Hasvik, NO
temperature icon 7°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
oblačno

Veiholmen 2019

Zdar :-)

Tak jedeme nanovo :-)

Odpovědět

Ovšem z počasí se nehroutíme, byli jsme s Pavlem chytat makrely ze břehu a s holkama pro slávky. Už aby byly uzené s pivem :D a hlavně hodně a pořád vaříme!

Týden na Veiholmenu je pro nás jen jedna ze zastávek naší cesty s RYBO<I>LOVE girls :) což je nový projekt na kterém pracujeme se Sárou, kterou si něktří z Veiholmenu již mohou pamatovat. Ukážu vám ochutnávku, pár fotek z backstage :)

První dny jsme strávily v Torsås, zde to nebylo o rybolovu, ale možnosti v okolí se jistě najdou. Za to jsme si daly super koupání vzhledem k vysokým teplotám :). Poté jsme se vydaly se stanem na ostrov Öland, určitě doporučuji! Jsou zde překrásné přírodní rezervace, kontrétně v místě Alvaret jsme se ubydlely my. Jižní cíp ostrova je významný svou ornitologickou stanicí . A nezapomeňte ochutnat lokální plněné bramborové knedlíky "kroppkakor" v Arontorp.

Poté jsme pokračovaly více do vnitrozemí, konkrétně na soukromou chatičku s jezírkem a potokem plným raků v Kåramåla (vesnice, kde jsou v lesích tři baráčky, spousty hub a lesního ovoce všude kolem).

Navštívily jsme i blízký fiskcamp  Ödevata v Emmaboda, doporučuji pro rodinný výlet. Je zde možnost ubytování za docela v poho ceny, plovoucí sauna na jezeře, dětské hřiště, půjčení lodi za 200 SEK na den, půjčovna vybavení a na recepci ochotně poradí a ukážou místa na mapě. Mě se bohužel nezadařilo, ale dva nedobrané záběry na plovoucí nástarhu (oranžová žába od daiwy) mě až vylekaly :D.

Cestu do Norska jsme si rozdělily, ale noc ve stanu byla už chladná. Doufám, že se nám zde počasí umoudří a budu moci přispět i nějakými fajn úlovky. Protože já štikozubce jetě nechytla!!!! :D

Fotky parádní, nádhera...

Ahoj Terko, super čtení. Ať se vám to vše vyvede:-)

Terko, nádherné oživení, krásné (ne)rybářské fotky, kde je vidět, že Norsko se dá užívat na tisíc způsobů. Krásné čtení, ať se ti i nadále hodně daří!

Díky za fajn zpětnou vazbu! Dnes jsem odpoledne s Pavlem vyrazila na zmiňované štikozubce, a sláva můžu si jej škrtnout ze seznamu!!! Mile mě překvapil jak se skvěle filetuje a co se chuti týká (zrovna ho uchutnávám klasicky z pánvičky na másle), jelikož je poměrně málo výrazný a sušší, tak takový fiskekaker, tedy rybý koláč ideálně se smetanou bude ideál.

Pavel si taky chytil kuriozitku "kurva co to je, toho se bojím" :D.....

Úžasný! Když vidím Pavla s takovou potvorou(to myslím tu rybu) tak vzpomínám jak jsem s ním byl poprvé na moři. Viděl jsem to jeho napětí při prvním náhozu a první čudle kterou vytáhl. Teď je z něj starý mořský vlk. Pozdravuji všechny tam u nás na Veiholmenu.

Dnes jsme jely nafotit na otočku chytání pstruhů, čas nás tlačí a tak jsem počítala s fotkama vybavení a krajiny. Na první nához jsem vytáhla čtyřicítku mořského pstruha. Tak tu skáču radostí! Skvěle se hodí do konceptu našeho venkovného vaření. Nevím, kdo při nás stojí, ale díky!

Ahoj Teri ..........Nádherné fotky ,je videt že máte parádní výlet se vším všudy .Troufám si říct že naprostá většina rybářů co jezdí do Norska a vůbec na sever za rybařinou  nezažila chytání a toulky přírodou tak jak je ukazujete .

Těším se na další fotky .Zdravím a přeji at máte supr počasí .

Přidávám se, palec nahoru a těším se na další novinky. Větry na Veiholmenu snad do konce týdne ustanou. Vracím se sem v sobotu, tak se taky pokusím přispět nějakou fotkou.

Zajímavosti z minulého týdne: Ulovená chobotnice, tisícihlavé hejno ostrounů, požírající smačky na hladině, u vlny a bohužel se nám podařilo poprvé, na jig s gumou, přitáhnout až k lodi menšího tuleně, kde se jednoháčku naštěstí zbavil.

Pár fotek z minulých týdnů

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.