Tak my už na cestě domu. Nakonec jsme dobře zachytili. Nechytli jsme žádného mnika nad metr, ani mé oblíbené a plánované polaky jsme si tolik neužili. Vyjeli jsme na ně jen jednou a to jsme se museli vrátit (ne kvůli počasí) a tak jsme jich chytli asi 15 velikosti okolo 70cm. Pěkně jsme si ale užili kelery kolem metru. Chytali jsme všechno na vlačák. Já proutek 100-180g se šňůrou na 18kg . Výpady a brutální řev navijáků, kdy si tyhle ryby brali i desítky metrů šňůry, jsme si opravdu vychutnávali. Všechny jsme vyprovokovali bílým, případně černým twistrem nebo gumou, s hlavou okolo 50g.
Radost mi udělal můj první Stikozubec, 100cm, který nás nakonec oba kousl a nechtěl pustit. Holt chybama se člověk učí. Chycen při lovu mnika. A moje největší brosma 90cm, kterou na stejném místě chytl po hned po mě i Pepa. Vyvláčené metrové tresky obecné na 20 až 40 metrech a Pepa si tam chytl jednu 117cm. Fota z lodě přikládám. Pod vodou jsme testovali kameru water wolf a u piva to potom večer studovali. V mezičasech jsme jedli a na spánek už moc nezbylo. Ale s tím už tam člověk jede, ze z toho chce vyzdímat co nejvíc.