Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY
- Toto téma obsahuje celkem 562 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sidonius1 a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#79559 4.2.2014 v 19:57
V tejdnu jsem dělal salát z mraženejch makrel,namotali se tam tři dost velké tak jsem na netu našel tento recept-moc dobré a taky jako u petrase hlavně druhý den.Akorát víno jse měl jen červené.
#79669 5.2.2014 v 5:46Pánové díky moc za recepty, něco vyberu, něco přidám a uvidím.:-P
#80125 9.2.2014 v 8:21Budiž pochválena plesová sezóna. Jdu vyhánět kance z kůže 😉
Dotaz na Kima a další lovce. Co s tím? Jsem divočinou nepolíbenej a počítám, že už byl kanec v mrazáku.
#80126 9.2.2014 v 9:37Kančí maso je jedno z nejlepších ze zvěřiny. Záleží na stáří kusu,lépe konzumní je lončák do dvou let stáří. Na guláš jsou vhodné přední-plece a klišky
, na lepší pečeni zadní kýta,hřbet a také krkovice a žebra. Delikatesa jsou steaky ze svíčkové, hřbetu a šálů z kýty. Zvěřinu je lepší nakládat. Na přípravu zvěřiny se používá kořenová zelenina, koření na zvěřinu, víno i pivo, sádlo a další dle chutí:-)
#80136 9.2.2014 v 9:50dukey napsal:
Budiž pochválena plesová sezóna. Jdu vyhánět kance z kůže
Dotaz na Kima a další lovce. Co s tím? Jsem divočinou nepolíbenej a počítám, že už byl kanec v mrazáku.
Cokoli co z domácího prasete,zrovna taky likviduju selátko.
#80140 9.2.2014 v 10:40Je to radost prohnat nože po masu:-P
Šlo to překvapivě dobře, i když, zlatý tresky.
#80964 12.2.2014 v 20:34Ještě bych se vrátil k receptu na chleba. Patří tam opravdu 5 dkg droždí???? Jedna celá kostka má 42g!!! Viděl bych to spíše na 50g.
Potvrdíš mi to Banjoboy?? Díky
#80973 12.2.2014 v 21:23Otázka ve 3.třídě základní školy:kolik dkg je 50g Pepíku?
#80974 12.2.2014 v 21:24husky19 napsal:
Ještě bych se vrátil k receptu na chleba. Patří tam opravdu 5 dkg droždí???? Jedna celá kostka má 42g!!! Viděl bych to spíše na 50g.
Potvrdíš mi to Banjoboy?? Díky
Banjoboj tam dává kvasnice sušené dvě lžičky.Pokud jde o můj recept tak je z doby kdy u nás prodávali kvasnice na váhu.Samozdřejmně jedna kostka kvasnic stačí.
#80975 12.2.2014 v 22:14Problémy, jak zřejmo nejen v ZŠ. Pro zopakování, bez emocí.
1kg = 1000g
1kg = 100dkg
1dkg = 100g
Toliko na zopakování, ale gramáže uváděné u prutů jsou pro mne mnohdy alfa-omega.
#80976 12.2.2014 v 22:50vapno1 napsal:
Problémy, jak zřejmo nejen v ZŠ. Pro zopakování, bez emocí.
1kg = 1000g
1kg = 100dkg
1dkg = 100g
Toliko na zopakování, ale gramáže uváděné u prutů jsou pro mne mnohdy alfa-omega. [/citace
]mozna se pletu,ale my jsme se ucili,ze:
1dkg =10g
#80977 12.2.2014 v 23:03Roman1312 napsal:
vapno1 napsal:
Problémy, jak zřejmo nejen v ZŠ. Pro zopakování, bez emocí.
1kg = 1000g
1kg = 100dkg
1dkg = 100g
Toliko na zopakování, ale gramáže uváděné u prutů jsou pro mne mnohdy alfa-omega. [/citace
“>mozna se pletu,ale my jsme se ucili,ze:
1dkg =10g
Nechtěl jsem do toho jako vyučený prodavač zasahovat:-D
Mýliti je přeci lidské;-)
#80982 13.2.2014 v 6:03Děkuji vám kamarádi, jen jsem vás zkoušel. :-D:-D:-D
Těmito převody trápím ve škole žáky osmých a devátých tříd. Podotýkám, že velmi úspěšně. Ale vy jste se nedali a to je dobře.
Děkuji ;-);-);-)
A tobě Jiřane, děkuji za podporu. Snad někdy na “sloním uchu” 8-)8-)8-)
#81008 13.2.2014 v 8:49Jiran napsal:
Nechtěl jsem do toho jako vyučený prodavač zasahovat
Mýliti je přeci lidské
Máš úplnú pravdu, ale predavači sa obvykle mýlia opačným smerom. Pri kúpe 10 dkg klobásy ti nikdy nezabalia 1000 g.:-D:-D:-D
#82087 24.2.2014 v 20:58dukey napsal:
Nedá mi to. Možná to tu už někdo psal, ale nechce se mi vše kontrolovat. Teď jsem dojedl tresku upravenou tak, jak nám to dělali domácí v Chorvatsku. Dlouho jsem se tomu bránil, ale potřeboval jsem změnu a nemělo to chybu. Neseděla mi středomořská úprava na rybu ze severu, naštěstí jsem sám sebe ukecal.
Nejlepší je rybu ugrilovat, já ji dnes jen upekl – sůl, pepř. Na hotovou rybu, čerstvě vyndanou, se naleje směs: olivový olej, bazalka, petrželová nať, rozetřený česnek.
Množství co kdo snese. Ryba tu chuť natáhne a samozřejmě i olej z ryby. Bílé pečivo, aby bylo čím vytírat tu dobrotu.
Kdo není zvyklý na olej, tak opatrně. Dnes už vydržím kýbl, ale poprvé to byla velká zábava
Nedá mi to…vzpoměl jsem si na Tvůj příspěvek a v neděli po nalistování na mobilu…jsem i realizoval..
NEMÁ TO CHYBU;-)
Zařazuji k nejvyšších stupňům na žebříčků dochucení tresky.
Oleje jsem dal spíš míň, ale hlavně to byl originál z Řecka a oproti jiným zde dostupných “virgin oil”, tento je špičkový…
Ještě jednou DÍK
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY