Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon -5°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon -6°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -0°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 4°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 27°C
skoro jasno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

RECEPTY

« Předchozí 1 … 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 … 38 Další »
Vlkous
31.03.2012 ID: 524819

Už jsme sem dali spoustu receptů a tak si myslím, že si tohle téma zaslouží samostatný chlívek. Pokud tady už je, tak se omlouvám a prosím DUKEho aby to scuknul do sebe.

Proč mě to napadlo právě teď?

Spoustu norků je ve SPÁLOVĚ u Šroubka na srazu. Ne každý tam mohl být a tak alespoň duchem jsem tam byl taky. A abych se alespoň trošičku přiblížil atmosféře, tak jsem si vzpoměl, že mám v mrazáku pár posledních balíčků filet z Norska a že bych si taky mohl udělat žranici. Moje rodina rybám moc nedá a protože tentokráte " žrali " jako vy ve Spálově, tak sem dávám onen recept, který vlastně vzniknul na počest Šroukova srazu.

Tento recept věnuju Šroubkovi za přípravu srazu.

Vyšroubovaná treska:

Pár filátek tresky obecné a kdo dá jinou treskovitou rybu ulovenou v Norsku, svojim vlastním prutem, tak neprohloupí. Pár znamená podle počtu strávníků. Já dal tolik, že se mi to tak akorát vešlo na velkou pánev.

Pak jsem doma vyštrachal 3 velké mrkve, celer jako pěst, 2 cibule, 12 větších bramborů, 4 račata, hovězí bujón,citron, hladkou mouku, sůl, pepř a olej.

Tresky jsem rozmrazil, opláchnul, osušil, zakápnul citronem osolil, opepřil a nechal odležet. Pak jsem si nakrájel cibuli na čtvrtkolečka, sloupnul rajčata (asi by šel použít i rajský protlak )nakrájel jsem je na plátky. Brambory jsem nakrájel na kolečka a zeleninu nahrubo nastrouhal. Uvařil vodu a dal rozpustit bujón.

Pak jsem tresku oblail v mouce a zprudka opekl. Jo, jo už teď je dobrá, ale neujídat bude to ještě chutnější. Na dno velkeho pekáče jsem nalil trošku olivového oleje ( použil bych sádlo, ale to jsem doma právě neměl ) a celé dno jsem pokryl bramborama. Na ně jsem dal polovinu připravené cibule, zeleniny a navrch jsem dal rajčata. Na ně vrstvu opečených ryb. Na ryby druhou polovinu rajčat, pak zeleninu, cibuli a celé zakryl bramborama. Každou vrstvu jsem osolil a opepřil. Solte přiměřeně - já přesolil, protože jsem to všechno přelil ještě 0,5L bujónem. Navrch jsem nalil výpek z pánve na které jsem opékal tresky.

Vše jsem dal do trouby na 180°C zhruba na 1 hodinu a pak ještě na 30 minut 200°C. Pro zjemění se může použít šlehačka V tom případě nalejt tak aby se ještě zapekla.

Ani jsem nedoufal, že to bude tak dobré.Věřte mi, bylo!

Byla toho halda. Už neni a protože stále na vás ve Spálově myslím, tak dneska u nás bude Moravský brabec

:-D:-D:-D

Doufám, že příště nezapomenu fotit.

0
Odpovědět
ZM
30.12.2013 ID: 1076869

JAKABO - vždyť ty přitom hledání vtipů taky!

Chce to být déle na světě a nebýt apatický...

0

Odpovědět

rybarik
03.01.2014 ID: 1077028

čau po dlhšom case som si prečital toto vlakno.Igorko ja si myslim ...iny kraj iny mrav

na fotke maš morske Ryby .. nevypitvane..kupujem ich už mnoho rokov v každom opchodnom retazci v Norsku ,,, v štedrej večeri ich nosim hlavne Ludom ktory oblubuju Rybiu kapustnicu ... kvoli hlave vnutornostam nikdy sa mikto nestažoval.Dokonca su Lacnejšie ako Kapre ...A kto NEVERI nech si ich kupi v Norsku a skusi pripravit Na fotke je i Aktualna cena ,,,Ja na ne Nedam dopustit?? S pokladničnym blockom nepodliehaju vyvoznej kvote!!!!

0

Odpovědět

lacoh
03.01.2014 ID: 1077029

[citace]Rybarik napsal:

Dokonca su Lacnejšie ako Kapre ...A kto NEVERI nech si ich kupi v Norsku a skusi pripravit Na fotke je i Aktualna cena ,,,[/citace]

To porovnanie ceny s kaprom platí určite len pre ceny kaprov v Nórsku, lebo u nás je kapor cca o 50% lacnejší než uvedená cena na pulte.:-D:-D

0

Odpovědět

rybarik
03.01.2014 ID: 1077030

cau OSPRAVEDLNUJEM sa... tu cenu KAPRA som myslel na VYTAZNOST masa a kvality s celej RYBY cca

0

Odpovědět

Milan Pokorný
03.01.2014 ID: 1077033

"Někdy" je na rybách chuť i na chleba. Léta jsme do Norska vozili zmražený krájený chléb, zabíralo to dost místa v autě a taky v mrazáku, než se postupně zkonzumoval.A chuť? Však to znáte. Poslední 2 roky vozíme pekárničku + chlebové směsi v krabičkách.Na místo v autě při přepravě je to lepší a čerstvý chleba je fajn.

ALE na Nový rok se mi dostal do rukou jednoduchý recept, který zvládneme i my chlapi. Výsledkem je chleba s vynikající chutí, křupavá kůrka, ..

1 dávka = výsledný chléb cca 600 g:

3 hrnky hladké mouky (doporučuji Lídl, nějak lépe kyne)

2 lžičky soli, 2 lžičky sušené kvasnice, 1,5 lžičky drcený kmín, 1,5 hrnku studené vody (pro jinou chuť možno přidat např. lžíci sušené cibulky, nebo kdo co má rád)

Vše cik-cak zamíchat (žádné hnětení, jde to lehce). Odstavit a nechat 8-12 hod kynout. Předehřát pečící nádobu (i s poklicí) na 230 st.C (1/2 hod). Vložit těsto do horké pečící nádoby (např. i Jenské sklo) a péct 1/2 hod pod poklicí. Potom odkrýt poklici a dopéct kůrku cca 15 min. Vše pořád při 230 st.C

Zkuste to, ušetříte spoustu místa (i trochu peněz), ale hlavně budete mít stále čerstvý voňavý chléb. Elektriky je v Norsku dost. Peču si jej i doma :-P

Dobrou chuť!

0

Odpovědět

Jiran
04.01.2014 ID: 1077040

[citace]Banjoboy napsal:

"Někdy" je na rybách chuť i na chleba. Léta jsme do Norska vozili zmražený krájený chléb, zabíralo to dost místa v autě a taky v mrazáku, než se postupně zkonzumoval.A chuť? Však to znáte. Poslední 2 roky vozíme pekárničku + chlebové směsi v krabičkách.Na místo v autě při přepravě je to lepší a čerstvý chleba je fajn.

ALE na Nový rok se mi dostal do rukou jednoduchý recept, který zvládneme i my chlapi. Výsledkem je chleba s vynikající chutí, křupavá kůrka, ..

1 dávka = výsledný chléb cca 600 g:

3 hrnky hladké mouky (doporučuji Lídl, nějak lépe kyne)

2 lžičky soli, 2 lžičky sušené kvasnice, 1,5 lžičky drcený kmín, 1,5 hrnku studené vody (pro jinou chuť možno přidat např. lžíci sušené cibulky, nebo kdo co má rád)

Vše cik-cak zamíchat (žádné hnětení, jde to lehce). Odstavit a nechat 8-12 hod kynout. Předehřát pečící nádobu (i s poklicí) na 230 st.C (1/2 hod). Vložit těsto do horké pečící nádoby (např. i Jenské sklo) a péct 1/2 hod pod poklicí. Potom odkrýt poklici a dopéct kůrku cca 15 min. Vše pořád při 230 st.C

Zkuste to, ušetříte spoustu místa (i trochu peněz), ale hlavně budete mít stále čerstvý voňavý chléb. Elektriky je v Norsku dost. Peču si jej i doma

Dobrou chuť![/citace]

To vypadá velmi zajímavě, vyzkoušíme:-P Díky za typ.

0

Odpovědět

Radyn
04.01.2014 ID: 1077044

Já už ho peču v Norsku 2 roky a je to super:-P

0

Odpovědět

Milan Pokorný
04.01.2014 ID: 1077086

Díky za ohlasy na recepturu chleba.

Takto to vypadá na foto:

0

Odpovědět

Jiran
04.01.2014 ID: 1077088

[citace]Banjoboy napsal:

Díky za ohlasy na recepturu chleba.

Takto to vypadá na foto:[/citace]

To je dobrý, ty to pošleš v půl desátý večer a já dostal hlad a hlavně chuť na chleba ze sádlem, škvarky a cibulí:-D

0

Odpovědět

kim
04.01.2014 ID: 1077089

Souhlasím s Jiranem. Příští týden koupím sádlo - udělám škvarky, upeču chléb...... ostatní bez komentáře.

0

Odpovědět

ZM
05.01.2014 ID: 1077094

Omlouvám se,že dotoho šťourám,ale při použití jenom hladké mouky dostaneme bílý chléb a´la veka,který chřupe jen po vytažení z trouby.Chceme-li mít chleba připomínající náš český chléb,musíme přidat žitnou mouku atp.Prodávají se už hotové směsi,jsou další recepty,což určitě mnozí znáte a v Norsku používáte.

0

Odpovědět

Jiran
05.01.2014 ID: 1077105

[citace]ZM napsal:

Omlouvám se,že dotoho šťourám,ale při použití jenom hladké mouky dostaneme bílý chléb a´la veka,který chřupe jen po vytažení z trouby.Chceme-li mít chleba připomínající náš český chléb,musíme přidat žitnou mouku atp.Prodávají se už hotové směsi,jsou další recepty,což určitě mnozí znáte a v Norsku používáte.

[/citace]

Tak napiš další recepty, ať to zdlouhavě nehledáme;-)

Díky za všechny hladové rybáře a rybářky:-D

0

Odpovědět

Luboš LUCIUS
05.01.2014 ID: 1077120

ahoj

tak jsem to zkusil přesně podle návodu od Banjoboy , a výsledek je vynikající, jen jsem dle sebe upravil mouku a to jeden hrnek hladké a dva žitné a dal jsem tam slunečnicové semínka - sice to tolik nenakynulo, ale už se těším až vychladne.

Taky jsem už zadělal na další a to v poměru 50 / 50 pšeničná / žitná , tak jsem zvědav na výsledek.

0

Odpovědět

Jiran
05.01.2014 ID: 1077123

Chleba vypadá úžasně a co toto ke chlebu na šmak:-D

0

Odpovědět

ZM
05.01.2014 ID: 1077131

http://www.receptyzmouky.cz/recept/66-chleb-peceny-v-troube

v pekárně,kterou sebou mnozí vozí - http://www.peceme-chleba.cz/chlebove-smesi

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 … 38 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Savage Gear Sandeel V2 23,5cm 175g Puffin

Sleva 60 Kč
Savage Gear Sandeel V2 23,5cm 175g Puffin
459 Kč
399 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Westin Shadteez Slim V2 22cm 53g Motoroil Blood

Sleva 10 Kč
Westin Shadteez Slim V2 22cm 53g Motoroil Blood
129 Kč
119 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Jig hlava 10/0 80g nebarvený 2ks

Sleva 10 Kč
Jig hlava 10/0 80g nebarvený 2ks
189 Kč
179 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.