Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Rybolov na ostrově Sandoy
- Toto téma obsahuje celkem 116 odpovědí. Do diskuze (30 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#342015 28.6.2022 v 11:18
Něco dělám blbě. Právě jsem se vrátil z Norka a celou dobu jsem tam jedl jen konzervy a českej chleba až mi z toho bylo šoufl. A vy si tam debužírujete jako v Interhotelu. Musím něco změnit. Ale co?
#342027 28.6.2022 v 17:30Něco dělám blbě. Právě jsem se vrátil z Norka a celou dobu jsem tam jedl jen konzervy a českej chleba až mi z toho bylo šoufl. A vy si tam debužírujete jako v Interhotelu. Musím něco změnit. Ale co?
Odpovím ti jednoznačně a omlouvám se za upřímnost, ale změn myšlení a přístup k věci. Přečtu – li si pár tvých příspěvků, v kterých se dozvím, že že jsi bývalý voják z povolání, co měl vyšší šarži, teď pracuješ v oboru IT, to už něco napoví. A některé příspěvky mi přijdou legrační a mám pocit, že to zkoušíš, co tu přispěvatelé na fóru vydrží. Pár hodných účastníků diskuze se ti snažilo i poradit, ale nevím, jestli to padlo na úrodnou půdu.
Zkus najít nějakou zkušenou partu, co tě vezme mezi sebe, omrkni vybavení a rybolovnou techniku a třeba tě to začne bavit jako většinu, co chodí sem na fórum. Jegrhanzovi se omlouvám za odbočení z diskuzního tématu, ale už jsem to nevydržel.
#342028 28.6.2022 v 17:36Zoku, já se mu snažil poradit ale marně.
#342044 29.6.2022 v 5:04Zoku, já se mu snažil poradit ale marně.
máš pravdu je to marný , je to marný, je to marný …
odpověď co mi přišla do soukromé zprávy
IT už nejsem. Vrátilů jsem se k ekonomice co jsme vystudoval. Ten můj příspěvek byl k fotkám co se objevili v tématu. Být tam vyfocené hovno tak budu rozebírat, že by se mi hodilo do kompostu ke kytkám. a kdyby hvězdářský dalekohled tak mlčím páč mi to nic neříká. Vařit mě ale baví a doma převážně vařím jen já.
Jirka…
ps. a to, že jsem byl voják? no a co když někdo dělal 30 let horníka myslíš si že se furt hrabe v zemi a snaží se zavrtat? já na armádu a vojsko z vysoka seru i když mám vysokou hodnost…
#342121 29.6.2022 v 19:15Pro sachlj>>> Musíš změnit sebe. Ty celý pobyt v Norsku znásilňuješ, omotáváš si ho kolem svého ega, vymýšlíš jednu pitomost za druhou a pak chceš, aby ti tyhle problémy někdo pomáhal řešit anebo aspoň odkýval, že to děláš skvěle.
Možná sis už všimnul, že tvoje příspěvky působí na lidi jak červený hadr na býka a není to náhoda. Opravdu není.
Já měl jeden pobyt v Norsku na stole pytlík s čokoládovým müsli a kdykoli jsem probíhal kolem, nacpal jsem si hrst do huby. Na víc nebyl čas. Dost strašné, ale byla to moje volba. Odměnou mi byla hromada zážitků a zkušeností, které to víc než vyvážily. Ale rozhodně jsem si nikomu nestěžoval.
Jestli jsi celý pobyt v Norsku baštil konzervy a teď ti to najednou vadí, tak jsi s tím měl něco dělat dřív. Teď už je kapku pozdě.
- Odpověď byla upravena před 2 roky a 4 měsíci uživatelem osprey.
#342164 30.6.2022 v 19:37Siven: Ahoj. No určitě si něco zachytáme. Když to nebudou černé,můžou to být polaci. Když ani ty ne,tak si určitě zachytáme makrely…((-: Jinak se těším na setkání a v září ahoj!! Měj se.
Sachlj: Konzervy? Prý už nejsou to,co bývaly,ale zvyk je železná košile. Asi sis na konzervy v podobě “kádéček” u vojáků tak zvykl, že si neokážeš odvyknout..(-: Ale pro toho, kdo nerad vaří, nebo je v podmínkách kde to nelze, je konzerva dobrá alternativa.Lepší než být týden hlady (-: Dovolená asi nevyšla podle tvých představ, ale jsou to ryby a příště to může být mnohem lepší. Vlastně si v podobném duchu sám psal, takže víš oč se jedná. Držím ti palce.
No a abychom tady jen nepsal posílám pár fotek z ostrova Sandoy.
Jak to vypadá když berou malý mníci, jak vypadá když berou velcí mníci a také foto, když berou okouni. Nové místo na okouny je na světě a jestliže bude počasí, mají se zájemci o tuto krásnou a fajšmekry vyhledávanou rybu nač těšit…
#342242 3.7.2022 v 7:48Druhová skladba ryb je stále pestřejší. Druhy chtěné ale bohužel i nechtěné, v podobě žraloků. Lov halibutů, mníků a dokonce i přívlačí, bude tedy mnohem náročnější, jak na výbavu, tak na nervy. Žralok je sice nádherná ryba, ale jeden stačí. Proto posílám pouze pár fotek těch ryb, které naopak v lodi vidíme rádi…
#344382 29.9.2022 v 5:53Zdravím příznivce ostrova Sandoy. Tak už i já a pár mých kamarádů patříme mezi ty šťastlivce, co měli možnost rybařit na ostrově Sandoy pod křídly Honzi Havlíka. Na tomto místě bylo o Ostrově a Honzovi již mnoho napsáno a ja musím uznat, že to co jsem za uplynulých 12 dnů zažil, patří k tomu nejlepšímu, s čím jsem kdy v Norku setkal. Místní Krajina, lidé, ryby a pozoruhodné okolnosti, se postarali o to, že na Ostrov nikdy nezapomene👍🇳🇴❤️ Honzo, ještě jednou velké DÍKY a snad brzy naviděnou!! Pozdrav z Liberce posilájí Vašek, Martin, Vojta a Jarda.Pár fotek na závěr..
#344503 3.10.2022 v 13:02Můžete zveřejnit kontakt na zajištění pobytu na ostrově Sandoy ? Ideálně kontakt na Honzu Havlíka předpokládám, že je to Jegrhanz.
#344613 6.10.2022 v 12:11Siven: děkuji za pozitivní hodnocení vaší rybářské dovolené strávené na Sandoy. Měli jste nejhorší počasí v sezóně, dokonce ani ryby nebyly tak ativní jak obvykle, ale váš optimizmus, touha rybařit i za nepříznivých podmínek, společně s trpělivostí a vaším rybářským uměním, předem spackanou dovolenou proměnili na rybářsky přijatelnou. Zvládli jste to především díky sobě, ale jesli jsem něčím k vaší spokojenosti přispěl i já, jsem za to rád.
Pod pirátskou vlajkou.
Zdravím všechny příznivce ostrova Sandoy, tentokráte již z Čech. Všechny ty, kteří si tento kouzelný kousek země oblíbili, rádi opět přivítáme. Bylo mi velkým potěšením s vámi všemi rybařit, děkuji za vaší přízeň, krásné rybářské zážitky a slova uznání. Snad se ještě někdy příště po pirátskou vlajkou sejdeme. V dnešní době není snadné něco plánovat, svět už dávno není jaký kdysi býval. Všichni,včetně nás, “tichých bláznů”, jsme se nedobrovolně ocitli na prahu jadrné války, kdy naše osudy řídí šílenec. Nevíme tedy dne ani hodiny. Navíc se mi začínají s přibývajícím věkem ozývat zdravotní problémy, jako následky těžkého úrazu z doby, kdy jsem “sloužil vlasti”. Možná mě čeká ještě nějaký lékařský zákrok, ale jestli vše dopadne tak, jak si plánuji, tak o to větší bude radost z dalšího setkání na rybách, o to i větší důvod si připít. Buďme tedy optimističtí a držme si palce. Těšíme se na vás.
Ryby už ani pořádně nefotím, ale jaký by to byl na rybářském fóru příspěvek, bez nějakých fotek? Posílám tedy takovou všehochuť, dle mého názoru fotek hodných tohoto fóra, nějaké rybí jídlo a oranžovou záplavu na závěr.
#346899 22.2.2023 v 9:40zdravím Honzu, a poprosim ho o nějaký recept, dochází mi fantazie. Tomáš
#346904 23.2.2023 v 11:09Ahoj Tome.
Ty, tykovej kuchař a bez inspirace? Tomu se snad nedá ani věřit..
Co máš? Zvěřinu,drůbež,vepřové,hovězí, nebo rybu?
Jestli máš rybu, tak co třeba tresku s cherry rajčátky,bazalkou a bílým vínem?
Na pánev dej máslo rozehřej a přidej posekané chilli dle chutě 3-4 posekané stroužky česneku a krátce zarestuj aby se česnek nepřipálil. Pak tam hoď pořádnou hrst cherry rajčat pokrájených na polovic a v česnekovém základu chvilku podus tak,aby si rajčata ponechala tvar, nebyly rozvařený a pak podlej bílým vínem. Tak deci. Krátce povař, přisyp posekanou čerstvou bazalku(víc), trochu nastrouhané citronové kůry,citronovou šťávu dle chutě,lžičku cukru,osol dle chutě,pepř čerstvě mletý, povař a dej stranou.
Porce ryby osuš, opepři a nasol. Do pánve s olivovým olejem a máslem dej rybu péct z obou stran do zlatova tak, aby byla propečená, ne vysušená. Do stejné pánve kde je upečená ryba přilej hotovou rajčatovou omáčku s bazalkou a prohřej. Příloha mohu být těstoviny,nebo různě upravené brambory. Klidně hranolky,opečené brambory,neb šťouchačky se smetanou a pokrájenou rukolou.
Pak dej vědět jak chutnalo ((-:
#346909 23.2.2023 v 23:34přesně něco takoveho jsem myslel, v sobotu jdu nato. díky Honziku
#349126 18.5.2023 v 13:34Zdravím příznivce mořského rybolovu.
Jelikož se mě příznivci ostrova Sandoy často ptají jestli jsem ještě vůbec naživu a jestli už jsem v Norsku, tak jako důkaz že ano, posílám nějaké foto. V Norsku jsem, zatím ještě žiju a občas i nějakou rybu chytím. Na všechny kteří chtějí přijet se těším a posílám i foto vašeho nového dočasného kamaráda, který vám bude o rybářské dovolené dělat společnost a také vás opravu radostně přivítá ((-: A navíc pár fotek do plánované kuchařky, kterou jak doufám, letos snad už konečně dokončím.
#349127 18.5.2023 v 13:40Paráda! Kuchařka bude zaměřena na recepty z ryb? Zajímala by mě úprava ryby krájené na plátky a servírovaná na kameni z fotky. To je gravlax z tresky?
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 6 měsíci uživatelem Kapitán lipánek.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Rybolov na ostrově Sandoy