Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 20°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon 20°C
déšť
Oslo, NO
temperature icon 18°C
slabý déšť
Bergen, NO
temperature icon 16°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Uzení nejen mořských ryb

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další »
MifakM
27.11.2011 ID: 524663

Udíte své úlovky?

Buď doma, nebo již v Norsku?

Máte nějaké osvědčené recepty a postupy?

A jakým dřevem se Vám udí nejlépe?

Fotografie nejsou moje (zdroj http://www.angelnrolfman.de/), jen abych navodil "atmosféru".

0
Odpovědět
jan
17.03.2012 ID: 1032615

Je to už dosť dávnoked´ na jednej z rybačiek niekto udil ryby vrbovými prútmi. Jednoducho ich vložil na dno udiarne,pod ňou zakúril tak,aby prútiky tleli a po cca 3 hodinách bolo hotovo. Pokiaľ si ešte dobre pamätám chuť,musím konštatovať,že boli celkom chutné.Samozrejme sa jednalo o menšie kúsky.Skúsil už niekto tento spôsob?

0

Odpovědět

jan
17.03.2012 ID: 1032616

Ešte dodatok.Prútiky boli samozrejme zbavené kôry.

0

Odpovědět

Martin Rollo
04.10.2012 ID: 1045662

Dnes jsem nakladal do soli makrely na uzeni a nektera ma maso uplne jak blato ridke nevite cim to je

0

Odpovědět

janek.su
04.10.2012 ID: 1045663

mohlo by to být tím, že si ty některé makrely dlouho vozil na lodi,- že byly příliž dlouho v teple, to je moje zkušenost, zvláště makrely na to bývají choulostivé...

Ale třeba Ti někdo papíše něco jiného.

0

Odpovědět

Kliknis
04.10.2012 ID: 1045664

[citace]janek.su napsal: mohlo by to být tím, že si ty některé makrely dlouho vozil na lodi,- že byly příliž dlouho v teple, to je moje zkušenost, zvláště makrely na to bývají choulostivé...

Ale třeba Ti někdo papíše něco jiného.[/citace]

Je to tak, upozorňovali nás na to v srpnu v jižnim Norsku, bylo teplo a pokud jsme je vozili dlouho v bedně, makrelám maso změklo.

0

Odpovědět

Kapitán lipánek
04.10.2012 ID: 1045665

Makrelu, hned kuchat a nevozit dlouho na lodi, když je teplo, vůbec je radši nechytat, snad jen jako nástrahu. Prostě na ně opatrně.

Další možnost blátivýho masa může být pomalé zamrnutí masa, maso se musí zmrazit co nejdřív, rychle ztrácí kvalitu a maso makrely je na tohle choulostivý.

My si makrel přivezli taky nějaký kilčo a vše naprosto v pořádku. Nejradši mám filátka na citronovém pepři 8-O

0

Odpovědět

Northwolf
04.10.2012 ID: 1045668

2 Kapitan-lipanek : Ano, jak píšeš, 2 možné příčiny přičemž tu druhou bych si dovolil trošičku osvětlit.

Snad ani není tak důležité zamražení co nejdříve (samozřejmě za předpokladu uchování v chladu - myšleno lednička - 1 až 4st kde se může maso klidně válet do druhého dne) jako co nejrychleji. Vychází to z fyziky - z toho že maso (obzvlášť rybí) obsahuje velké množství vody, která při procesu zmražování vytváří při různých teplotách různě velké krystaly - přesnou teplotu kdy jsou krystaly největší si bohužel nepamatuju ale bude to někde mezi 0 a -8st celsia - toto rozmezí je tedy nutné překonat co nejrychleji neboť zvětšující se krystaly vody narušují buněčné struktury a tím právě dochází k jevu "blátovatění" masa.

V průmyslovém zpracování se to řeší šokovým zamražováním za pomocí kapalného dusíku, viz například Rybářství Chlumec nad Cidlinou.

0

Odpovědět

Martin Rollo
05.10.2012 ID: 1045697

Dnes jsem je udil a jsou supr lepsi stokrat z Norska zamrazene nez cerstve z Makra

0

Odpovědět

Kapitán lipánek
05.10.2012 ID: 1045698

2 northwolf: to je přesně ono ... myslel jsem to takhle, ale napsal to špatně! Díky za osvětu

0

Odpovědět

respi
05.10.2012 ID: 1045704

Takže čím rychlejší ryba tím rychlejší rozklad :-|možná je to způsobeno úsudkem jak která ryba vydrží déle než čerstvá,chycená nebo z kom.lovu udušená? :-|8-)jinak ryb.profik.

0

Odpovědět

Sim
06.10.2012 ID: 1045717

Včera jsem ochutnal letošní várku

0

Odpovědět

Sim
06.10.2012 ID: 1045718

0

Odpovědět

Sim
06.10.2012 ID: 1045719

0

Odpovědět

Sim
06.10.2012 ID: 1045720

0

Odpovědět

Sim
06.10.2012 ID: 1045721

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.