak v pohodě, žádný stres. Ikdyž cena je o maličko vyšší, ale pro toho kdo chce perfektní servis se vyplatí.
Ahoj Honzo to máš zbytočné Roman je skúpi na odpovede aj fotky.
Ahoj Honzáku, je jich tu asi patnáct, problémy nejsou žádné, chovají se slušně a ani je prakticky nepotkáme. Jsou zalezlí v domech a ven jdou jen telefonovat nebo na jídlo. Jen je úsměvné vidět, jak je nor bere na loď, nabalí je do záchranných vest a jede s nimi jako o závod, asi aby si chlapci a dvě děvčata osvěžili paměť…
- Odpověď byla upravena před 7 roky a 2 měsíci uživatelem jeliman.
-
AutorPříspěvky