Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 14°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 13°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Rybolov na ostrově Sandoy

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 Další »
jegrhanz
01.05.2017 ID: 800054

Včera jsem se vrátil z Norska a koukám,že vaše oblíbené kempy „jedou“. Já sice nemám nikoho konkrétního s kým bych se o své rybářské zážitky z této lokality podělil,ale věřím,že pár fotek z Norska zdejší nadšence potěší. I my jsme se v tomto termínu potýkali s proměnlivým počasím a neustálým větrem,přesto jsme si dokázali slušně zachytat.Především tresky polack,nám přinášely krásné rybářské zážitky, protože ostrov Sandoy je opravdovým rájem tohoto druhu a milovníci přívlače se zde mohou opravdu doslova „vyřádit“.Na ostatní druhy ryb kterých je tady v okolí také dostatek jsme Bohužel,vyjet nemohli.Příležitost k vyplutí sice byla,ale jistota šťastného návratu nikoliv.Naše stoprocentní a snová loviště jsou vzdálená 5 námořních mil volným mořem,počasí bylo proměnlivé a věřit se mu nedalo ani na pár minut,natož hodin. Takže halibuti,tresky tmavé,mníci,okouníci a vše ostatní měli od nás,alespoň pro tentokrát, pokoj. Ale i tak jsme odjížděli spokojeni a znovu si potvrdili,že i na malém ostrůvku ztraceném daleko v moři,se nechají nachytat ryby i v nepříznivém počasí.

K obrázkům: Ani nám se sněhové bouře nevyhnuly. Pár fotek úlovků, nebraly ryby, našli jsme si zábavu jinou.(husy ulovené na 400-500m). Pečené husy,treska zapečená s křenem,sýrem a smetanou,krabí chlebíčky s uzeným lososem

0
Odpovědět
sachlj
28.06.2022 ID: 1342015

Něco dělám blbě. Právě jsem se vrátil z Norka a celou dobu jsem tam jedl jen konzervy a českej chleba až mi z toho bylo šoufl. A vy si tam debužírujete jako v Interhotelu. Musím něco změnit. Ale co?

0

Odpovědět

zok
28.06.2022 ID: 1342027

Něco dělám blbě. Právě jsem se vrátil z Norka a celou dobu jsem tam jedl jen konzervy a českej chleba až mi z toho bylo šoufl. A vy si tam debužírujete jako v Interhotelu. Musím něco změnit. Ale co?

Odpovím ti jednoznačně a omlouvám se za upřímnost, ale změn myšlení a přístup k věci. Přečtu - li si pár tvých příspěvků, v kterých se dozvím, že že jsi bývalý voják z povolání, co měl vyšší šarži, teď pracuješ v oboru IT, to už něco napoví. A některé příspěvky mi přijdou legrační a mám pocit, že to zkoušíš, co tu přispěvatelé na fóru vydrží. Pár hodných účastníků diskuze se ti snažilo i poradit, ale nevím, jestli to padlo na úrodnou půdu.

Zkus najít nějakou zkušenou partu, co tě vezme mezi sebe, omrkni vybavení a rybolovnou techniku a třeba tě to začne bavit jako většinu, co chodí sem na fórum. Jegrhanzovi se omlouvám za odbočení z diskuzního tématu, ale už jsem to nevydržel.

0

Odpovědět

Luhor
28.06.2022 ID: 1342028

Zoku, já se mu snažil poradit ale marně.

 

 

0

Odpovědět

zok
29.06.2022 ID: 1342044

Zoku, já se mu snažil poradit ale marně.

máš pravdu je to marný , je to marný, je to marný ...

odpověď co mi přišla do soukromé zprávy

IT už nejsem. Vrátilů jsem se k ekonomice co jsme vystudoval. Ten můj příspěvek byl k fotkám co se objevili v tématu. Být tam vyfocené hovno tak budu rozebírat, že by se mi hodilo do kompostu ke kytkám. a kdyby hvězdářský dalekohled tak mlčím páč mi to nic neříká. Vařit mě ale baví a doma převážně vařím jen já.

Jirka...

ps. a to, že jsem byl voják? no a co když někdo dělal 30 let horníka myslíš si že se furt hrabe v zemi a snaží se zavrtat? já na armádu a vojsko z vysoka seru i když mám vysokou hodnost...

0

Odpovědět

osprey
29.06.2022 ID: 1342121

Pro sachlj>>> Musíš změnit sebe. Ty celý pobyt v Norsku znásilňuješ, omotáváš si ho kolem svého ega, vymýšlíš jednu pitomost za druhou a pak chceš, aby ti tyhle problémy někdo pomáhal řešit anebo aspoň odkýval, že to děláš skvěle.

Možná sis už všimnul, že tvoje příspěvky působí na lidi jak červený hadr na býka a není to náhoda. Opravdu není.

Já měl jeden pobyt v Norsku na stole pytlík s čokoládovým müsli a kdykoli jsem probíhal kolem, nacpal jsem si hrst do huby. Na víc nebyl čas. Dost strašné, ale byla to moje volba. Odměnou mi byla hromada zážitků a zkušeností, které to víc než vyvážily. Ale rozhodně jsem si nikomu nestěžoval.

Jestli jsi celý pobyt v Norsku baštil konzervy a teď ti to najednou vadí, tak jsi s tím měl něco dělat dřív. Teď už je kapku pozdě.

0

Odpovědět

jegrhanz
30.06.2022 ID: 1342164

Siven: Ahoj. No určitě si něco zachytáme. Když to nebudou černé,můžou to být polaci. Když ani ty ne,tak si určitě zachytáme makrely...((-:  Jinak se těším na setkání a v září ahoj!! Měj se.

Sachlj: Konzervy? Prý už nejsou to,co bývaly,ale zvyk je železná košile. Asi sis na konzervy v podobě "kádéček" u vojáků tak zvykl, že si neokážeš odvyknout..(-:  Ale pro toho, kdo nerad vaří, nebo je v podmínkách kde to nelze,  je konzerva dobrá alternativa.Lepší než být týden hlady (-: Dovolená asi nevyšla podle tvých představ, ale jsou to ryby a příště to může být mnohem lepší. Vlastně si v podobném duchu sám psal, takže víš oč se jedná. Držím ti palce.

No a abychom tady jen nepsal posílám pár fotek z ostrova Sandoy.

Jak to vypadá když berou malý mníci, jak vypadá když berou velcí mníci a také foto, když berou okouni. Nové místo na okouny je na světě a jestliže bude počasí, mají se zájemci o tuto krásnou a fajšmekry vyhledávanou rybu nač těšit...

DSC01203 DSC01207 DSC01215 DSC01187 DSC01171 DSC01167 DSC01130-2
0

Odpovědět

jegrhanz
03.07.2022 ID: 1342242

Druhová skladba ryb je stále pestřejší. Druhy chtěné ale bohužel i nechtěné, v podobě žraloků. Lov halibutů, mníků a dokonce i přívlačí, bude tedy mnohem náročnější, jak na výbavu, tak na nervy. Žralok je sice nádherná ryba, ale jeden stačí. Proto posílám pouze pár fotek těch ryb, které naopak v lodi vidíme  rádi...

DSC01258 DSC01254 DSC01233 DSC01230 DSC01230-1
0

Odpovědět

Siven
29.09.2022 ID: 1344382

Zdravím příznivce ostrova Sandoy. Tak už i já a pár mých kamarádů patříme mezi ty šťastlivce, co měli možnost rybařit na ostrově Sandoy pod křídly Honzi Havlíka. Na tomto místě bylo o Ostrově a Honzovi již mnoho napsáno a ja musím uznat, že to co jsem za uplynulých 12 dnů zažil, patří k tomu nejlepšímu, s čím jsem kdy v Norku setkal. Místní Krajina, lidé, ryby a pozoruhodné okolnosti, se postarali o to, že na Ostrov nikdy nezapomene👍🇳🇴❤️ Honzo, ještě jednou velké DÍKY a snad brzy naviděnou!! Pozdrav z Liberce posilájí Vašek, Martin, Vojta a Jarda.Pár fotek na závěr..

25241068-69F3-464F-AC8D-FD719722E34D 67D4D7B2-376C-4E8E-AB6D-6CE79E1D295D 41359DC7-4437-4E47-A21E-D2BB2FBC6B13 4F0C9E07-B9F9-4196-A936-E5551AA05F2D DF1551D8-149D-4C42-9091-36BA9C493304 3C88FD7D-AAAE-46E2-AF77-731478A98AC2 86D33D11-9D1F-4609-9544-D87EBF5A5AF4 5B4EDB63-B767-4187-A63E-F3928428C414 B5720B1C-1D2F-4DE5-B965-72328A2EA02B CC232A08-EE1E-4A78-8340-D68BADA86CE2 5AF12627-0164-4CBF-BB90-EF7C94192F73 D37E715D-3887-466F-BFD8-76E8AA7BC8A7
0

Odpovědět

fox59
03.10.2022 ID: 1344503

Můžete zveřejnit kontakt na zajištění pobytu na ostrově Sandoy ? Ideálně kontakt na Honzu Havlíka předpokládám, že je to Jegrhanz.

 

0

Odpovědět

jegrhanz
06.10.2022 ID: 1344613

Siven: děkuji za pozitivní hodnocení vaší rybářské dovolené strávené na Sandoy. Měli jste nejhorší počasí v sezóně, dokonce ani ryby nebyly tak ativní jak obvykle, ale váš optimizmus, touha rybařit i za nepříznivých podmínek, společně s trpělivostí a vaším rybářským uměním, předem spackanou dovolenou proměnili na rybářsky přijatelnou. Zvládli jste to především díky sobě, ale jesli jsem něčím k vaší spokojenosti přispěl i já, jsem za to rád.

Pod pirátskou vlajkou.

Zdravím všechny příznivce ostrova Sandoy, tentokráte již z Čech. Všechny ty, kteří si tento kouzelný kousek země oblíbili, rádi opět přivítáme. Bylo mi  velkým potěšením s vámi všemi rybařit, děkuji za vaší přízeň, krásné rybářské zážitky a slova uznání. Snad se ještě někdy příště po pirátskou vlajkou sejdeme. V dnešní době není snadné něco plánovat, svět už dávno není jaký kdysi býval. Všichni,včetně nás, "tichých bláznů", jsme se nedobrovolně ocitli na prahu jadrné války, kdy naše osudy řídí šílenec. Nevíme tedy dne ani hodiny. Navíc se mi začínají s přibývajícím věkem ozývat zdravotní problémy, jako následky těžkého úrazu z doby, kdy jsem "sloužil vlasti". Možná mě čeká ještě nějaký lékařský zákrok, ale jestli vše dopadne tak, jak si plánuji, tak o to větší bude radost z dalšího setkání na rybách, o to i větší důvod si připít. Buďme tedy optimističtí a držme si palce. Těšíme se na vás.

Ryby už ani pořádně nefotím, ale jaký by to byl na rybářském fóru příspěvek, bez nějakých fotek? Posílám tedy takovou všehochuť, dle mého názoru fotek hodných tohoto fóra, nějaké rybí jídlo a oranžovou záplavu na závěr.

IMG_1805 IMG_1776 IMG_1774 IMG_1824 IMG_1846 DSC02284 DSC02248 DSC02229 DSC02226 DSC02218 DSC02202 DSC02198 DSC02170 DSC02179 DSC02191 DSC02101 DSC02077 DSC02079 DSC02069 DSC01930 DSC01405 DSC01753 DSC01823 DSC01256 DSC01228 DSC00729 DSC01154 DSC00540 DSC00442 DJI_0619 DSC00689-kopie DJI_0612 DJI_0611 DSC02352 DSC02046
0

Odpovědět

tomass
22.02.2023 ID: 1346899

zdravím Honzu, a poprosim ho o nějaký recept, dochází mi fantazie. Tomáš

0

Odpovědět

jegrhanz
23.02.2023 ID: 1346904

Ahoj Tome.

Ty, tykovej kuchař a bez inspirace? Tomu se snad nedá ani věřit..

Co máš? Zvěřinu,drůbež,vepřové,hovězí, nebo rybu?

Jestli máš rybu, tak co třeba tresku s cherry rajčátky,bazalkou a bílým vínem?

Na pánev dej máslo rozehřej a přidej posekané chilli dle chutě 3-4 posekané stroužky česneku a krátce zarestuj aby se česnek nepřipálil. Pak  tam hoď pořádnou hrst cherry rajčat pokrájených na polovic a v česnekovém základu chvilku podus tak,aby si rajčata ponechala tvar, nebyly rozvařený a pak podlej bílým vínem. Tak deci. Krátce povař, přisyp posekanou čerstvou bazalku(víc), trochu nastrouhané citronové kůry,citronovou šťávu dle chutě,lžičku cukru,osol dle chutě,pepř čerstvě mletý, povař a dej stranou.

Porce ryby osuš, opepři a nasol. Do pánve s olivovým olejem a máslem dej rybu péct z obou stran do zlatova tak, aby byla propečená, ne vysušená. Do stejné pánve kde je upečená ryba přilej hotovou rajčatovou omáčku s bazalkou a prohřej. Příloha mohu být těstoviny,nebo různě upravené brambory. Klidně hranolky,opečené brambory,neb šťouchačky se smetanou a pokrájenou rukolou.

Pak dej vědět jak chutnalo ((-:

0

Odpovědět

tomass
23.02.2023 ID: 1346909

přesně něco takoveho jsem myslel, v sobotu jdu nato. díky Honziku

0

Odpovědět

jegrhanz
18.05.2023 ID: 1349126

Zdravím příznivce mořského rybolovu.

Jelikož se mě příznivci ostrova Sandoy často ptají jestli jsem ještě vůbec naživu a jestli už jsem v Norsku, tak jako důkaz že ano, posílám nějaké foto. V Norsku jsem, zatím ještě žiju a občas i nějakou rybu chytím. Na všechny kteří chtějí přijet se těším a posílám i foto vašeho nového dočasného kamaráda, který vám bude o rybářské dovolené dělat společnost a také vás opravu radostně přivítá ((-:   A navíc pár fotek do plánované kuchařky, kterou jak doufám, letos snad už konečně dokončím.

 

20230507_104806 20230509_112635 AWTZ6343 BNUE7439 DNEL6247 DSC02729 DSC02770 DSC02790 DSC02865 DSC02898 IMG_0025 IMG_0040 IMG_E0038 IMG_E2613 VDXZ5963 PXFI0507 XZLA1357 PXFI0507-1 XEQW7620-1
0

Odpovědět

Kapitán lipánek
18.05.2023 ID: 1349127

Paráda! Kuchařka bude zaměřena na recepty z ryb? Zajímala by mě úprava ryby krájené na plátky a servírovaná na kameni z fotky. To je gravlax z tresky?

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.