Nápověda Doporučujeme:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 176)
  • Autor
    Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Ještě bych se vrátil k těm rukavicím. Já běžně používám tenké neoprenky (1,5 mm), když by byla jo kosa, (tzn. dost minus), tak vezmu 3mm , případně na ně navlíknu flízovky (ale to už fakt musí bejt pořádná kosa). Žádný chirurgický rukavice bych pod neoprén nebral – užívání neoprenu je založený právě na tom, že se ti pod něj dostane tenká vrstva vody, která se o těla ohřeje a neoprén nepustí teplo ven (neoprén sám o sobě nehřeje). Ale je to asi bubjektivní záležitost, která je nejvíc závislá na prokrvování rukou. S neoprénovýma rukavicema 1,5 mm bežně dělám ponory pod ledem a ani po cca hodinovém ponoru nemám problém s promrzlými prsty. Pafka

kodl1
    Účastník
    (225 odpovědí)

Zdravím.Já používám plovoucí oblek Sundridge Stormbeach Pro.Naprostá spokojenost.Jezdím dvakrát ročně do Norska.

vd
    Účastník
    (272 odpovědí)

Zvažujem kúpu plávajúcich oblekov pre mňa i manželku a tak sú mi vaše poznatky veľmi cenné.

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

1969 napsal: Já mám velmi pozitivní zkušenosti s oblekem Sundridge Seafox. Měl jsem ho poprvé loni, připadal mi příliž tenký, ale v půlce dubna obstál na 100%. Cena kolem 3000kč.

I tenhle oblek je v pohodě – má ho můj mladej a pochvaluje si ho. Pafka

Naki
    Účastník
    (900 odpovědí)

Před 3 rokama jsem koupil jeden z nejlevnějších plovoucích obleků od Ice Fish. Kupoval jsem ho s tím,že ho po návratu z Norska prodám,měl jsem už i kupce.Nakonec jsem si ho nechal a jsem s ním fakt spokojen.

Naki

vd
    Účastník
    (272 odpovědí)

koľko vrstiev obliekate pod tieto plávajúce obleky?

kaqpa
    Účastník
    (320 odpovědí)

Většinou pouze termoprádlo, plus když je škaredě ještě jednu vrstvu…ale tak záleží kdy a kam se chystáš, Soroya v březnu nebo Bakan v červenci je rozdíl 😎

vd
    Účastník
    (272 odpovědí)

v červenci ostrov Garten. Manželka to má pres boky hodne tesný a tak uvažuju prísna dieta alebo vymeniť oblek.

kaqpa
    Účastník
    (320 odpovědí)

Jak se o obleky staráte? MikafM tu psal, že používá speciální přípravky … jsou nezbytně nutné nebo by stačilo umýt vodou? Někde jsem i četl, že se dají vyprat i v pračce?

kaqpa
    Účastník
    (320 odpovědí)

vd: Tak pokud nedá termoprádlo a třeba ještě svetr, tak určitě. Můžete chytnout škaredé počasí nebo někdy jet v jiný termín a oblek nevyužije. Radši o trochu větší než menší. Můj názor…

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Oblékám jednu vrstvu – termoprádlo. Co se týká čištění – položím do vany ve slabém roztoku s mýdlem, promíchávám a asi 3x opakuji. Následně v několika vodách máchám. Nedávám do pračky. Nechám na ramínku okapat – uschnout a uložím.

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Bezpodmínečně nutné používat speciální přípravky není. Nicméně v návodu u přípravku je napsáno, že oživuje paropropustnou vrstvu, tak proto ho používám.

Někdo to do pračky dává, jiný ne. Pokud použiješ pračku, tak vybrat program bez ždímání. Ždímání by (prý) mohlo poškodit paropropustnou vrstvu.

vd
    Účastník
    (272 odpovědí)

tak som nakoniec pre manželku vymenil Abu garcia “S” za Penn “M” a už sa v tom môže hýbať. Cena bola skoro rovnaká a v tom Penn sa cíti lepšie.

kejklik
    Účastník
    (79 odpovědí)

kaqpa napsal: Jak se o obleky staráte? MikafM tu psal, že používá speciální přípravky … jsou nezbytně nutné nebo by stačilo umýt vodou? Někde jsem i četl, že se dají vyprat i v pračce?

V pračce neprat, i při šetrném programu se díky síle materiálu “lámou” vlákna. Odzkoušený způsob ošetření po návratu od slané vody: syna obléknout do mundůru, ostříkat zahradní hadicí a omýt mikrovláknovým hadříkem. Nechat uschnout na ramínku (neždímat ani náhodou) a pak nastříkat kvalitní impregnací. 😛

kaqpa
    Účastník
    (320 odpovědí)

Díky 😎 Syna ještě nemám, ale použiju mladšího bratra 😀

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 176)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...