Hasvik, NO
temperature icon 7°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
oblačno

Veiholmen 2019

Zdar :-)

Tak jedeme nanovo :-)

Odpovědět

Trochu neplánovaně jsem v září proletěl Veiholmenem a tak sem dám pár fotek.

Počasí bylo převapivě klidné, takže jsem se mohl podívat na místa, o kterých jsem zatím jen slyšel a když se nakonec zkazilo, aspoň to byl důvod pořádně si zachytat ze břehu. Břeholov je pro mě v Norsku nutnost, škoda jen, že řada ryb je pro pěšího lovce téměř nedostupná.

Začnu fotkami moře, další přijde na řadu pak.

To hlavní jsou na severu samozřejmě ryby. S těmi to bylo trochu slabší, hlavně velké kusy byly dost daleko od sebe. Nakonec jsem si ale sáhl na docela hezké rybky a rozhodně nemám důvod si stěžovat.

Zmiňoval jsem lov z pobřeží, takže dodám ještě pár fotek z běhání po skalách a nejen po nich.

Kamarád Martin vydávil z hlubin krásného mníka

Osprey

Poklona pane nádherné fotky👍

Minulý týden jsem strávil na Veiholmenu, výlet to byl opravdu podařený. Výborná parta lidí, celý týden téměř bezvětří a většinou jasno. Využil jsem tedy počasí a vyrážel prozkoumávat místa, kde jsem nikdy nechytal. Věnoval jsem hledání nových míst celé dva dny a vždy se nějaké to super místo podařilo najít. Jednou to byli polaci, podruhé tresky a nakonec velké hejno tuňáků, na které jsem nevěřícně koukal a nestačil je vyfotit ani natočit. Odhadem měli 150 - 200kg. Zážitek neuvěřitelný, skákali všude kolem cca 20m od lodi a mezi ně padali terejové lovící makrely.

Jednou jedinkrát jsem zkusil svoje oblíbené mníky a byli při chuti. Během hodiny jsme vytáhli hned tři přes metr 105, 111 a 137cm. Podařilo se i několik menších a nějaká ta brosma.

Ještě raději než mníky mám polaky, tak jsem většinu pobytu jezdil na ně.  Chvílemi to byl co nához to ryba. Zachytali jsme si krásně. Kamarád v druhé lodi trefil na štikozubce a 2 krásné tresky obecné 105 a 112cm.

Domů se mi tentokrát nechtělo ani trochu, stálo to za to a zase máme na co vzpomínat :)

ahoj Indy, no jsem rád že vám hlavně vyšlo počasí jelikož týden předtím to bylo katastrofa a na vodu se asi nikdo nedostal.  Jako vždy se ukázalo, že jsi skvělý rybář a také že na Veiholmenu je stále hodně krásných ryb. Sám se už moc těším na další sezónu a jelikož nechci ponechat nic náhodě, tak mám již termín zarezervovaný:-)

Většina norských rybářů už brousí háčky na příští rok, ale partička z Veiholmenu stále jede. Odměnou jsou nejenom krásné ryby, ale také počasí.  Pár fotek od Bernyho

Tak posílám další fotečky z Veiholmenu, které jsem obdržel od Bernyho. Jedna fotka je s Indym ( mníkovcem) z minulého týdny a vše ostatní je ze včera. Je vidět, že ryby stále koušou..

Děkuji Pivovi a zítra se pokusím přidat další fotky. Přijeďte! Sezona pokračuje, ryb je spousta, nádherné babí léto.

Berny .........Na mělčinach se objevily hejna standardních salamfisch ve velikosti akorát do krabice .Je treba rozhodit sítě na správných místech

Ahoj Martine, cítím tu vůni až sem na sever, díky.

Nová info z Veiholmenu, která mě zcela ohromila..

Několikrát jsme spatřili žraloka, velkého kolem pěti metrů, útočícího na ulovené ryby.

Norové z Fishfabrik nám teď zdělili, že se jedná o žraloka bílého.

No Berny jestli on to nebyl ten druh Carcharodon de bili .

Kluci,už v srpnu mi kamarád vyprávěl zážitek se setkáním s obrovským žralokem na Smole.Říkal že si byl téměř jistý,že se jedná o velkého bílého měli ho u člunu a nezmohli se ani na foto jak byli v šoku.Ten kamarád už má něco za sebou i v teplých moří,tak mu plně věřím...možná je více kluků co je potkaly kolem Smoly

Kluci,už v srpnu mi kamarád vyprávěl zážitek se setkáním s obrovským žralokem na Smole.Říkal že si byl téměř jistý,že se jedná o velkého bílého měli ho u člunu a nezmohli se ani na foto jak byli v šoku.Ten kamarád už má něco za sebou i v teplých moří,tak mu plně věřím…možná je více kluků co je potkaly kolem Smoly

Tak by měl kontaktovat NG a ty trouby co seděli v sobotu na magistrále v Praze. Ve středozemním moři možná, tam jsou běžní ale vidět ho je rarita, ¨v Norsku by byl asi za pár desítek tisíc let první co by ho tam viděl. Tak vysoko oni nejdou.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.