Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon -4°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon -4°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -9°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 27°C
opar
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

RECEPTY

« Předchozí 1 … 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 … 38 Další »
Vlkous
31.03.2012 ID: 524819

Už jsme sem dali spoustu receptů a tak si myslím, že si tohle téma zaslouží samostatný chlívek. Pokud tady už je, tak se omlouvám a prosím DUKEho aby to scuknul do sebe.

Proč mě to napadlo právě teď?

Spoustu norků je ve SPÁLOVĚ u Šroubka na srazu. Ne každý tam mohl být a tak alespoň duchem jsem tam byl taky. A abych se alespoň trošičku přiblížil atmosféře, tak jsem si vzpoměl, že mám v mrazáku pár posledních balíčků filet z Norska a že bych si taky mohl udělat žranici. Moje rodina rybám moc nedá a protože tentokráte " žrali " jako vy ve Spálově, tak sem dávám onen recept, který vlastně vzniknul na počest Šroukova srazu.

Tento recept věnuju Šroubkovi za přípravu srazu.

Vyšroubovaná treska:

Pár filátek tresky obecné a kdo dá jinou treskovitou rybu ulovenou v Norsku, svojim vlastním prutem, tak neprohloupí. Pár znamená podle počtu strávníků. Já dal tolik, že se mi to tak akorát vešlo na velkou pánev.

Pak jsem doma vyštrachal 3 velké mrkve, celer jako pěst, 2 cibule, 12 větších bramborů, 4 račata, hovězí bujón,citron, hladkou mouku, sůl, pepř a olej.

Tresky jsem rozmrazil, opláchnul, osušil, zakápnul citronem osolil, opepřil a nechal odležet. Pak jsem si nakrájel cibuli na čtvrtkolečka, sloupnul rajčata (asi by šel použít i rajský protlak )nakrájel jsem je na plátky. Brambory jsem nakrájel na kolečka a zeleninu nahrubo nastrouhal. Uvařil vodu a dal rozpustit bujón.

Pak jsem tresku oblail v mouce a zprudka opekl. Jo, jo už teď je dobrá, ale neujídat bude to ještě chutnější. Na dno velkeho pekáče jsem nalil trošku olivového oleje ( použil bych sádlo, ale to jsem doma právě neměl ) a celé dno jsem pokryl bramborama. Na ně jsem dal polovinu připravené cibule, zeleniny a navrch jsem dal rajčata. Na ně vrstvu opečených ryb. Na ryby druhou polovinu rajčat, pak zeleninu, cibuli a celé zakryl bramborama. Každou vrstvu jsem osolil a opepřil. Solte přiměřeně - já přesolil, protože jsem to všechno přelil ještě 0,5L bujónem. Navrch jsem nalil výpek z pánve na které jsem opékal tresky.

Vše jsem dal do trouby na 180°C zhruba na 1 hodinu a pak ještě na 30 minut 200°C. Pro zjemění se může použít šlehačka V tom případě nalejt tak aby se ještě zapekla.

Ani jsem nedoufal, že to bude tak dobré.Věřte mi, bylo!

Byla toho halda. Už neni a protože stále na vás ve Spálově myslím, tak dneska u nás bude Moravský brabec

:-D:-D:-D

Doufám, že příště nezapomenu fotit.

0
Odpovědět
Jiran
05.01.2014 ID: 1077208

Zapomněl jsem k obrázku připojit recept na rybí sekanou :-)

Rybí maso umeleme, nebo nasekáme na jemno, přidáme ingredience a vše dobře promícháme Z připravené směsi utvoříme večky, které dáme do pekáče, potřeme olejem, podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě cca 3/4 hodiny na 220°C. Během pečení sekanou podléváme vlastní šťávou.

300 g rybího masa

2 lžíce oleje

1/2 dcl mléka

1 vejce

20 g hladké mouky

30 g strouhanky

česnek

majoránka

mletý pepř

sůl

0

Odpovědět

Jiran
05.01.2014 ID: 1077222

Karbanátky z rybích zbytků:

1/2 kg vařeného nebo pečeného rybího masa (zbytky)

2 vejce

5 dkg másla

5 dkg slaniny

1 cibule

1 citrón

strouhanka

sůl

mletý pepř

olej na smažení

Rybí maso jemně nasekáme, přidáme žloutky, rozehřáté máslo, sekanou slaninu, drobně pokrájenou cibuli, citrónovou šťávu, sůl, pepř a podle potřeby na zahuštění strouhanku. Z hmoty uděláme karbanátky, které namočíme v rozšlehaných bílcích, obalíme ve strouhance a usmažíme.

0

Odpovědět

kim
05.01.2014 ID: 1077225

S tou pekárnou má Došky pravdu. Také do doma střídáme - někdy je třeba změnit i tvar - veka nebo pecen. Nicměně oba to mají z kanceláře do obchodu asi 80 m a mají tam x druhů chlebů.

0

Odpovědět

deda
05.01.2014 ID: 1077226

Zdar Norci,dnes už za 111,tak probíhají přípravy na plno.Chlebík od BB je odkoušený a nemá chybu.Na doporučení našeho Míše před změnou s poklicí a bez potírat pírkem a vodou.JE Z TOHO PERFEKTNÍ KŮRČIČKA.jediná reklamace-máma lehce přesoleno,pro mne dobrý,dosud jsme vozili pekárničku-místo ní může být 8piv.Děda.

0

Odpovědět

Milan Pokorný
05.01.2014 ID: 1077232

[citace]deda napsal:

Zdar Norci,dnes už za 111,tak probíhají přípravy na plno.Chlebík od BB je odkoušený a nemá chybu.Na doporučení našeho Míše před změnou s poklicí a bez potírat pírkem a vodou.JE Z TOHO PERFEKTNÍ KŮRČIČKA.jediná reklamace-máma lehce přesoleno,pro mne dobrý,dosud jsme vozili pekárničku-místo ní může být 8piv.Děda.[/citace]

Zdar Dedo, jsem rád, že jsi se letos na vláknu taky ozval!

Recept fakt odzkoušený, dobrý. Ženský celkově méně solí (moja kupodivu si to chválí), a taky chtějí chránit naše zdraví. Tak si to moc neber. Kůrčička je hodně výživná i bez potírání vodou (pekaři to dělali), ale proti kulinářskému mazlení, žádný diškutát.

Je to "vejražka" jak vyšitá. A jak píše Kim, změna tvaru a složení chleba je taky život, a dodávám, že letí nevyzpytatelně jak kometa. Jen ten odjezd na Bakkan se nějak vleče. My jedeme až koncem července (ještě jsme tam v létě nebyli) - taky změna :-D

0

Odpovědět

Jiran
06.01.2014 ID: 1077254

[citace]DOSKY napsal:

V práci se ty vole maká a ne peče chleba. Máš to nějak pomotaný. [/citace]

No, na to, že můžeš těsto připravit doma a upeče se druhý den v kanceláři není nic od věci a navíc chlebem provoněnou rybářskou kancelář nikdo nemá;-)

0

Odpovědět

lacoh
06.01.2014 ID: 1077259

[citace]deda napsal:

dosud jsme vozili pekárničku-místo ní může být 8piv.Děda.[/citace]

Nazdar deda, predsa kvôli pekárničke by si limit piva nenechal doma!:-D:-D:-D

0

Odpovědět

kim
06.01.2014 ID: 1077274

Tak jsem dnes byl v masně a nemají sádlo na škvaření, ale bývá. Koupil jsem babičinu nebo jakou kvalitní hladkou mouku. Ještě jsem se díval zda mají žitnou mouku, ale bohužel. Nevím, zda se vůbec v maloobchodě najde. Mají různé směsi do pekáren, ale to já nechci. Mám v úmyslu použít tu hladkou mouku a jednu třetinu žitnou. Budu hledat dál.

0

Odpovědět

Radyn
07.01.2014 ID: 1077279

Kime žitnou mouku mají v každém dobrém obchodě se zdravou výživou. V supermarketech jsem ji neviděl nikde.

0

Odpovědět

ZM
07.01.2014 ID: 1077280

[citace]Radyn napsal:

Kime žitnou mouku mají v každém dobrém obchodě se zdravou výživou. V supermarketech jsem ji neviděl nikde.[/citace]

V Albertu,Tescu..:-P

0

Odpovědět

dosky
07.01.2014 ID: 1077281

Jak píše ZM tak skoro ve všech lepších supermarketech žitnou mouku mají.

8-)8-)8-)

0

Odpovědět

Radyn
07.01.2014 ID: 1077282

Tak jsem možná hledal špatně. Tím líp:-P:-P

0

Odpovědět

petras
07.01.2014 ID: 1077289

[citace]Radyn napsal:

Tak jsem možná hledal špatně. Tím líp[/citace]

V Kauflandu je žitná tmavá chlebová a pšeničná chlebová,tu mám přímo z mlýna.Stačí třetina dávky.

0

Odpovědět

kim
07.01.2014 ID: 1077299

Tu chlebovou jsem dnes koupil včetně sušených kvasnic.

0

Odpovědět

lacoh
07.01.2014 ID: 1077300

[citace]Jiran napsal: recept na rybí sekanou

[/citace]

Parťák Gejza to robieva podobne, nerobí však placky alebo večky. Obvinie to plátkom tresky alebo mníka a podáva to ako predjedlo.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 … 38 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Silon Platil 1mm 70kg 100m

Sleva 10 Kč
Silon Platil 1mm 70kg 100m
299 Kč
289 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Daiwa BG Offshore Travel 2,25m 150-500g 4dil

Sleva 963 Kč
Daiwa BG Offshore Travel 2,25m 150-500g 4dil
3 383 Kč
2 420 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Daiwa Legalis LT 4000

Sleva 600 Kč
Daiwa Legalis LT 4000
2 590 Kč
1 990 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.