Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
husky19
ÚčastníkTo Kulík: Děkuji, počkám na něj.
husky19
ÚčastníkMyslím, že česnek do uzených makrel patří. Když potom trefíš při jídle ten kousek, co se na mase udrží….. Mňam. 8-O8-O8-O8-O.
Ale nikumu to nechci nutit. Vyudil jsem jich už tisíce, ale nebráním se novinkám. Proč nevyzkoušet něco nového?
husky19
ÚčastníkKrásný televizní program. Je fakt, že před obědem si připadám také jako Pavlovův pes 😯
husky19
ÚčastníkTo Kulík: recept se zeleninou mi určitě pošli. Rád ho vyzkouší. 100 lidí, 100 názorů a 100 chutí, že??:-P
Právě makrela uzená s hlavou a zavěšená v udírně ocasem dolů je pro mne ta nejlepší varianta. Zkoušel jsem udit i bez hlavy, (je to lepší pro transport), ale něco tomu prostě chybělo. Stejně tak, že někdo makrelám odřezává i ocáska (na tzv. válečky), ale ani to nebylo ono.
Pro mne je celá makrela, naložená v soli a česneku, v udírně zavěšená za hlavu prostě to nejlepší.
husky19
ÚčastníkJá používám spodní thermo prádlo MOYRA, nebo CRAFT. Nádherně bere pot a úplně stačí. Pokud je větší zima beru pod plovoucí oblek ještě rolák, který dobře chrání krk před větrem.
husky19
ÚčastníkMám v udírně rošt, ale raději je věším na háky. Rošt u makrel používám jen jako „záchranný“, kdyby nějaká spadla. Ale poslední mi spadla asi před dvěma lety:-)
husky19
Účastník[citace]sroubek282 napsal:
kikibut napsal: Pokud potřebuješ výbavu do středního Norska obrať se na Honzu Dufka . Poradí ti vše co se týče nástrah i vybavení .
Myslím,že Michal to napsal velice výstižně a dobře…[/citace]
Napsal to přímo báječně. A k tomu ještě 10% sleva…8-)
husky19
Účastník[citace]Dreisig napsal:
Keď chcete makrely pripraviť profesionálne na údenie tak je potrebné ich filetovať takto : http://www.youtube.com/watch?v=XPPDk4FskCc&feature=related . Je to naozaj profesionálne a hlavne ich balenie na transport je ideálne.[/citace]
Opravdu pěkná práce při filetáži, ale nevím, jestli pro uzení je to to nejlepší. Zkoušel jsem udit i filety. Byly skvělé, ale pokud se udí makrela celá, i s hlavou, je pro mne TOP.
Při uzení je potom věšíš do udírny za ocásky, nebo je jen pokládáš na rošt? Bez nějakého podvázání by se asi na háčkách neudržely.
husky19
Účastník[citace]sroubek282 napsal:
Naki napsal: To já s PANEM Šroubkem tak úplně nesouhlasím. Dá se s ním pracovat i více, nám se celkem osvěčilo spustit ho na dno a pak s ním rychle vláčet až k lodi. Toto hlavně působilo na velké kelery.
Taky možnost,ale s lehčí nátrahou…za čas Ti upadnou ruky od navíjení.. ,ale proč ne..[/citace]
Ještě jednou díky, pánové.
husky19
ÚčastníkJeště jednou lépe. Snad 😉
husky19
ÚčastníkTady máš link na kompletní manuál. Jde stáhnout v pohodě ve formáru *.pdf.
husky19
Účastník[citace]Jindrich napsal:
Pár let požívám tyto dva druhy citronového pepře, přitom HINDU mě přijde aromatyčtější.Pepře prodávané v Čechách se nemohou rovnat.Vozíte ještě jiný druh a jaké máte skušenosti?
[/citace]
Naprosto souhlasím! Já používám citronový pepř výhradně od Hindu. Je dle mého soudu nejlepší. Mají ho v obchodech JOCKER a KIWI.
husky19
ÚčastníkDíky pánové za své postřehy a zkušenosti. Určitě vyzkouším vše dle vašich rad. Mám jednu 400g a další (i lehčí) dokoupím. V úterý máme s partou sezení u pivka a tam dám dohromady objednávku k Simovi do shopu. 😉
husky19
ÚčastníkJe vás tady hodně takových, kdo již nějaký ten pátek chytáte na Roybaity. Také se k tomu chystám a stál bych o nějakou radu. Nahazujete „co to dá“ a necháte spadnout do hloubky a přitahujete, nebo jen pustíte volně pod loď a využíváte vhodného driftu k vlečení nástrahy? Díky za každý případný typ.
husky19
ÚčastníkDíky za odkaz. Teď je vše jasné. Neměl jsem tabulku s pojištěním celou. Také si myslím, že pojištění není přemrštěné. Dát 3500,– Kč za klid při rybolovu za polárním kruhem, není tak špatné.
-
AutorPříspěvky