11.5.2020 jsme měli odjíždět do Norska . Nevypadá to dobře. Dnes mi psal Nor, že je u nich téměř vše zavřené. Školy, obchody, fabriky....
Máte někdo nějaké další informace?
11.5.2020 jsme měli odjíždět do Norska . Nevypadá to dobře. Dnes mi psal Nor, že je u nich téměř vše zavřené. Školy, obchody, fabriky....
Máte někdo nějaké další informace?
pre Hatala: Slováci do Nórska môžu cestovať aj cez červene krajiny, tj. aj cez Česko a Švédsko. Tranzit autom hodinovo nie je obmedzený, len s poznámkou že najkratšou trasou a nevyhnutnými zastávkami. Info zo Slov. veľvyslanectva v Nórsku.
Tak sme cestovali na rybačku už 15.7. a tak pocestujeme aj zajtra. Neverte správam,že musíte cestovať cez Dánsko. Doplnim Slovaci mozu tranzitovat aj Polsko Litva Lotyšsko Estonsko a Finsko potvrdene cez ich ambasad.
Odpovědět
Já nevím co tu píšete za dohady? Norské stránky hovoří jasně. Do Norska můžete, musíte mít potvrzení ,že máte kde být 10 dní v karanténě. Karanténa: Musíte být ubytovaní jen sami (rodina, přátelé) co jste spolu přicestovali. Místo kde budete, nesmí být společné s jinými lidmi a musí mít samostatné kompletní vybavení včetně WC sprchy a podobně. Je tedy jasné, že nemůžete být v karanténě v kempu, kde jsou tyto věci společné !!! Můžete chodit ven pokud se nebudete stýkat s dalšími lidmi, dokonce můžete i na nutný nákup potravin ale musíte držet odstup 1 metr a nesmíte stát ve frontě. Karanténa nemusí být dodržena po dobu 10 dní, pokud odjedete domů. Chce to je hledat a přečíst si podmínky, které ohledně karantény má vydané Norsko. Ne vymýšlet nějaké dohady. Takže: Pokud máte samostatné plně vybavené ubytování – ANO Pokud nemáte a o něco se dělíte s ostatními- NE – nebo ji musíte karanténit jinde.
svata pravda!!!!
Odpovědět
Kdyz je ti to tak jasne, tak co filetarna? Na Soroya jsou chaty se samostatnymi socialkami, takze je splneno vsechno, co se uvadis vyse. A presto jasne uvadi, ze nelze do campu pricestovat a travit tam karantenu.
Odpovědět
Zavřená společná filetárna je snad jasná ne? Co na sakra nechápeš? Budeš prostě filetovat venku, pokud tam je venkovní. Můj příspěvek vychází z nařízení Norské vlády. Pokud některý provozovatel napíše, že to nejde, tak to nejde! Buď technicky a nebo prostě nechce aby jste tam přijeli. Neposlouchej kdo ti co nakuká a zkus hledat sám relevantní a oficiální informace. Když nevěříš tomu, co tady píšu, no tak prostě nikam nejezdi a máš to vyřešené.
Odpovědět
Zdravím, nevíte prosím, jak je to v případě, že bych do Norska přiletěla z Polska? Mluví se pouze o ČR jako zemi, z které přicestuji, ale když odletím z Polska, musím také do karantény? České občanství se nikde jako problém neuvádí..
Proč pořád vymýšlíte jak, vydrbat s nařízením norské vlády? Prostě národ kočích a služek, co se snaží oblafnout vrchnost (to je od Marie Terezie, ale myslím, že to platí furt)
Odpovědět
Jojo, uplne vidim celnika, jak s tebou bude resit, jestli je tam venkovni nebo uzavrena filetarna :-D az projedes, tak dej vedet ;-)
Odpovědět
Celník to s tebou řešit nebude. Ty mu ukážeš kde v karanténě budeš. To ti pošle ubytovatel u kterého budeš. Samotný dohled na karanténou má místně příslušná obec, potažmo její úřad. Sakra, přečti si o tom něco nepiš tu tvoje výplody fantazie !!! Je to vše jasně dané. Nebuď líný a hledej.. Závažné porušení karantény se trestá pokutou nebo až 6měsíčním vězením, aby tvoje fantazie měla zas z čeho čerpat :-)
Odpovědět
Slováci do Nórska môžu cestovať aj cez červene krajiny, tj. aj cez Česko a Švédsko. Tranzit autom hodinovo nie je obmedzený, len s poznámkou že najkratšou trasou a nevyhnutnými zastávkami. Info zo Slov. veľvyslanectva v Nórsku. Tak sme cestovali na rybačku už 15.7. a tak pocestujeme aj zajtra. Neverte správam,že musíte cestovať cez Dánsko.
Dakujem za vysvetlenie. Len ma zaskocila sprava ze cez Finsko sa neda. Odjazd 23.8...Loppa...ked sa nic nezmeni
Odpovědět
To Sidonius1:
Prosím, daj odkaz na stránky, odkiaľ čerpáš.
Díky
Odpovědět
Ted v TV v primem prenosu reditel ministerstva zahranici CR rekl, ze karantena znamena, ze prijizdejici Cesi musi v Norsku stravit prvnich 10 dni na jednom miste a necestovat po kraji!!! Ale nic o karantene na nejakem vybranem miste za hranicema!
Odpovědět
Ted v TV v primem prenosu reditel ministerstva zahranici CR rekl, ze karantena znamena, ze prijizdejici Cesi musi v Norsku stravit prvnich 10 dni na jednom miste a necestovat po kraji!!! Ale nic o karantene na nejakem vybranem miste za hranicema!
Tady si to přelož a proklikej jednotlivé odkazy
https://www.fhi.no/en/op/novel-coronavirus-facts-advice/facts-and-general-advice/social-distance-quarantine-and-isolation
Odpovědět
Po nem mluvil Nor novinar a rikal, ze celnik se Cechu bude ptat, krome dokumentu i na to, ze v kterych zemichbyli nedavno, atd. Ale taky nic nerikal o zadrzeni na karantenim miste! Z techto hovoru jsem nabyl optimizmu!
Odpovědět
Sidonius - nic zavazneho jsem tam nenasel.. MZV by melo znat situaci. A ja jim verim, nejen protoze chci!! 😉. Ale protoze to rika jejich reditel!!!
Odpovědět
Sidonius – nic zavazneho jsem tam nenasel.. MZV by melo znat situaci. A ja jim verim, nejen protoze chci!!. Ale protoze to rika jejich reditel!!!
Vždyť to píšu, že tam můžeme v podstatě bez problému za dodržení určitých podmínek. Jen prostě nepůjdeš na balet, do divadla nebo kina noo.. -)
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...