11.5.2020 jsme měli odjíždět do Norska . Nevypadá to dobře. Dnes mi psal Nor, že je u nich téměř vše zavřené. Školy, obchody, fabriky....
Máte někdo nějaké další informace?
11.5.2020 jsme měli odjíždět do Norska . Nevypadá to dobře. Dnes mi psal Nor, že je u nich téměř vše zavřené. Školy, obchody, fabriky....
Máte někdo nějaké další informace?
to: Vydra máme to samé, soukromé ubytování,molo i lodě...takže žádný kemp a žádný kontakt s okolím. jak už sem ti psal. Bohužel dnes ráno mě volal kolega co se vracel 7.8. z Norska a na hranicích je drželi skoro celý den. Nakonec se to podařilo vyjasnit a pustili je. Ale jen to svědčí o zmatku, který panuje nejen u nás, ale i Norsku. Pravidla se mění co chvila, a né všichni si je vykládají stejně. A bojím se, že bude záležet pouze na informovanosti jednotlivých celníku a jejich ochotě se domluvit, a případně vpustit do země.
Odpovědět
Ahoj. Vracíme se dneska. Po E6 směr Švédsko na hranicích mrtvo. Opačný směr celý poslaný přes celní zónu.
Jinak zatím všude pohoda. Žádné roušky atd.
Odpovědět
Uvidíme.
to: Vydra máme to samé, soukromé ubytování,molo i lodě…takže žádný kemp a žádný kontakt s okolím. jak už sem ti psal. Bohužel dnes ráno mě volal kolega co se vracel 7.8. z Norska a na hranicích je drželi skoro celý den. Nakonec se to podařilo vyjasnit a pustili je. Ale jen to svědčí o zmatku, který panuje nejen u nás, ale i Norsku. Pravidla se mění co chvila, a né všichni si je vykládají stejně. A bojím se, že bude záležet pouze na informovanosti jednotlivých celníku a jejich ochotě se domluvit, a případně vpustit do země.
To jsou zase informace. Měl by jsi napsat proč a z jakého důvodu je drželi na hranicích a co se nakonec podařilo vysvětlit. Takhle to vůbec o ničem nevypovida a už vůbec ne o karanténě.
Odpovědět
Aký bol dôvod, že ich držali skoro celý deň na hraniciach? A na ktorých hraniciach, No/S, S/Ne, Ne/ČR?
Odpovědět
Byl jsem v Norsku 14 dní, 25.7.- 7.8.2020 , poprvé v životě - jako turista a rybar jen trochu , nicmene za 4 dny v registr. kempu jsme na 3 registrovane osoby vezli 60 kg ryb, 3x20 - cesta tam i zpátky přes přechod Vasbotten , viz obr. - vždy jsme u hranic přespali v kempu - jednou norském a pak hned u hranic ve švédském - ani celník, ani noha - krásná příroda v okolí - lišky, losové, srnky u cesty
Odpovědět
Hlasíme průjezd hranic dnes v 1h v noci. Lehká kontrola pasů a chtěli vidět na jaké adrese se budeme zdržovat, potom nás propustili s přáním šťastné cesty a jelo se. Na hranicích klid, žádné fronty, byli jsme tam sami.
Odpovědět
Hlavní tah na Oslo na E6. Dálnice zahrazená a svedená na celnici, ale po běžné kontrole nás pustili.
Odpovědět
Hlasíme průjezd hranic dnes v 1h v noci. Lehká kontrola pasů a chtěli vidět na jaké adrese se budeme zdržovat, potom nás propustili s přáním šťastné cesty a jelo se. Na hranicích klid, žádné fronty, byli jsme tam sami.
Takže přesně podle toho co avizovali.
Odpovědět
Pánové zapomínáte na fakt, že karanténu musíte trávit pouze s osobami blízkými, stejně jako u nás. To je asi i důvod proč ji nelze trávit v kempu.
Odpovědět
Co varianta - negativní test s sebou? To se sice prodraží, ale je v tom riziko?
Odpovědět
Test Norové neberou. Není ještě někdo, kdo se chystá to zkusit s karanténou na místě ubytování a už projel hranice do Norska?
Odpovědět
Co varianta – negativní test s sebou? To se sice prodraží, ale je v tom riziko?
30x to tu bude napsáno co ano a co ne a vždy se najde někdo líný si to přečíst a zapta se na úplnou blbost. Samozřejmě,že test NE !!! Karanténa ano!!!
Ještě vám trochu zamotám hlavy 😀! Pokud máte potvrzení,že jste byli (BYLI!) Na covid posledních 6 měsíců pozitivní a vyléčení, do karantény nemusíte. Pokud travite po cestě nebo před cestou do Norska nějaké dny v "zelené" zemi, tohle dny se z karantény odpocitavaji. Pro méně bystré! Když vyjedete z ČR a strávíte po cestě v Německu někde 3 dny na hotelu, tak máte karanténu v Norsku jen 7 dní ☝️
Odpovědět
Po dnešních telefonátech s norskými majiteli kempů mám jednoznačnou odpověď pro české rybáře. Zůstaňte doma dokud se nezlepší covidová situace. Majiteli kempu, který ubytuje turisty z rizikové země hrozí vysoké pokuty. Vyjímku mohou mít ti, co si pronajali izolovaně stojící dům, na břehu moře, se samostanou filetárnou a celou dobu se budou zdržovat na tomto místě bez kontaktu s ostatními lidmi.
Odpovědět