Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY
- Toto téma obsahuje celkem 562 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sidonius1 a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#76869 30.12.2013 v 12:53
JAKABO – vždyť ty přitom hledání vtipů taky!
Chce to být déle na světě a nebýt apatický…
#77028 3.1.2014 v 16:59čau po dlhšom case som si prečital toto vlakno.Igorko ja si myslim …iny kraj iny mrav
na fotke maš morske Ryby .. nevypitvane..kupujem ich už mnoho rokov v každom opchodnom retazci v Norsku ,,, v štedrej večeri ich nosim hlavne Ludom ktory oblubuju Rybiu kapustnicu … kvoli hlave vnutornostam nikdy sa mikto nestažoval.Dokonca su Lacnejšie ako Kapre …A kto NEVERI nech si ich kupi v Norsku a skusi pripravit Na fotke je i Aktualna cena ,,,Ja na ne Nedam dopustit?? S pokladničnym blockom nepodliehaju vyvoznej kvote!!!!
#77029 3.1.2014 v 17:57Rybarik napsal:
Dokonca su Lacnejšie ako Kapre …A kto NEVERI nech si ich kupi v Norsku a skusi pripravit Na fotke je i Aktualna cena ,,,
To porovnanie ceny s kaprom platí určite len pre ceny kaprov v Nórsku, lebo u nás je kapor cca o 50% lacnejší než uvedená cena na pulte.:-D:-D
#77030 3.1.2014 v 18:10cau OSPRAVEDLNUJEM sa… tu cenu KAPRA som myslel na VYTAZNOST masa a kvality s celej RYBY cca
#77033 3.1.2014 v 18:54“Někdy” je na rybách chuť i na chleba. Léta jsme do Norska vozili zmražený krájený chléb, zabíralo to dost místa v autě a taky v mrazáku, než se postupně zkonzumoval.A chuť? Však to znáte. Poslední 2 roky vozíme pekárničku + chlebové směsi v krabičkách.Na místo v autě při přepravě je to lepší a čerstvý chleba je fajn.
ALE na Nový rok se mi dostal do rukou jednoduchý recept, který zvládneme i my chlapi. Výsledkem je chleba s vynikající chutí, křupavá kůrka, ..
1 dávka = výsledný chléb cca 600 g:
3 hrnky hladké mouky (doporučuji Lídl, nějak lépe kyne)
2 lžičky soli, 2 lžičky sušené kvasnice, 1,5 lžičky drcený kmín, 1,5 hrnku studené vody (pro jinou chuť možno přidat např. lžíci sušené cibulky, nebo kdo co má rád)
Vše cik-cak zamíchat (žádné hnětení, jde to lehce). Odstavit a nechat 8-12 hod kynout. Předehřát pečící nádobu (i s poklicí) na 230 st.C (1/2 hod). Vložit těsto do horké pečící nádoby (např. i Jenské sklo) a péct 1/2 hod pod poklicí. Potom odkrýt poklici a dopéct kůrku cca 15 min. Vše pořád při 230 st.C
Zkuste to, ušetříte spoustu místa (i trochu peněz), ale hlavně budete mít stále čerstvý voňavý chléb. Elektriky je v Norsku dost. Peču si jej i doma 😛
Dobrou chuť!
#77040 4.1.2014 v 11:00Banjoboy napsal:
“Někdy” je na rybách chuť i na chleba. Léta jsme do Norska vozili zmražený krájený chléb, zabíralo to dost místa v autě a taky v mrazáku, než se postupně zkonzumoval.A chuť? Však to znáte. Poslední 2 roky vozíme pekárničku + chlebové směsi v krabičkách.Na místo v autě při přepravě je to lepší a čerstvý chleba je fajn.
ALE na Nový rok se mi dostal do rukou jednoduchý recept, který zvládneme i my chlapi. Výsledkem je chleba s vynikající chutí, křupavá kůrka, ..
1 dávka = výsledný chléb cca 600 g:
3 hrnky hladké mouky (doporučuji Lídl, nějak lépe kyne)
2 lžičky soli, 2 lžičky sušené kvasnice, 1,5 lžičky drcený kmín, 1,5 hrnku studené vody (pro jinou chuť možno přidat např. lžíci sušené cibulky, nebo kdo co má rád)
Vše cik-cak zamíchat (žádné hnětení, jde to lehce). Odstavit a nechat 8-12 hod kynout. Předehřát pečící nádobu (i s poklicí) na 230 st.C (1/2 hod). Vložit těsto do horké pečící nádoby (např. i Jenské sklo) a péct 1/2 hod pod poklicí. Potom odkrýt poklici a dopéct kůrku cca 15 min. Vše pořád při 230 st.C
Zkuste to, ušetříte spoustu místa (i trochu peněz), ale hlavně budete mít stále čerstvý voňavý chléb. Elektriky je v Norsku dost. Peču si jej i doma
Dobrou chuť!
To vypadá velmi zajímavě, vyzkoušíme:-P Díky za typ.
#77044 4.1.2014 v 12:21Já už ho peču v Norsku 2 roky a je to super:-P
#77086 4.1.2014 v 20:22Díky za ohlasy na recepturu chleba.
Takto to vypadá na foto:
#77088 4.1.2014 v 20:33Banjoboy napsal:
Díky za ohlasy na recepturu chleba.
Takto to vypadá na foto:
To je dobrý, ty to pošleš v půl desátý večer a já dostal hlad a hlavně chuť na chleba ze sádlem, škvarky a cibulí:-D
#77089 4.1.2014 v 20:51Souhlasím s Jiranem. Příští týden koupím sádlo – udělám škvarky, upeču chléb…… ostatní bez komentáře.
#77094 5.1.2014 v 7:39Omlouvám se,že dotoho šťourám,ale při použití jenom hladké mouky dostaneme bílý chléb a´la veka,který chřupe jen po vytažení z trouby.Chceme-li mít chleba připomínající náš český chléb,musíme přidat žitnou mouku atp.Prodávají se už hotové směsi,jsou další recepty,což určitě mnozí znáte a v Norsku používáte.
#77105 5.1.2014 v 10:21ZM napsal:
Omlouvám se,že dotoho šťourám,ale při použití jenom hladké mouky dostaneme bílý chléb a´la veka,který chřupe jen po vytažení z trouby.Chceme-li mít chleba připomínající náš český chléb,musíme přidat žitnou mouku atp.Prodávají se už hotové směsi,jsou další recepty,což určitě mnozí znáte a v Norsku používáte.
Tak napiš další recepty, ať to zdlouhavě nehledáme;-)
Díky za všechny hladové rybáře a rybářky:-D
#77120 5.1.2014 v 11:11ahoj
tak jsem to zkusil přesně podle návodu od Banjoboy , a výsledek je vynikající, jen jsem dle sebe upravil mouku a to jeden hrnek hladké a dva žitné a dal jsem tam slunečnicové semínka – sice to tolik nenakynulo, ale už se těším až vychladne.
Taky jsem už zadělal na další a to v poměru 50 / 50 pšeničná / žitná , tak jsem zvědav na výsledek.
#77123 5.1.2014 v 11:19Chleba vypadá úžasně a co toto ke chlebu na šmak:-D
#77131 5.1.2014 v 12:00http://www.receptyzmouky.cz/recept/66-chleb-peceny-v-troube
v pekárně,kterou sebou mnozí vozí – http://www.peceme-chleba.cz/chlebove-smesi
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY