Udíte své úlovky?
Buď doma, nebo již v Norsku?
Máte nějaké osvědčené recepty a postupy?
A jakým dřevem se Vám udí nejlépe?
Fotografie nejsou moje (zdroj http://www.angelnrolfman.de/), jen abych navodil "atmosféru".
Udíte své úlovky?
Buď doma, nebo již v Norsku?
Máte nějaké osvědčené recepty a postupy?
A jakým dřevem se Vám udí nejlépe?
Fotografie nejsou moje (zdroj http://www.angelnrolfman.de/), jen abych navodil "atmosféru".
Máte někdo zkušenosti s uzením za pomoci bukových pilin?
Jaký je správný postup a jejich příprava?
Z diskuzí co jsem četl na netu vyplívá že se topí dřevěným uhlím (nebo dřevem) pod deskou na které jsou ty piliny. Že piliny se musí máčet. Ale to je tak zhruba vše.
Jak dlouho je nechat namočené?
Odpovědět
Piliny mít v nádobě s vodou třeba i týden. Pak se s tím nemazlit a žhavé zasypat, těmito mokrými pilinami.
Odpovědět
[citace]MifakM napsal:
2 kikibut
Jaképak foto? Vzorek ať pošle [/citace]
O to je dobrý nápad :-D
Odpovědět
Udili jste někdo už halibuta ? Ochutnal jsem to už jednou,ale strašný prachy :-D
Odpovědět
2 kikibut
Loni jsme ho udili. Nevím jak chutnal ostatním, ale pro mne byl lepší grilovanej. Možná jsme nepoužili správný postup před samotným uzením.
Odpovědět
2 Mifak my jsme udili s tátou kočku a ta byla super. Jestli letos chytnu tak bych ho chtěl vyzkoušet vyudit :-D
Odpovědět
2 kikibut
Proč ne.. u číňanů mi ty kočky taky chutnaj :-D:-D:-D:-D
Odpovědět
[citace]MifakM napsal:
2 kikibut
Proč ne.. u číňanů mi ty kočky taky chutnaj [/citace]
Vlkouše :-D Ale sranda byla když sousedi slyšeli ,, Už je ta kočka uzená atd . ?" Nechápali :-D:-D:-D:-D:-D
Odpovědět
Halibuta, jsem udil loni.....nic moc, makrela je mnohem lepší.
[citace]kikibut napsal:
Udili jste někdo už halibuta ? Ochutnal jsem to už jednou,ale strašný prachy [/citace]
Odpovědět
Halibut,kterého chytáme(platýs obecný),se na uzení moc nehodí.Je poměrně suchý,má asi 3,1% tuku,podobně jako treska obecná. Makrela má třeba asi 20%. To,co bývalo a i dnes se objevuje v obchodech, je většinou platýs černý,který má i spodní stranu tmavou. Ale chutě máme různé.
Odpovědět
[citace]Jonas napsal:
Halibut,kterého chytáme(platýs obecný),se na uzení moc nehodí.Je poměrně suchý,má asi 3,1% tuku,podobně jako treska obecná. Makrela má třeba asi 20%. To,co bývalo a i dnes se objevuje v obchodech, je většinou platýs černý,který má i spodní stranu tmavou. Ale chutě máme různé. [/citace]
Ano je zespoda takoví nahnědlí.
Odpovědět
Tak já nevím... mi když ho vytáhli z udírny, tak byl hnědej celej :-(8-O:-|
:-D :-D :-D
Odpovědět
TO MifakM : To občas pražce napuštěné dehtem dělají ....:-D
Odpovědět
Teď vážně chlapi...
Jakou, podle Vás, velikost štěpek na uzení?
Mi jsme si objednali velikost 0,5-1 mm bukových štěpek a do toho chceme přimýchat štěpky švestka o velikosti 4-16 mm.
Co vy na to ?
Nebo máme udit nejdřív bukem a až nakonec čistou švestkou?
Odpovědět
na uzení ryb sladkovodních i mořských je dobrá Olše. nekecám
Odpovědět