Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Zajimavosti
- Toto téma obsahuje celkem 683 odpovědí. Do diskuze (156 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel valta a poslední změna proběhla před 3 dny a 15 hodinami.
-
AutorPříspěvky
-
#337746 25.1.2022 v 14:11
Na to, že to dělalala ČT, tak to mohlo vypadat úplně jinak. Za mě home video na točené profi kamerou. Předané informace o rybolovu v Norsku nula.
#337747 25.1.2022 v 14:17viděl jsem film kompletně natočený na iphone 13 a vypadl jako profi kamerou…a v rozlišení na plátno v letním kině..a podívej se na Drtikola na co fotil..a jak se na to dá koukat dnes..chce to mít to oko, tu ruku pro detail, pro záběr, pro ten okamžik…to co nemám…
#337755 26.1.2022 v 8:26Velké zklamání, čekal jsem od toho víc. Toto je dokument ČT? Simova videa nebo Haktorova jsou úplně někde jinde.
#337756 26.1.2022 v 8:30Souhlas,hned na zacatku vezli jsme minimalne 20kg ryb :-(.pomalu zadny vesty na lodi na to ze nekteri jeli po 13te.A hlavne celou dobu jen chlastali a chlastali.Skvely priklad….
#337758 26.1.2022 v 10:16Až mám dojem,že je to schválne takto natočené..
#337759 26.1.2022 v 10:18Ale bratia, čo tak trocha nadhľadu? To potrebujeme v každom dokumente to ,,skryté,, vymývanie mozgov info. typu, že len tam a tam a na takú a takú nástrahu môžete chytiť svoju životnú rybu, pri ktorej treba takto jačať pchajúc čudlu čo najbližšie pred kameru a stále dokola? Veď toho tu máme za 20 rokov už dosť. Za mňa úsmevná pohodovka.
#337760 26.1.2022 v 10:41za mě zklamání, myslel jsem, že to bude více profesionální, takhle je to jak od Chytilové
#337761 26.1.2022 v 10:48Film byl žánrově zařazen mezi dokumenty,což může pro někoho být zavádějící.Vštšina lidí od tohoto filmu očekávala zdokumentování rybolovu v Norsku s kapitálními úlovky,včetně rybolovných technik atd. Jenže filmový dokument nemusí nutně být zaměřen pouze na profesionalitu podobné dokumentům, které točí Sim a jiní profíci zameření na rybaření v Norsku. Tento se zabývá zdokumentováním skutečností, zde party obyčejných lidí,rybářů,kteří si jedou splnit své rybářské sny. V tomto směru je pravdivý a jednoznačně povedený. Bez zbytečných příkras, beden plných zmasakrovaných ryb a fotek rybářů s rybami připlácnutými na objektiv fotoaparátu. Pravdivě vypovídá o české povaze a většině z těch 15000 srdcařů a kamarádů, kteří se celý rok dokáží bavit pouze o Norsku, těší se a plánují společnou výpravu. Beze zbytku a přesně vystihuje celý výlet od začátku až do konce. Atmosféru plánování a příprav, balení a cestu autobusem ve společnosti stejně postižených, krabice s řízky a pečivem, kartony piv a nezbytná slivovička. Nybyl vynechán ani záběr na levné norské marmelády stojící na lednici, zmínka o povedených knedlících a guláši, pivo i k snídani a poskrovnu sekvencí, ve kterých chyběl nějaký alkohol, nebo zmínka o něm. Nakonec i smutek nad životní nezdolanou rybou poznal snad každý z nás. Jestliže se tedy jedná o film, který měl zdokumentovat atmosféru opravdového přátelství (soucítění s nemocným kamarádem Honzou) společně s láskou k rybolovu, je povedený a alespoň podobně se v něm musel najít úplně každý. Já jsem se v něm určitě našel. Podruhé už si ho sice nepustím, ale za ztrátu času jeho shlédnutí nepovažuji. Je pravdivým obrazem české povahy,lásky k rybaření a fenoménu zvaném Norsko.
#337765 26.1.2022 v 13:25Napsal jsem ” hrůza” , ale když se zamyslím nad tím co napsal jegrhanz , tak s tím musím souhlasit. Podívám se na to znova.
Každý to své Norsko prožívá jinak. Pokaždé tam pojedu rád i když chytnu houby.
#337786 26.1.2022 v 15:57Můj první pocit z filmu byl úplně stejný jako většiny z Vás.Již nikdy více nechci vidět.Koment od jegrhanz mě také přiměl k jinému pohledu a musím souhlasit.Asi prvoplánově nešlo o to ukázat partu rybářů kteří to mají tzv.zmáknutý a film by byl v podstatě stejný jako většina těch,které již všichni známe.Jen jedno bych si přál, aby bylo jasné těm, kteří nejsou postiženi norskou nemocí a vidí rybaření v Norsku prostřednictvím tohoto dokumentu poprvé.Takto prosím většina výprav českých rybářů směřujících do Norska neprobíhá,alespoň v to pevně věřím :).
#338943 1.4.2022 v 10:10Podle vyhlasky Fiskeridir je s platnostti ode dneska v Norsku zakazano pouzivat barevne pilkry. Duvodem je zamezit kontaminaci morske vody barvami. Navic jsou ryby barvoslepe, takze to nema zadny velky vliv na ulovky. Norsti sportovni rybari toto rozhodnuti uvitali, podle propoctu totiz usetri tisice korun rocne. To se ovsem nelibi vyrobcum barev, kteri se obavaji velkeho poklesu obratu.
#338944 1.4.2022 v 10:22co naděláme, jdu to odrbat smirkem 🙂
#338946 1.4.2022 v 10:44#338947 1.4.2022 v 10:57Podle vyhlasky Fiskeridir je s platnostti ode dneska v Norsku zakazano pouzivat barevne pilkry. Duvodem je zamezit kontaminaci morske vody barvami. Navic jsou ryby barvoslepe, takze to nema zadny velky vliv na ulovky. Norsti sportovni rybari toto rozhodnuti uvitali, podle propoctu totiz usetri tisice korun rocne. To se ovsem nelibi vyrobcum barev, kteri se obavaji velkeho poklesu obratu.
Jestli ono dnes není náhodou apríla 😉
#338948 1.4.2022 v 11:09🙂 tak to se povedlo.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Zajimavosti