Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY
- Toto téma obsahuje celkem 562 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sidonius1 a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#83394 13.3.2014 v 11:27
Dik. Aj s pazitkou. Nevidno ju, ale je tam 😀
#83395 13.3.2014 v 11:31Já jí tam vidím. V pravé části uprostřed!!
#83396 13.3.2014 v 12:10Jeste e sem po obede :-D:-D:-D
#83398 13.3.2014 v 12:11No já bohužel ne. :-?:-?:-?
#83399 13.3.2014 v 12:14husky19 napsal:
Já jí tam vidím. V pravé části uprostřed!!
😀
Vidíš – a to mám dvojo očí a nevidel som
#83404 13.3.2014 v 13:34igorko napsal:
fašírky robíme skoro presne ako Ty, len miesto vlašských orechov tam dávame bravčový bôčik. No a nesmie tam chýbať cesnak. Raz to skúsim aj z orechami.
#83405 13.3.2014 v 14:51to Igorko:
Ještě recept, jak takhle zjara nachytat tolik ryb. Letos jsme to už párkrát zkoušeli na stojaté i tekoucí vodě a asi spaly zimním spánkem. 😕 Zlaté Norsko, kde jsou vděčné za kus železa 🙂
#83423 13.3.2014 v 17:45jirka66 napsal:
to Igorko:
Ještě recept, jak takhle zjara nachytat tolik ryb. Letos jsme to už párkrát zkoušeli na stojaté i tekoucí vodě a asi spaly zimním spánkem. Zlaté Norsko, kde jsou vděčné za kus železa
To sa divím. Dnes som išiel okolo rieky Oravica čo u nás tečie a ryby “krúžkovali” ako divé.
Na Oravskej Priehrade sa bol kamarát pozrieť minulý víkend a len čumel ako lovia cca 70 cm bolene.
#83424 13.3.2014 v 17:52Je to dané najmä tým, že sme takú teplú zimu na Orave ešte nemali 🙁
#83464 13.3.2014 v 20:33igorko napsal:
Je to dané najmä tým, že sme takú teplú zimu na Orave ešte nemali
Tak to u nás byla také hodně teplá zima, ale ryby to asi dostatečně nepochopily 😛
#83465 13.3.2014 v 20:35jirka66 napsal:
igorko napsal:
Je to dané najmä tým, že sme takú teplú zimu na Orave ešte nemali
Tak to u nás byla také hodně teplá zima, ale ryby to asi dostatečně nepochopily
U nás to vyzerá na veľké suchá – uvidíme čo na to ryby 🙁
#83472 13.3.2014 v 21:03igorko napsal:
U nás to vyzerá na veľké suchá – uvidíme čo na to ryby
Na velkých řekách a přehradách to ještě půjde, ale na malých tocích se v té trošce vody v letních vedrech asi uvaří 🙁
#93421 20.6.2014 v 11:48Ochutnal jsem dost výrobků z ryb,největší lahůdkou jsou podle mě a lidí co je ochutnaly matjesy.Rovnou na lodi jsem vyfiletoval makrely a naložil do soli,jednotlivé vrstvy jsem pořádně zasypal solí,pokud pouštěli vodu tak jsem jí slejval a doplňoval sůl.Nevim jaká je ideální doba naložení,já je měl naložené 8 měsíců.V malém kyblíku jsem měl filety ze 60ti makrel.Filety jsem pod tekoucí vodou lehce opláchl a stáhl kůži-jen taková blána jak mykroten.Filety jsem podle velikosti podélně rozřízl na 2-3 pruhy.V hrnci jsem ohřál olej asi na 60-70 stupňů a přidal nové koření,celý pepř a bobkový list.Cibuli jsem nakrájel na kolečka,pokryl dno krabičky a zalil olejem,potom jsem naskládal ryby,cibuli a opět zalil olejem.Když byla krabička skoro plná tak jsem dolil olej aby bylo vše ponořené a dal do lednice,za dva dny DELIKATESA,za čtyři dny prázdná krabička a za pět dnů naložena nová várka ale podstatně větší množství.S čerstvým chlebem a máslem opravdu lahůdka.
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
#93422 20.6.2014 v 12:02No nevypadá to skvěle????:-P
#93423 20.6.2014 v 12:04otta napsal:
Ochutnal jsem dost výrobku z ryb,největší lahůdka jsou podle mě a lidí co je ochutnaly matjesy.Rovnou na lodi jsem vyfiletoval makrely a naložil do soli,jednotlivé vrstvy jsem pořádně zasipal solí,pokud pouštěli vodu tak jsem jí slejval a doplňoval sůl.Nevim jaká je ideální doba naložení,já je měl naložené 8 měsíců.V malém kyblíku jsem měl filety ze 60ti makrel.Filety jsem pod tekoucí vodou lehce opláchl a stáhl kůži-jen taková blána jak mykroten.Filety jsem podle velikosti podélně rozřízl na 2-3 pruhy.V hrnci jsem ohřál olej asi na 60-70 stupňů a přidal nové koření,celý pepř a bobkový list.Cibuli jsem nakrájel na kolečka,pokryl dno krabičky a zalil olejem,potom jsem naskládal ryby,cibuli a opět zalil olejem.Když byla krabička skoro plná tak jsem dolil olej aby bylo vše ponořené a dal do lednice,za dva dny DELIKATESA,za čtyři dny prázdná krabička a za pět dnů naložena nová várka ale podstatně větší množství.S čerstvým chlebem a máslem opravdu lahůdka.
Oťas, 8 měsíců naložené ti vydrží? 🙁
My filety zamrazíme po 4 kusech. Po vyndání potřebných balíčků, stáhneme s kůže, osušíme, nasolíme a 14 dnů necháme v lednici. Poté nakrájíme na nudličky, prokládáme cibulí(spařenou), přidáme koření a naskládáme do sklenic. Zalijeme olejem a po týdnu již konzumujeme.
Výsledek je skvělý:-P
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY