Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon -3°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 4°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 2°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 4°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
skoro jasno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

PLOVOUCÍ OBLEKY

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 … 12 Další »
Miroslav
23.01.2011 ID: 524355

Můžete se podělit o své zkušenosti s plovoucími obleky jednotlivých značek? Děkuji.

0
Odpovědět
MifakM
28.03.2012 ID: 1033514

2 Radyn

To ale není problém toho zákona ;-)

Proto je tam ta uvedena i ta "levnější" varianta s povinností mít záchrannou vestu...

0

Odpovědět

Michal
28.03.2012 ID: 1033515

Oblek je sice parádní,ale i u něho bude mít každá velikost jiný vztlak,takže ......jinak jsem našel ještě tuto větu:I když na sobe máte floating – plovouci- oblek – nenahrazuje to povinnost mít na lodi záchrannou vestu pro každou přítomnou osobu!

;-)

0

Odpovědět

MifakM
28.03.2012 ID: 1033517

2 upir

To asi ano, s tím naprosto souhlasím. Na druhou stranu si troufám tvrdit, že i u té nejmenší velikosti bude dosahovat těch stanovených 150N. Ale potvrdit to může zatím asi jen SIM - jakožto prodejce ;-)

0

Odpovědět

Michal
28.03.2012 ID: 1033521

Tak jsem se trochu na ten Ursuit podíval,vztlak není nikde uveden,alespoň jsem ho nikde nenašel,ale je to suchý oblek a ten má trochu odlišné vlastnosti od klasických plovoucích.Je to také dáno tím,že je hlavně určen pro veškeré vodní sporty a také rybaření.;-)

0

Odpovědět

Naki
28.03.2012 ID: 1033530

Tady posílám nějaké bližší informace k bleku Ursait. Tak pokud někdo rozumí všem těm hodnotám,tak ať to upřesní.

Ursuit certifikace

Ursuit technická specifikace

0

Odpovědět

Naki
28.03.2012 ID: 1033531

A ještě jedna věc,co jsem se tak díval po netu,tak 2 dílný oblek splňuje pouze normu EN a kombinéza ještě k tomu i ISO. Ale vztlak jsem nikde udávanej nenašel.

0

Odpovědět

MifakM
28.03.2012 ID: 1033532

2 Naki

Koukal jsem ale máš pravdu o vztlaku nikde zmínka.

Ale trochu jsem pátral a našel jeden dokument, kde se o vztlaku mluví (obecně). Na základě vztlaku je přiřazena certifikace EN nebo ISO.

Tak například uvedený oblek upírem (28.03.2012 v 18:27:49) Sundridge Crossflow má certifikaci EN 393, což znamená, že je to level 50.

Více :

Levels of Buoyancy information sheet

0

Odpovědět

MifakM
28.03.2012 ID: 1033533

[citace]Naki napsal:

A ještě jedna věc,co jsem se tak díval po netu,tak 2 dílný oblek splňuje pouze normu EN a kombinéza ještě k tomu i ISO. Ale vztlak jsem nikde udávanej nenašel.[/citace]

Koukám, že v certifikátu je, že splňuje normu ISO 15027.

Tedy podle toho co je v tom zákonu (norském) napsáno, tak má těch minimálních 150N (§13 - 1b), ale nevím, jestli se tato norma nevztahuje k úplně jiné věci :-)

0

Odpovědět

Jisto
28.03.2012 ID: 1033535

Kurňa chlapi najdite mně jakoukoliv normu, která bude vyhovovat pro mých 150kg. Zatím to splňuje jen pneumatika od kombajnu a to si musím dát k obědu hrachovku a fazolovej guláš s čočkovým salátem, jenže to se mnou pak nikdo nechce jet na vodu. Zatracenej Archimedes, to ten zákon nemohl vymyslet jinak?

0

Odpovědět

Kliknis
29.03.2012 ID: 1033537

2 MifakM

No samozřejmě, že vestu si bereš na loď, už se to tady řešilo několikrát, alespoň si máš co dát pod zadek..;-)

0

Odpovědět

ivanmi5
29.03.2012 ID: 1033552

Chem Vám všetkým poďakovať za odpovede, hlavne Mifakovi, ktorý sem vniesol podstatné svetlo, ako je to s používaním viest a súčasne plávajúcich oblekov na lodi. Určite viacerí z nás získali užitočné informácie. Vďaka ešte raz ;-)

0

Odpovědět

MifakM
29.03.2012 ID: 1033556

[citace]Jisto napsal: Kurňa chlapi najdite mně jakoukoliv normu, která bude vyhovovat pro mých 150kg. Zatím to splňuje jen pneumatika od kombajnu a to si musím dát k obědu hrachovku a fazolovej guláš s čočkovým salátem, jenže to se mnou pak nikdo nechce jet na vodu. Zatracenej Archimedes, to ten zákon nemohl vymyslet jinak?[/citace]

Tak normu asi nenajdem, protože norma neřeší jednotlivé hmotnosti :-) K hmotnosti (a velikosti těla) si musíš koupit velikost obleku.

Je otázka druhá, zda pro takové "drobečky" velikost někdo vyrábí :-)

Ale obecně - mořská voda má hustotu 1024 kg/m3 při teplotě 13°C. S nižší teplotou vody ještě roste až do teploty cca 4°C, od které se hustota zase snižuje (tzv. anomálie vody). Lidské tělo má průměrnou 985 kg/m3. Takže nemusíš to s těmi luštěninami moc přehánět ;-)

Zvláště pokud máš (tak jako já) trochu jinak prostorově řešené tělo, jako ostatní. Lidský tuk má hustotu cca 940kg/m3 a tedy průměrnou hustotu lidského těla ještě snižuje. Takže hůře na tom jsou sportovci, jejich hustota těla je vyšší :-D

Tím samosebou nechci říct, že vesta nebo jiné záchranné prostředky nejsou nutné! To jen aby to někdo zle nepochopil ;-)

0

Odpovědět

giussepe
29.03.2012 ID: 1033559

Někde jsem četl, že plovoucí obleky by se správně měly kombinovat s vestou z jednoho prostého důvodu, pokud například vypadnete z lodi, můžete se udeřit do hlavy a pokud jste v bezvědomí, vesta vám drží hlavu nad vodou, což oblek prý nedokáže.... Něco pravdy na tom může být, naštěstí to zatím odzkoušeno nemám:-D

0

Odpovědět

Vydra
02.04.2012 ID: 1034050

Zdar borci můžu mít za super cenu tento plovoucí oblek. Co si o něm myslíte? Mám si raději připlatit za jiný? Je lepší dvoudílný nebo kombinéza?

Dík za rady.

Jaxon oblek dvodílný

Jaxon kombinéza

0

Odpovědět

bulik
02.04.2012 ID: 1034085

to vydra

raději používám dvoudílný oděv, hlavně v jarních a podzimních /na severu/ i v letních měsících, protože je pohodlnější Sundáš bundu, rozepneš, apod. Lze to i s kombinézou, ale pak ti to překáží u pasu. V zimně je v každém případě lepší kombinéza, teda alespoň podle mne.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 … 12 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Písečný červ G 20cm 3ks

Sleva 4 Kč
Písečný červ G 20cm 3ks
79 Kč
75 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Twister 15cm zelený

Sleva 6 Kč
Twister 15cm zelený
65 Kč
59 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Savage Gear Cutbait Herring Kit 20cm 270g Real Herring UV

Sleva 140 Kč
Savage Gear Cutbait Herring Kit 20cm 270g Real Herring UV
529 Kč
389 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.