Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Rybolov na ostrově Sandoy
- Toto téma obsahuje celkem 116 odpovědí. Do diskuze (30 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#339758 2.5.2022 v 7:57
Ahoj,
příští týden v neděli jsme tam 🙂 doufám , že to počasí bude lepší než doposud .
Ahoj
David
#340131 11.5.2022 v 21:51#340686 25.5.2022 v 10:26Ahojte ,
v pondělí jsme se vrátili z ostrova Sandoy . Byli jsme tam krátkých 6 dnů a ke všem problémům spojených s poskytovatelem ubytování, musíme konstatovat, že jsme měli veliké štěstí.
Popořadě : vyjeli jsme z Ostravy 13,5 v 9 hodin ráno na trajekt z Gdaňska do Nynashammu . Cesta probíhala super , stavili jsme se ve Stockholmu a pokračovali na ostrov. Již tady jsem začal tušit problém. telefonát z Dancentra , že lodě , které jsme měli objednané(4 ks) nebudou všechny na místě , ale musíme si je vyzvednout jinde , prý 1/2 hodiny jízdy lodí :-(. Nic nezbývalo než ok a jeli jsme dále. Před hranicemi proběhla diskuze , co s nadměrným alkoholem, nakonec jsme vše proclili a tím pádem na hranicích nikdo nebyl :-). Dojeli jsme na trajekt ze Smage na Sandoy, vše v pořádku přijeli jsme i k ubytování , na první pohled vše super , druhým to už bylo horší . Hledali jsme filetarnu nikde , mražáky nikde , ubytování nové super , ale k čemu když nemáme zbytek. telefonát s delegátem, ujištění vše bude připraveno. Tak jsme se vypravili pro další dvě lodě. Jen co jsme vyjeli první tak po 500 m se zastavil motor a už jsme volali o pomoc, ta přijela s naší posadkou, odtáhli nás do přistavu. Opět telefonát na delagáta, odpověd v opřístavu je druhá lod co nám místo ní dají, jo super po diskusi s místním, jsme v dobré víře, protože neměl v druhé lodi benzín, přelili kanystr z nefunkční lodi do nové, velká chyba což jsme po dalších 300 m zjsitili, když se zastavil motor i nové lodě. Po příjezdu jsme rozebrali benzín soustavu a zjistili voda v benzínu. Problém nevyřešil ani místní, tak jsme zstali jen zatím s jednou lodí . No každopádně nor neměl verkcajk , tak bohužel nic. Vyjeli jsme pro další dvě lodě co měli být připraveny s poslední funkční lodi. Nakonec jsme tam dojeli okolo 16,30 (12,30 jsme si je měli vyzvednou) Jaké bylo překvapení , že nor na tom začal právě pracovat :-(. Každopádně loď co nám nabízel bez GPS jsme odmítli, tak nám nabídnul jinou zase dražší , tu jsme vzali, ve druhé jeho lodi jsme ještě spolu s ním vyměnili olej udělali servis , aby jsme mohli zaplatit a odvézt si lodě , no prostě katastrofa. Místo 1/2 ho´dky jsme tam jeli 1 a půl hoďky. No prostě jsme měli jinou představu . Ješte ten večer jsme vyjeli na ryby už 3 mi loděmi a protože jsme nemohli na šelf, tak nás Honza(Jegrhans) který se za námi stavil a tímto mu děkuji, že nám pomohl s místy na lov , vyvezl na plošinu schovanou před přímým větrem . Něco málo jsme chytli na večeři a šli spát. Druhý den vítr , který nás pustil jen před přístav , kde jsme po dvou hodˇkách bez záběru se zabalili a večer udělali přivítací večírek. Ještě ten den nám přinesli na molo 2 ks stolů což byla jejich filetárna a ukázali nám místo kde byl mražák , no na tu bídu ok sice moc nefungoval , ale tím , že jsme měli následující dny štěstí tak to bylo ok. Tím štěstím bylo neuvěřitelně krásné počasi , které nás doprovázelo zbylé 4 lovící dny , kdy po dvou dnech jsme m,ěli limit nachytán a zbytek jsme se jen bavili rybačkou. Jezdí nás vždy od 12 do 16 lidí a musíme konstatovat, rybářská lokalita top , nezažili jsme nikde tolik krásných a zdravých ryb , chytání na Ostrově Sandoy je pecka, ale musí mít člověk štěstí na počasí, pokud se dostane na šelf , tak jsou to neuvěřitelné rybářské zážitky , chytání na vlášku s 60 g pilkříky a souboje s velkými poláky a černými treskami jsou nezapomenutelné. Jako shrnutí, lokalitu jsme přirovnali k severním oblastem Norska co se chytání týká. Bohužel ubytování a lodě u Dancenter na Sandoy doporučit nemůžeme . Jinak servis Honzíka Havlíka (jegrhans) fungoval i když jsme u něho ubytování nebyli , jen k nám bohužel už po uvítacím večírku měl strach chodit , nechápu proč , ale asi tuším:-)
Petrův zdar a Norsku zvlášť .
#340765 26.5.2022 v 9:28Ahojte , jen ještě nějaké video o zdolávání . Omlouvám se za slovník:-)
#340788 26.5.2022 v 11:40Obdivuji celou vaši partu, jakým způsobem jste čelili tomu všemu nepříjemnému co vás na úvod dovolené čekalo. Chlapi kteří tě respektují jako svého šéfa a hlavního organizátora a trpělivě a bez jakýchkoliv výčitek a obviňování snášeli nepřipravenost cestovky. Parta jak má být! Za tento postoj jste byli po právu odměněni hezkým počasím a možností vyrazit na šelf a rybářskými zážitky, na které budete určitě dlouho vzpomínat. A co se večírku týká,tušíš dobře. Ono sednout si s 12ti chlapi a s každým muset pít,to už není jenom o obyčejný strach, ale rovnou o život. O jeden den života jste mě ale stejně připravili tím, že jsem jej neprožil ale celý prospal. To vám fakt nikdy nezapomenu. Pozdrav všem a díky za hezký komentář k ostrovu Sandoy.
A když už jsem tady,tak si pár fotek neodpustím(-:
#340811 26.5.2022 v 20:21za hodinku vyrážíme, cestovní horečka stoupá
#341069 1.6.2022 v 11:42#341161 3.6.2022 v 9:19Honzíku paráda, to byli vždy nejlepší úlovky. Když loví racci a vře voda je to nádhera 🙂 . Gratuluji.
Ještě stále to vstřebávám .
D
#341286 9.6.2022 v 16:54V uterý jsme se vrátili z tohoto nádherného a rybami oplývajícího ostrova, pořád dokola si v hlavě přehrávám ten zážitek na šelfu který Honza zveřejnil na předchozím videu. Neskutečné a ještě jednou neskutečné, keleři obecnačky a polaci v množství které jsem nikdy a nikde nezažil utočili na naše návnady, prostě nádhera. Díky Honzo a ještě jednou díky za skvělích devět dní na ostrově Sandoi
#341416 14.6.2022 v 6:52doufám že ste nám to tam nevychytaly jedem k Honzovi za 10 dní už se na Honzu a Míru těšíme .Honza jako průvodce největší luxus co může být .Přirovnal bych ho k Dědovi z Bakanu.
#341434 14.6.2022 v 13:23Na Sandoy dorazily první makrely. Rybařina, včetně jídelníčeku, budou zase o něco pestřejší..
Tomass: jsem rád že se vám líbilo. I my děkujeme za vaší návštěvu, rybaření s vámi bylo fajn. Mockrát díky za potraviny které jste nám tady zanechali..
Petr: Trošku se červenám, ale už vás netrpělivě očekáváme. Ani nevíš jak usilovně se modlím za příznivé počasí.
Foto:
Na Sandoy dorazily první makrely a něco málo z gastronomie.
Rybí polévka,rybí aspik a rybí salát, toustíky s humrovou pomazánkou, rybí špízy,rybí čevapčči atd. Prostě ryby,ryby,ryby…
#341440 14.6.2022 v 16:17Honzo řekni Harymu ať schová nějaké játra a prosím tě napiš mě ingredience co do nich patří užsi to nepamatuji od loňska možná že Láďa to ví ale radši to napiš .Už se na vás všichni moc těšíme.ahoj
#341558 17.6.2022 v 19:59Ahoj Peťo. Nedělej si starost, vše potřebné mám.
A abychom neřešili pouze soukromé záležitosti, tak jako motivaci pár fotek těm, kteří se do Norska teprve chystají.
Z rybích jídel posílám obrázky malých tmavých tresek pečených po mlynářsku a můj nový recept rybí koule s rajskou omáčkou. Inspiraci na rybí koule jsem zízkal z regionální receptury “Fiskeboll”. V kombinaci s naší tradiční rajskou omáčkou, jsou vynikající.
#341802 23.6.2022 v 13:52Fotek polaků, tresek tmavých a jiných běžných ryb tady bylo už dost, proto dnes posílám ryby dosud neulovené ve formě fota z echolotu a také ryby ulovené, mořské ďasy. Přestože jich je ve zdejších vodách opravdu dost, k jejich ulovení je zapotřebí velká dávka štěstí. Když se trefíte do jeho bezprostřední blízkosti je stoprocentně váš. Zaůtočí na cokoliv a nikdy už nespadne.
Na fotce z echolotu jsou velké tresky tmavé krmící se sledi. Být zde jako sportovní rybář, byl by to zážitek na celý život. Všichni v lodi by měli limit nachytaný za velmi krátkou dobu a ruce by je bolely po zbytek dovolené. Jedná se o ryby 10kg a více a jejich odhadované množství je několik tun. Ryby této velikosti jsou vždy tam,kde je dostatek potravy a za sledi stále migrují. Právě proto příležitost zachytat si takto velké ryby nemá úplně každý a jen vyvolení s patřičným štěstím, mohou mluvit o splněném”norském snu”. Treska tmavá má vynikající maso a její poměrně malá hlava a osvalené tělo, dává jistotu velké výtěžnosti suroviny. Je ale škoda, že mezi spotrovními rybáři je rozšířená ničím nepodložená fáma, že její maso není kvalitní a mnohým z toto důvodu tento druh tresky “nechutná”. Je to přesně naopak. Treska tmavá má vynikající šťavnaté maso a co do kvality, je jedno z nejlepších, nebo minimálně sovnatlné s masem běžně lovených treskovitých ryb.
#341881 24.6.2022 v 22:39Ahoj Honzo,
tvoje občasné reporty jsou moc zajímavé a poučné..už se moc těším na osobní setkání ( termín cca od 15 září) Den když jsi napsal svůj poslední příspěvek a psal jsi i o tresce tmavé , tak jsem rodině k obědu tuto rybu zrovna připravoval.. nutno říct, že po dlouhé době koupenou chlazenou v Lidlu.. Probudil jsi ve mě živé vzpomínky na předešlé lovy v Norsku, kdy se nám, jak píšeš, podařilo být ve správný čas na správném místě..Záběry a zdolávání těchto ryb v trofejních velikostech je něco opravdu neskutečného a nikdy na to nezapomenu. Také jsem si myslel, že to na známých místech bude do budoucna běžné, ale samozřejmě to tak není..No ale třeba je znovu objevíme tam někde u tebe..A kdyby ne, tak si to stejně užijeme třeba s polaky😉🇳🇴🐟
Na Sandoy užívejte norského léta a v září naviděnou!Vašek.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Rybolov na ostrově Sandoy