Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Uzení nejen mořských ryb

  • Toto téma obsahuje celkem 81 odpovědí. Do diskuze (35 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel ZM a poslední změna proběhla před 6 roky a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 82)
  • Autor
    Příspěvky
  • #32332
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Máte někdo zkušenosti s uzením za pomoci bukových pilin?

    Jaký je správný postup a jejich příprava?

    Z diskuzí co jsem četl na netu vyplívá že se topí dřevěným uhlím (nebo dřevem) pod deskou na které jsou ty piliny. Že piliny se musí máčet. Ale to je tak zhruba vše.

    Jak dlouho je nechat namočené?

    #32333
    stroft
    Účastník
    (136 odpovědí)

    Piliny mít v nádobě s vodou třeba i týden. Pak se s tím nemazlit a žhavé zasypat, těmito mokrými pilinami.

    #32334
    Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

    MifakM napsal:

    2 kikibut

    Jaképak foto? Vzorek ať pošle

    O to je dobrý nápad 😀

    #32335
    Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

    Udili jste někdo už halibuta ? Ochutnal jsem to už jednou,ale strašný prachy 😀

    #32336
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    2 kikibut

    Loni jsme ho udili. Nevím jak chutnal ostatním, ale pro mne byl lepší grilovanej. Možná jsme nepoužili správný postup před samotným uzením.

    #32353
    Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

    2 Mifak my jsme udili s tátou kočku a ta byla super. Jestli letos chytnu tak bych ho chtěl vyzkoušet vyudit 😀

    #32355
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    2 kikibut

    Proč ne.. u číňanů mi ty kočky taky chutnaj :-D:-D:-D:-D

    #32360
    Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

    MifakM napsal:

    2 kikibut

    Proč ne.. u číňanů mi ty kočky taky chutnaj

    Vlkouše 😀 Ale sranda byla když sousedi slyšeli ,, Už je ta kočka uzená atd . ?” Nechápali :-D:-D:-D:-D:-D

    #32363
    stroft
    Účastník
    (136 odpovědí)

    Halibuta, jsem udil loni…..nic moc, makrela je mnohem lepší.

    kikibut napsal:

    Udili jste někdo už halibuta ? Ochutnal jsem to už jednou,ale strašný prachy

    #32368
    Havelka Stanislav
    Člen
    (110 odpovědí)

    Halibut,kterého chytáme(platýs obecný),se na uzení moc nehodí.Je poměrně suchý,má asi 3,1% tuku,podobně jako treska obecná. Makrela má třeba asi 20%. To,co bývalo a i dnes se objevuje v obchodech, je většinou platýs černý,který má i spodní stranu tmavou. Ale chutě máme různé.

    #32444
    Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

    Jonas napsal:

    Halibut,kterého chytáme(platýs obecný),se na uzení moc nehodí.Je poměrně suchý,má asi 3,1% tuku,podobně jako treska obecná. Makrela má třeba asi 20%. To,co bývalo a i dnes se objevuje v obchodech, je většinou platýs černý,který má i spodní stranu tmavou. Ale chutě máme různé.

    Ano je zespoda takoví nahnědlí.

    #32447
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Tak já nevím… mi když ho vytáhli z udírny, tak byl hnědej celej :-(8-O:-|

    😀 😀 😀

    #32448
    Franta
    Účastník
    (358 odpovědí)

    TO MifakM : To občas pražce napuštěné dehtem dělají ….:-D

    #32449
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Teď vážně chlapi…

    Jakou, podle Vás, velikost štěpek na uzení?

    Mi jsme si objednali velikost 0,5-1 mm bukových štěpek a do toho chceme přimýchat štěpky švestka o velikosti 4-16 mm.

    Co vy na to ?

    Nebo máme udit nejdřív bukem a až nakonec čistou švestkou?

    #32451
    Vlastimil Hajný
    Člen
    (16 odpovědí)

    na uzení ryb sladkovodních i mořských je dobrá Olše. nekecám

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 82)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Uzení nejen mořských ryb

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(13)
(110)
(15)

Nahrávání ... Nahrávání ...