Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
husky19
Účastník[citace]prochor52 napsal:
Teda Elvara znám pár let, je to slušnej, vstřícnej a seriózní chlap, nějak se mi na něj nezdá, že by vymýšlel takové šachy s vrtulema… Nicméně ano, nafotit si to při přebírce lodě a je klid. Jinak pojištění pro tuhle oblast je za stovku na den, což už není taková rána, když to stačí pro 1 člověka v lodi. A je klid tuplovanej, nejen pro případ vrtule, ale i horších věcí.[/citace]
Pojištěním pro jednoho člena v lodi vrtuli asi vyřešíš, ale případnou záchrannou akci asi ne. Pojištění se bude vstahovat pouze na jednoho, jediného pojištěného člena posádky!!
husky19
Účastník[citace]Sim napsal:
alan1 napsal:
Na rozloučenou se podařilo chytnout polaky 75 a 66 cm.Díky moře a Bene.
Tak šťastnou cestu domů. Jeď opatrně tento týden 2 auta kamarádů havarovaly na stejném úseku Drážďany – hranice ČR. V obou případech za to mohl mikrospánek a vyčerpaný řidič. Naštěstí nebyl nikdo vážně zraněn, ale auta na sračku.[/citace]
Toho se bojím, i já před pár lety hobloval svodidla v Dánsku. Naštěstí to odnesly jen plechy.:-?
husky19
Účastník[citace]petras napsal:
husky19 napsal:
Makrely se dají dělt i podobně jako „očka“. Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem – dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na „sardelpastu“ a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.
Makrely jsem nesolil,kolega tvrdil,že moc změknou.Už po týdnu kosti u sleďů měknou a po jednom dni v kyselém nálevu se dají jíst.Zrovna jsem dodělal další várku rybího salátu.[/citace]
Kosti v soli nikdy nezměknou. Sůl se dává jako konzervant a hlavně zajistí „odvodnění“ ryby. Tím se ryba „utáhne“ a drží pohromadě. Toto jde v omezené míře dělat i se sladkovodními rybami, ale v soli musejí být déle. Bez soli by se ti např. cejni úplně rozpadli na bláto. Měknutí kostí způsobuje v tomto případě pouze ocet (odbourává vápník) – viz vajíčko v octě přijde o skořápku.
husky19
Účastník[citace]petras napsal:
husky19 napsal:
Makrely se dají dělt i podobně jako „očka“. Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem – dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na „sardelpastu“ a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.
Nikde jsem se nemohl dočíst,jak dlouho nasolení sledi vydrží,mám je v čisté soli,pustili vodu,krásně voní.Nemusím se tedy obávat,že se po půl roce zkazí?[/citace]
Rozhodně se neboj. Pokud chceš mít naprostou jistotu, drž je hodně zatížené (na makrely polož prkénko a na prkénko velkou dlažební kostku – jako když nakládáš zelí) ať se dostane ven všechen vzduch. Vodu, která se odpaří můžeš klidně dolít. Jen stále držet v soli!!
husky19
ÚčastníkMakrely se dají dělt i podobně jako „očka“. Filety se hodně nasolí. Když píšu hodně, myslím HODNĚ!! Naskládají se do nádoby a hodně zatíží. Do druhého dne pustí vodu a ocitnou se zatížené pod vodou. Takto nechat minimálně měsíc a pak se dají konzumovat. Vydrží i několik let a nemusí být ani v lednici. Jako chuťovka s cibulí a pečivem – dokonalé!! Případně rozmixovat s máslem na „sardelpastu“ a použít na jednohubky. Ještě teď mám několik filet z loňského Solvagu a jsou čím dál lepší.
husky19
ÚčastníkBěžně to se zavináči praktikuji tak, že je nachytám poslední den a vezu je domu naložené v soli. Doma potom pokračuji octem atd. Rozhodně nedoporučuji je zamrazit. Nejsou takové, jako když mrazem neprojdou.
husky19
ÚčastníkNěkolik let jsme vozili do Norska sůl a ocet na zavináče ze sleďů. Nikdy jsme jich ale nechytili tolik, aby se to vyplatilo. Pak jsme jednou zkusili udělat makrely a zjistili, že jsou lepší než sledi!!
Recept:
Makrely vyfiletovat a filety naložit do soli. Klidně solí zasypat, nejdou přesolit. Solí ryba „ztuhne“. Za 1-2 dny filety oprat a naložit na 24 hodin do čistého 8% octa. Ocet zlikviduje kosti. Následně nakrájet na velmi jemná kolečka cibuli a mrkev a udělat nálev jako na znojemské okurky. Do filety zamotat cibuli a mrkev, zajistit párátkem a naskládat do nádoby. Následně zalít nálevem a necht několik dní. Takto upravené se dají za týden konzumovat a vydrží v lednici i několik měsíců. (Pokud je tedy někdo nesežere) 😀
Pokud se nechcete motat se zavináči, je možné jen do nádoby skládat a prokládat cibulí a mrkví. Dělám jich každý rok zhruba 300 filet a nikdy se žádná nestačila zkazit.
husky19
Účastník[citace]MifakM napsal:
2 kulik
To víme, případně si to můžeme zjistit… ale vědí to i ti výrobci? [/citace]
Ti výrobci s tím mají asi největší problém :-P:-D
husky19
Účastník[citace]vojtko napsal:
Čo sa týka pevnosti šnúry, mne sa zdá, že výrobcovia sa rozhodli, že libra a kilogram prerdstavujú rovnakú hmotnosť. Ja deklarovanú pevnosť v kg „chápem“ ako pevnosť v librách a vtedy to celkom sedí. K deklarovanému priemeru šnúry však nemám žiaden ekvivalent[/citace]
Teď jsi to trefil asi naprosto přesně.
Libra : kilogram je zhruba 2:1 a tak nějak to odpovídá :-x:-E:-S
husky19
ÚčastníkTak lidičky, já to mám dnes na Dolmoy za 29!! Tak mi tam nějaké ty ryby nechte!! :-D:-D:-D
Ale jinak, paráda a gratulace.8-)
husky19
ÚčastníkTo Vlkouš:
slyšel jsem od svého dobrého kamaráda ze Sezimáku, že tento týden vybrali na alkohol jednu paru někde na cestě na Soroyu. Nevš o tom něco? Nejsou to tvoji kolegové?
husky19
ÚčastníkDěkuji za názory, kolegové. Potvrdili jste mi, že je lepší to neřešit. ;-):-):-D:-D:-D
husky19
ÚčastníkI já mám dotaz. Před nějakým časem kolega zkoušel pevnost šňůry kterou má na navijáku a jeho pokus skončil naprostým rozčarováním.
Mezi rozevřené štafle pověsil na rybářskou šňůru barel na vodu a začal barel plnit. Šňůra, která měla mít nosnost cca 40 kg praskla už při cca 20 kg. Dal i novou a jiné značky a výsledek byl prakticky stejný.
Setkali jste se někdy s tím, jak se taková pevnost šňůry stanoví? Pravdou je, že máte prut, který svou akcí velmi pomůže, máte seřízenou brzdu navijáku,.. atd.
Ale přeci. Jak to tedy je s tou pevností?:-?:-?:-?
husky19
ÚčastníkViděl bych to na kapříka lysce. Snad!;-)
husky19
Účastník[citace]1969 napsal:
Jindrich napsal:
1969 napsal: Moc děkuji všem za rady a tipy přes SZ. Volal jsem s Michalem dohodli jsme se, že se u něj ve středu stavím. Koupím si vláčku takovou, abych to tady mohl využít na sumce na přívlač s většími woblery. Takže to bude určitě slammer + něco a dokoupím si ještě plovoucí oblek. Dá se použít thermo prádlo pod plovoucí oblek stejné, co mám na lyže?
Jo a Shimanko nechám raději doma.Ajaké thermo vozíš na lyže?
Mám Craft a nevím, jestli je zimní nebo letní.[/citace]
Dúležité je, aby odváděl případný pot od těla a to je základní funkce „funkčního prádla“. Bude to umět každý.
-
AutorPříspěvky