Hasvik, NO
temperature icon -3°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 0°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 4°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Zajimavosti

zatim nic noveho zajimaveho nemam, jen si zkousim znovu zalozit svuj chlivecek, dokud mi to vubec jde ... :)

Odpovědět

osel.cz Je na světě mnohem víc ryb,než jsme si mysleli?

Vie niekto,aký to má význam?

JAKABO - mělo by to přispívat k delším náhozům, protože to dvojité očko je na prutu jako první před navijákem a zmenšuje amplitudu vlasce smekajícího se z cívky navijáků. Někde na YouTube je i video popisující funkci. Pokusím se to najít

EDIT: nalezeno http://www.youtube.com/watch?v=4c24OJ1ypSI

No nevím jestli to nebude jen zdalších výstřelků, které brzy upadnou do zapomnění...Dělal sem trochu do rybolovný techniky a nemyslím že by se světové rekordy hodu do dálky házely tak malými očkami...možná se mýlim ale rozhodně to nebudu v nejbližší době zhánět:-D.taky mně zajímají názory ostatních norků....

Taky si myslim, ze uzke prvni ocko znamena vetsi treni a tim padem zakonite kratsi nahozy... Rekl bych, ze ten kdo vymyslel, ze se ocka zuzuji postupne, asi vedel, proc to dela. :-)

Nejsem si jist zda by takový system dvojtého očka měl na moři opodstatnění. Vycházím z toho že např. dohodím malého pilkříka nebo gumu na vzdálenost 30-50 m (záleží na větru) a než to doputuje do mnou požadované hloubky mohou mě proudy unést třeba o dalších 20- 30 m dále. Také jsem někde četl, že zůžené očko přispívá k delším hodům. Kdyby se to v praxi opravdu osvědčilo, asi by to na pruty dávalo vice výrobců, pokud to němá někdo patentované.

No já to vůbec nechápu ... proč tam dát velký očko a do něj menší? Proč tam nedaji rovnou to menší? Úspora materiálu .. levnější očko .. nerozumim tomu a docela by mě zajímalo proč to očko je dvojitý

Souhlasím s bestikem - amplitudu vlasce to jistě sníží, ale za cenu zbytečně zvýšeného tření, které k delšímu hodu rozhodně nepřispívá. Spíš je to asi taková marketingová ,,novinka´´ jako u pracích prášků. Nový, novější, vylepšený, nyní jedinečný - no nekupte to :-)

Ahoj všichni:-)

chci se zeptat,jaka je přibližně teplota moře na Smole někdy v srpnu.Chci si koupit neopren na potapěni na nadech.A od jakých hloubek se vyskytují mušle Sv.jakuba. Díky:-)

Ahoj, teplotu tipuju tak na plus/minus 15 stupňů, takže vřele doporučuji neopren min. 7mm, spíše ještě v kombinaci se shortem 5mm. Záleží na tom, jak dlouho budeš chtít ve vodě vydržet. Určitě budeš potřebovat i zátěžový opasek, jinak se v takovém obleku jen tak nezanoříš ...

Na Smole jsem dosud nebyl, takže nevím, zda se tam a případně kde Shellky vyskytují, obecně je lze lovit v přijatelných hloubkách kolem 5 metrů :-) :-)

[citace]fola napsal:

chci se zeptat,jaka je přibližně teplota moře na Smole někdy v srpnu.Chci si koupit neopren na potapěni na nadech.A od jakých hloubek se vyskytují mušle Sv.jakuba. Díky[/citace]

Teplotu vody Pafka v podstatě trefil. A vzhledem k tomu, že nejsem potápěč, neznám hloubku ve které se Shellky nacházejí. Ale vím, že tam jsou. :-P:-P:-P:-P

• Téma ‚Zajimavosti’ nepřijímá nové odpovědi.

Aktuálně v diskuzi

Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!