Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Corona současný stav v Norsku 2020
- Toto téma obsahuje celkem 1,040 odpovědí. Do diskuze (177 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel janka a poslední změna proběhla před 2 roky a 7 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#325585 10.8.2020 v 14:54
Info z Norský Ráj, kde rybáře z ČR nejsou schopni ubytovat: “Bohužel nesplňujeme jednu z podmínek karantény (společná filetárna, tankování apod.)”.
Zatím to vypadá, že alfa omega bude ochota norského majitele pustit občana ČR do svého campu/ubytování. My na vyjádření našeho čekáme, ale drtivá většina campů (alespoň co vím) pobyty osob z ČR zakázala (Loppa, Soroya, Norský Ráj a další).
Prosím o info od dalšího odvážlivce.
#325586 10.8.2020 v 14:57Dobře Michale, že si to sem napsal. Chystal jsem se k tomu taky, ale předběhl si mě. Již jsem to naznačoval výše, ale vždy se najde někdo, kdo to chce nějakým způsobem zkusit obejít.
#325587 10.8.2020 v 15:13<span class=”_5yl5″>Po dnešních telefonátech s norskými majiteli kempů mám jednoznačnou odpověď pro české rybáře. Zůstaňte doma dokud se nezlepší covidová situace. Majiteli kempu, který ubytuje turisty z rizikové země hrozí vysoké pokuty. Vyjímku mohou mít ti, co si pronajali izolovaně stojící dům, na břehu moře, se samostanou filetárnou a celou dobu se budou zdržovat na tomto místě bez kontaktu s ostatními lidmi. </span>
Nestraš nás tady!! Každý majitel ví jestli může Čechy ubytovat v karanténě neb ne a je svéprávný a dá jim vědět,že když nejde, nemají jezdit. Navíc pokud máš potvrzení,že covid prodělal do karantény nemusíš. Chce to se víc informovat a míň strašit ☝️. Já jedu až v září a pokud to bude jako teď, Nor mi pošle potvrzení, že je schopen zařídit moje ubytování v karatneně a jedu. Tak nepiš, zůstaňte doma !!!! Já chápu,že jsou majitelé některých kempu zoufalí,že jim případně zákazníci pojedou jinam ale tak to prostě je.
- Odpověď byla upravena před 4 roky a 3 měsíci uživatelem Sidonius1.
#325589 10.8.2020 v 15:20Vyzerá to na koniec nádejí.
Majiteľka Roanu, podobné ako ďalsí vlastníci ubytovania, hostí z ČR kvôli ochrane ostatných, neberú.
Pri dennom náraste ľudí s Covidom, to vyzerá beznádejne.
Asi to chce nosiť rúšky.
#325590 10.8.2020 v 15:20Dobře Michale, že si to sem napsal. Chystal jsem se k tomu taky, ale předběhl si mě. Již jsem to naznačoval výše, ale vždy se najde někdo, kdo to chce nějakým způsobem zkusit obejít.
Myslím, že to nikdo neobchazi. Toto je naprosto legální cesta. Sakra chlapi, přečtěte si o tom něco a nedělejte tady z rybářů podvodníky ! Přečtěte si podmínky karateny! Smím do Norska pokud mám kde být v karatneně? SMÍM! Smím v karatneně ven, když se nebudu stýkat s ostatními? SMÍM! Mohu do přírody?MOHU! Smím udělat nutný nákup? ANO!! Mohu odjet z Norska dříve než mě skončí 10 denní karanténa? ANO. Tak SAKRA kdo tu co obchází????????
#325591 10.8.2020 v 15:31to Sidonius: každý majitel kempu si to asi rozhodne sám, ale…. karanténu vlastně zahajuješ vstupem do NO, moje AJ znalosti nejsou kdo ví jaké, dle textu níže nesmíš použít trajekt (zdroj FHI podmínky karantény). Tudíž Soroya, Loppa aj. jsou prostě mimo možnosti, protože musíš trajektem. Je to jen můj názor, tak to prosím tak berte.
Quarantine means you must reduce your contact with other people as much as possible, but you do not have to be completely isolated. You must not go to school or work, or do any other activities. You must not travel on public transport (bus, tram, underground, train, air or ferry), but you can go for walks on your own.
Michale děkuji za vstřícnost a pomoc se změnou rezervace na rok 2021, bude to dlouhé, ale vydržíme.
#325593 10.8.2020 v 18:55Dobře Michale, že si to sem napsal. Chystal jsem se k tomu taky, ale předběhl si mě. Již jsem to naznačoval výše, ale vždy se najde někdo, kdo to chce nějakým způsobem zkusit obejít.
Myslím, že to nikdo neobchazi. Toto je naprosto legální cesta. Sakra chlapi, přečtěte si o tom něco a nedělejte tady z rybářů podvodníky ! Přečtěte si podmínky karateny! Smím do Norska pokud mám kde být v karatneně? SMÍM! Smím v karatneně ven, když se nebudu stýkat s ostatními? SMÍM! Mohu do přírody?MOHU! Smím udělat nutný nákup? ANO!! Mohu odjet z Norska dříve než mě skončí 10 denní karanténa? ANO. Tak SAKRA kdo tu co obchází????????
Pokud máš pocit, že majitelé cestovních kanceláří o tom nemají nic přečteno a nemají adekvátní informace, tak si to klidně mysli dál. Rád si od tebe nechám poradit, jak mám dostat do Norska autobus klientů, ubytovat je tak, aby se nepotkávali mezi sebou a ani s ostatními obyvateli v kempu a v neposlední řadě jak mám přesvědčit majitele kempu, že vlastně o nic nejde. Nikdo tu nechce strašit, ale i já i Michal máme informace od našich obchodních partnerů v Norsku a předpokládám, že je nechceš zpochybňovat. Nikdo tu netvrdí, že pokud pojedeš do jednoho domečku někde u vody s jednou lodičkou a s filetováním na břehu, že tam jet nemůžeš. To ovšem není případ Sima (Soroy, Bakkan atd.) a ani můj kdy máme v kempu osm domů a šestnáct lodí. Zbytek kempu jsou ostatní klienti našeho norského partnera. Tak asi tak.
#325595 10.8.2020 v 19:48cau
Norsko je plne turistov z nemecka, holandska,svecka , je len otaska casu, kedy to zavru,pre celu europu,
u nas v praci ak prides mas karantenu 10 dni
rozdiel je
ak ides z cervenej sedis doma zadarmo
ak prides z zelenej platia Ti
#325604 11.8.2020 v 6:48Ahojte ,
v poslední době mám takový pocit, že honbou našich novinářů a předbíháním se z přinesení a obvinění nějakého kraje z přenosu politiky nás dostává do této situace. Jestli si někdo myslí, že přenos je jen tady tak se hluboce mýlí , jen u nás z toho dělají svou kampaň. Asi by se mělo uvažovat o trestních oznámeních za šíření poplašných zpráv, aby si někdo stále z tohoto neštěstí nedělal svou marketingovou kampaň.
D
#325605 11.8.2020 v 6:49Tohle nam vcera doslo. Meli jsme odjizdet 23/8 🙁
UPDATED INFORMATION REGARDING CORONA VIRUS AND YOUR HOLIDAY
<span style=”line-height: 1.5;”> We are sorry to inform you that the borders to Norway are closed. This means that all travelers from your country will be denied access to Norway. We ask all of you to respect this decision and NOT to try to cross the border with plane, ferry or car.</span>
We will do our best to handle the situation as good as possible and we will make sure that you as our guest will be taken care of.
Your booking is cancelled and attached you find a voucher with the amount of money you have paid. The voucher will be valid out 2021.
This voucher can be used for later booking and payment.
We wish you welcome back to Norway as soon as the borders are re-opened and Corona is no longer an issue!
#325594 11.8.2020 v 7:04#325609 11.8.2020 v 7:072 Andy: Z jakého místa ti toto poslali? Je to kemp nebo jen domek na břehu moře? Máme odjíždět pouze rodina v pátek na samotu a Nor psal potvrzení, že můžeme přijet.
#325610 11.8.2020 v 7:302 Andy: Z jakého místa ti toto poslali? Je to kemp nebo jen domek na břehu moře? Máme odjíždět pouze rodina v pátek na samotu a Nor psal potvrzení, že můžeme přijet.
Meli jsme jet na Huavaer celkem 12 osob byly bysme tam jedini. Zajišťoval to kamarad pred dintour.no. Ještě pred tydnem psali at vyckame ze se situace muze zmenit a vcera napsali tento mail…
#325611 11.8.2020 v 7:45V životě jsem Huavaer neslyšel, kde to je? Dintour obrovská je norská firma, ta to má v paži, ale kdybyste jednali s majitelem, tak by to vypadalo jinak. Ale 12lidí na společnou karanténu je dost. My jedeme rodina 4lidi. A budeme tam úplně sami.
#325623 11.8.2020 v 8:18Nejen zdejší (norští) hygienici reagují na vývoj situace v Dánsku. Samotní Dánové co nejdříve přijdou s nějakými restrikcemi, které budou cestu do Norska ještě více komplikovat. Tím se situace stane ještě více složitější a bude ohrožen i lov makrel, kvůli kterým si někteří rybáři naplánovali návštěvu Norska na pozdější termín. Situace tedy ještě daleko horší, než jsem naznačil začátkem léta a ani příští sezóna nebude jednoduchá. Že by tato čínská pandemie odezněla sama,tomu asi už nikdo nevěří a rok 2021 mohou spasit pouze dvě věci. Zázrak, nebo účinná vakcína. Pokud vakcína nebude (na zázraky nevěřím) je malování si jakýchkoliv vzdušných zámků naprosto mimo realitu.
Alespoň něco na okouknutí. Sám, půl hodiny lovu. Ryby berou…
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Corona současný stav v Norsku 2020