Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY
- Toto téma obsahuje celkem 562 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sidonius1 a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#101915 18.1.2015 v 16:57
Tak jsem si dneska skočil do Hasviku na molo pro dva tyhle kluky a už jdou na pánev . Sůl a pepř a citron a mouka = pecka večeře:-D:-D:-D
#101922 18.1.2015 v 18:24Nejkrásnější vlákno co tady jede !!!! Tímto zdravím kluky Besrermorhouse 21-31.3 2015. Petr 8-O8-O8-O
#102282 24.1.2015 v 14:06#102283 24.1.2015 v 14:08Kousky ryb na chunanský způsob(čínská)
Potřebujeme: 1 kg tresky,pórek,červenou kapii,lžičku zázvoru,půl lžičky pálivé papriky,4 stroužky česneku,2 lžíce sojové omáčky,sůl, olej.Na těstíčko pak 2 bílky,2 lžíce hladké mouky,2 lžičky solamylu a lžíci sójové omáčky.
Příprava: Porce tresky nakrájíme na kousky 3-4 cm dlouhé,osušíme.Uděláme těstíčko,ryby obalíme a opečeme do zlatova.Vyndáme a do výpeku přidáme pórek,čer.papriku,česnek,vše ochutíme zázvorem a sójovou omáčkou,přisolíme a zeleninu restujeme do měkka.Na talíř dáme kousky ryby a přelijeme orestovanou zeleninou.Podáváme s rýží,bramborem,hranolkama,bram.kaší……
TRESKA NA ZELENINĚ
Potřebujeme:500g tresky,červenou papriku,cibuli,pórek,sůl,zázvor,pepř,lžičku mleté červené papriky,hladkou mouku,citronovou šťávu,sojovou omáčku,olej.
Příprava:Porce tresky pokapeme citronovou šťávou,osolíme a necháme asi hodinu uležet.Rybu pak osušíme,hladkou mouku promícháme s čer.paprikou,zázvorem a v této směsi porce ryby obalíme.Pečeme na oleji z obou stran do zlatova.Opečenou rybu dáme na teplé místo a ve výpeku podusíme nakrájenou papriku,pórek,cibuli,plátky česneku.Když je směs měkká,přisolíme ji,opepříme a lehce zakápneme sojovou omáčkou.Porce ryby přendáme na talíř a pokryjeme je zeleninovou směsí.Jako příloha se hodí brambory.
#102314 25.1.2015 v 0:24pro: kikibut
už závidím i večeři:-D:-D:-D
kam jsem to dopracoval:-E:-E:-E
#102909 6.2.2015 v 13:08#102910 6.2.2015 v 13:10#102972 7.2.2015 v 6:49Perkelt z tresky .Treska z Graniaru . Dvě cibule na kostičky k tomu bobkový list, nové koření mleté i celé, protlačený česnek, špetka kmínu, lžička vegetky a vše s cibulkou na oleji do sklovata. Potom přidat tresku 1 kg nakrájenou na kostky a lehounce na směsi orestnout, ale opatrně aby se nerozpadla. přidá se lžička dobré sladké mleté papriky a zalije 0,8 litrem mléka a půl litrem smetany na vaření. Jak se začne všechno vařit, zahustíme to. Dvě lžíce mouky rozkvedlané v 0,2 litru mléka. Lehce povaříme a je to. Jak to trochu vychladne vmíchá se šťáva ze dvou citronů a osolí. Bašta jako hrom.
#103550 14.2.2015 v 15:03Právě jsem dovařil PERKELT Z TRESKY.Moc jsem nevěřil,že to bude dobré s mlékem a se smetanou.NEMÁ TO CHYBU!!!Možná by stačil jen jeden citron(asi jsem měl velké a šťavnaté.Za hodinu to bylo hotové.
Petras1 – díky za mňamku.Doporučuji všem.Polrajt by čuměl. Děda
#103836 19.2.2015 v 11:31Právě manželke dovařila PERKELT Z TRESKY.Moc jsem nevěřil,že to bude dobré s mlékem a se smetanou.NEMÁ TO CHYBU!!!Možná by stačil jen jeden citron(asi jsem měl velké a šťavnaté.Za hodinu to bylo hotové.
Petras1 – díky za mňamku.Doporučuji všem.Polrajt by čuměl.
Kloboukatej.:-P:-P:-P:-P
#106122 26.3.2015 v 15:33Pro husky19 a další žadatele.
Mám několik soukromých zpráv s žádostí o recept na tresčí játra vyfocená v diskusi mořského rybolovu v sekci Soroya 2015.
Tyto tresčí jatýrka u nás připravuje Toník a nyní mi diktuje recept pro Vás:
Zdravá tresčí játra důkladně vyčistit a odblanit.
Opláchlá a lehce osolená nastrkat do úzkých pytlíků na tlačenky.
Hodinu povařit ve vodě v pytlících jako tlačenky.
Jatýrka pustí tuk.
Játra se přecedí, aby se zbavila tuku a poté se vloží do sklenic.
Přidá se špetka soli, bobkový list, nové koření a kuličkový pepř.
Zalijte po okraj sklenice olivovým olejem, zavíčkujte a sterilizujte 45 minut.
Nechte asi 14 dnů odležet v chladu a ochutnejte.
Věřte, že Vám ani nemusím přát dobrou chuť.
#106168 27.3.2015 v 7:41Nechci zde procházet tolik stránek, ale zkoušel někdo z makrel dělat zavináče a jaký má recept?
#106171 27.3.2015 v 8:312 meky i ostatní.
Asi jsem to tu už psal, ale také to nechci hledat.
Čerstvé makrely nafiletovat a dobře omýt. Zasypat solí na 1-2 dny. Pustí hodně vody a budou dobře držet pohromadě. Poté omýt a dát na 1 den do octa. Neředěný 8% přímo z obchodu. Používejte klasický kvasný, který mají všude. Nakrájet cibuli (hodně, hodně, hodně) na jemná kolečka a mrkev. Mrkev je tvrdá, proto doporučuji lehce povařit. Můžete spařit i cibuli, ale není to důležité. Vyrobíte nálev jako na okurky dle své chuti. Já používám o málo sladší než na okurky. Naskládat do nádoby (nejlépe kamenina, nebo sklo) prokládat cibulí a mrkví a nakonec zalít studeným nálevem. Nechat odležet a dle mých bohatých zkušeností je možné už za několik dní jíst. Za pobyt v Norsku je stíháme jíst i během pobytu.
Buď je konzumujeme bez další úpravy, nebo nakrájíme spolu se zeleninou a přidáme majolku s tatarkou a máme skvělý rybí salát. K tomu vyndat z trouby čerstvé rohlíčky a nemá to chybu. Někdo přidává i velmi jemně krájené zelí, ale já dám raději víc cibule. Záleží na chuti. 😉
#106175 27.3.2015 v 8:57Jirko, nech toho už slintám.;-)
#106185 27.3.2015 v 9:16Zatracené Pavlovovy reflexy, jak teď mám vydržet 2 hodiny do oběda 😛
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY