Hasvik, NO
temperature icon -4°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon -3°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 2°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

SVELLINGEN 2022

Není to brzo. Zájezd mám zaplacený na rok 2020 ale korona a letos korona a tak se přesunulo na příští rok na červen. Problém je v tom, že moji kolegové co tam měli jet se mnou, co  jsem s nimi v Norsku v roku 2019 byl tak na 99% nepojedou protože věk 80 let a k tomu letos korona a už to není zdravotně dobré. Mě tolik není, sotva 50+. Tak už tady rok dopředu avizuji že hledám dvojici na loď, nekuřáky, nechlastající a co tam nejdou s teleskopickým prutem 4,2 metrů. a taky ne ty co přepočítávají cenu zájezdu na maso.  Prostě pohodáře, raději filozofa než někoho kdo nemá názor ani na aktuální počasí. Ne někoho kdo ti odpoví na otázku "kolik je hodin?" odpovědí: "v pondělí!" Když se to nepovede touto cestou tak to nechám osudu a cestovce jak to zamíchá. Mám kompletní výbavu což zahrnuje i elektrického multíka daiwa 750 a prut k němu. Rád bych tedy (a místa tam jsou) na písečné lavice a zkusit vytáhnout halíka. Taky bych rád u lodi viděl delfína a klidně mu vyhážu plnou bednu tresek jen když se nechá pohladit. Tak asi tak. Ozvěte se mi někdo. Díky. Jo a jsem z Prahy. Ale geny Moravák.

Odpovědět

Povoleny limit 18kg se vleze do jedne bedny, name to odzkousene z letosniho kvetna.

Nepropadej panice. Od zítřka bude líp a pak super počasí. Jeď na začátek šelfu souřadnice jsem dával já i Mára 45. A tam na 50 až 60m pilkry 120 gr. U ostrovů 6 až 20m gumy lepší větší nebo Zoomy a hlavy cca 30 gr. Dopadne to dobře. Kluci v minulém turnusu měli bednu za 2 dny. Ale pamatuj, jak jsem Ti říkal, že poprvé je to boj.

Díky za rady. V pohode. Panika ještě nenastala. Ještě jsou de fakto na to 2,5 dne.

Dvě bedny úlovků, ne filet a na loď a ne na osobu. :)

Na šelfu je to o poznání lepší, ale stejně maximální i průměrná velikost úlovků je prostě slabší.

Loni tady byly metrovky na filetárně pravidelně letos snad jen jedna, o polacích a kelerech platí to samé 80cm je aktuálně pěkná ryba a z celé výpravy jsou tu tak dvě denně.

Osobně si myslím, že za to může počasí vítr se tu točí za den o 360 stupňů, loni bylo počasí stabilnější.

Jak říká Jiří poslední dva dny mají být celkem ok, tak třeba..

Já to myslel tak, že do nedávna to byly dvě bedny filet na osobu. To by se teď nenachytalo ani zázrakem. Proste teď počasí a ryby vítězi. Ale wo tom to je. To je život. Tak to má být. Tak je to správně.

To jste asi jezdil někam jinam na ryby a ne do Norska .

Konečně. Včera 30 km na šelf a 8 hodin houpání na 1-2 metrovych vlnách. Ale konečně větší ryby. Poslední. Už se balime.

Tak alespoň konec dobrý. Sešlo se několik negativních faktorů. Špatné počasí, neznalost lokality a hlavně přehnané očekávání. Na Svellingenu se dá zachytat dobře, ale ryby skutečně nejsou všude, což již víš taky. My jedeme 10.8. a už se těšíme.

Pri popojizdeni kolo hned po prebrani lodi. Chtel nas kousnout i v bedne :)

Jinak zatim nam pocasi preje. Dnes prsi ale i presto bylo more jak hladina lipna (vcetne ranni mlhy)

Nevozime zadne velke ulovky. Ryby je treba hledat. Prvni den nachytali nektere lode u selfu. My druhy den takove stesti nemeli.

Lode maji velke nadrze a benzin stoji 580NOK za 20L.

To je zatim vse.

Cpt. Out

To máš štěstí, že jen 580. Já dal delegátovi 600NOk, on si napsal, že mi dluží 10NOK a ještě mi je nevrátil. Ale co, mladej kluk, on mu někdo nebo něco ještě hubu nabije.

Sajch, mám dojem že jsi si spletl nějak to to fórum, s nějakým fórem z Bohnic. Možná bude lepší když už sem přestaneš posílat ty Tvoje výlevy. Sorry, ale jsou to samé hovadiny.

Petrův Zdar!

Ps: jestli ti to něco říká.

raduz zachovej klid -D

pro vysvětlení si přečti #342046 a

a budou Ti některé věci jasnější.

Jen jsem hodnotil jak se k nám choval delegát před pár dny. Ne před roky a ne jinde, ale tam a teď. Pro mě je důležitější vědět jaké to tam je a ne fotky ryb co už někdo snědl a ty tam už nechytím.

Dneska to slo. Halik 94cm a Dorška 92cm. Je tu krasne pocasi.

Jen info pro vsechny. Nejvyhodnejsi je sebou vzit na benzin vice noru, kupovat za ostatni meny je mene vyhodne.

Prikladam ceny at se muzete pripravit.

Cena za litr benzinu je:

3,5 Euro

87 Czk

29 Noku

Nehodnotim, nekritizuju jen podavam info at vite ;)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!