Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 3,493 odpovědí. Do diskuze (275 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Duke a poslední změna proběhla před 8 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 2,281. až 2,295. (celkem z 3,494)
  • Autor
    petras
    Účastník
    (272 odpovědí)

osel.cz Je na světě mnohem víc ryb,než jsme si mysleli?

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

Vie niekto,aký to má význam?

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

MadMack
    Účastník
    (119 odpovědí)

JAKABO – mělo by to přispívat k delším náhozům, protože to dvojité očko je na prutu jako první před navijákem a zmenšuje amplitudu vlasce smekajícího se z cívky navijáků. Někde na YouTube je i video popisující funkci. Pokusím se to najít

EDIT: nalezeno http://www.youtube.com/watch?v=4c24OJ1ypSI

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

No nevím jestli to nebude jen zdalších výstřelků, které brzy upadnou do zapomnění…Dělal sem trochu do rybolovný techniky a nemyslím že by se světové rekordy hodu do dálky házely tak malými očkami…možná se mýlim ale rozhodně to nebudu v nejbližší době zhánět:-D.taky mně zajímají názory ostatních norků….

bestik
    Účastník
    (297 odpovědí)

Taky si myslim, ze uzke prvni ocko znamena vetsi treni a tim padem zakonite kratsi nahozy… Rekl bych, ze ten kdo vymyslel, ze se ocka zuzuji postupne, asi vedel, proc to dela. 🙂

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Nejsem si jist zda by takový system dvojtého očka měl na moři opodstatnění. Vycházím z toho že např. dohodím malého pilkříka nebo gumu na vzdálenost 30-50 m (záleží na větru) a než to doputuje do mnou požadované hloubky mohou mě proudy unést třeba o dalších 20- 30 m dále. Také jsem někde četl, že zůžené očko přispívá k delším hodům. Kdyby se to v praxi opravdu osvědčilo, asi by to na pruty dávalo vice výrobců, pokud to němá někdo patentované.

Kapitán lipánek
    Účastník
    (489 odpovědí)

No já to vůbec nechápu … proč tam dát velký očko a do něj menší? Proč tam nedaji rovnou to menší? Úspora materiálu .. levnější očko .. nerozumim tomu a docela by mě zajímalo proč to očko je dvojitý

jirka66
    Účastník
    (353 odpovědí)

Souhlasím s bestikem – amplitudu vlasce to jistě sníží, ale za cenu zbytečně zvýšeného tření, které k delšímu hodu rozhodně nepřispívá. Spíš je to asi taková marketingová ,,novinka´´ jako u pracích prášků. Nový, novější, vylepšený, nyní jedinečný – no nekupte to 🙂

fola
    Účastník
    (192 odpovědí)

Ahoj všichni:-)

fola
    Účastník
    (192 odpovědí)

chci se zeptat,jaka je přibližně teplota moře na Smole někdy v srpnu.Chci si koupit neopren na potapěni na nadech.A od jakých hloubek se vyskytují mušle Sv.jakuba. Díky:-)

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Ahoj, teplotu tipuju tak na plus/minus 15 stupňů, takže vřele doporučuji neopren min. 7mm, spíše ještě v kombinaci se shortem 5mm. Záleží na tom, jak dlouho budeš chtít ve vodě vydržet. Určitě budeš potřebovat i zátěžový opasek, jinak se v takovém obleku jen tak nezanoříš …

Na Smole jsem dosud nebyl, takže nevím, zda se tam a případně kde Shellky vyskytují, obecně je lze lovit v přijatelných hloubkách kolem 5 metrů 🙂 🙂

dosky
    Účastník
    (2659 odpovědí)

fola napsal:

chci se zeptat,jaka je přibližně teplota moře na Smole někdy v srpnu.Chci si koupit neopren na potapěni na nadech.A od jakých hloubek se vyskytují mušle Sv.jakuba. Díky

Teplotu vody Pafka v podstatě trefil. A vzhledem k tomu, že nejsem potápěč, neznám hloubku ve které se Shellky nacházejí. Ale vím, že tam jsou. :-P:-P:-P:-P

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 2,281. až 2,295. (celkem z 3,494)

Téma ‚Zajimavosti’ nepřijímá nové odpovědi.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...