Vytvořené odpovědi
-
AutorPříspěvky
-
Ahoj, pokud Vás počasí pustí, určitě zajeďte na ostrov KYA. Jednak samotná ostrov je moc hezký, je to historicky bývalé překladiště lodí s výrazným červeným majákem. V okolí ostrova se tradičně chytá velké množství kelerů různých velikostí, ze strany příjezdu od Setru je to dobré na polaky a z levé strany od příjezdu pak určitě na maso na štikouny. V okolí ostrova je spousta slibných hran.
Ahoj, jeli jsme tak minulý týden z Ostravska. Do Zielene Gory klasický Polský provoz. Pak směrem na Štetín v pohodě, poloprázdné cesty, klidná cesta. Souhlasím se stipkem celkově levnější doprava s minimem policie. Taky doporučuji.
Těžko se zamýšlet nad množstvím ryb vytěžených v Norsku. V loňském roce jsme navštívili v březnu Breivikbotn, je tam fabrika na ryby, kde se každý den, celý den vykládají kůtry plné skrei a když máte štěstí tak tam přijede loď obřích rozměrů, která také vykládá ryby celý den. Úlovky sportovních rybářů jsou dle mého názoru jen zrnko v celkovém počtu vytěžených ryb v Norských vodách. To, jak se sportovní rybáři chovají k ulovený rybám a jejich masu už bych nechal na svědomí každého rybáře. Rozhodně nejsem proto, aby se plýtvalo s něčím co žilo, udělalo mi radost záběrem a potěší mne velice kvalitním masem k jídlu.
Co se týče lovu na splávek, je to výborná volba pro dny kdy se nedá vyjet na moře. Chytáme tak z mola kde je hloubka alespoň deset a nebo více metrů a nebo ze břehu, kde dno prudce klesá. Zpravidla lovíme na monofil 0,24 s těžším a vysokým klouzavým splávkem, tak ať se dá dobře nahodit a splávek je viditelný i ve vlnách. Těsně nade dnem se takto úspěšně chytají platýzi, tresky obecné a mnohdy i krabi. Ve sloupci pak většinou polak. S chemickým světlem to jde úspěšně i v noci. Jako nástrahu nejčastěji používáme maso z ryb nebo krevety, někdy olihně, nebo jejich části. Zatím jsme to nikdy nezkoušeli na volném moři, ale myslím si, že za určitých optimálních podmínek by to asi šlo a určitě by to bylo efektivní.
Ahoj, u EPC je standart 8 týdnů po návratu.
Děkuji za odpověď. Loď máme Kvaerno, tak snad nás počasí pustí.
Dobrý den, v sobotu 7.10.2017 nastupujeme k Mortenovi, nevím, ve kterém kempu je Zdeneko, ale veškeré informace k aktuálně dobrým lovným místům na Averoy by byly super. Předem děkuji.
To se poznají vydry …..:-D
Ahoj Všem, na smažení mořských ryb používáme s oblibou Ramu Cullinesse. Vyzkoušejte, myslím, že budete mile překvapeni. Je to tuk máslové chuti, který se ovšem tak rychle nepřepaluje.
Rád pí. Janko, stálo to za to, po všech stránkách vydařené. 😉
Příroda taky nezklamala…;-)
slunce nikdy nezapadá…
ženy mají k rybám vztah….:-D
Ve filetárně bylo rušno…:-P
Tresky 93 a 96 cm…
-
AutorPříspěvky