Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Odolné (vodotěsné) kamery a fotoaparáty
- Toto téma obsahuje celkem 115 odpovědí. Do diskuze (31 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel JAKABO a poslední změna proběhla před 10 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#72301 4.10.2013 v 13:48
to Kim – Díky za nasměrování, na Orbionu je asi 34 stran, to bude chvíli trvat, než to projedu. Zatím jsem četl (jen lámaně přes překladač) recenze na Canon PS D20, Nikon Coolpix AW110,Panasonic Lumix DMC-TS5/FT5, Pentax WG3-GPS, Sony Cyber-shot DSC-TX30 a Olympus Tough TG-2 iHS. Ten Olympus vyšel v hodnocení velice solidně, jako jediný má uznané nejlepší barvy pod vodou. Chtěl bych ale taky někde sehnat fotky exteriér/interiér – za slunka i v šeru, zda se dá v pohodě používat k focení jako normální kompakt. Letos mi bohužel v Jostolenu zařval displej na mém Olympusu mju 600 – tak sháním nějakou náhradu, abych se o něho nemusel při focení ve člunu nějak obávat, ale aby se s ním dalo fotit nejen pod vodou. (což asi stejně asi až tak využívat nebudu)Možná by k tomu mohl něco podotknout i Pafka – i když vím, že ,,univerzál,, neexistuje, přece jenom bych si nechtěl pořizovat jak odolný kompakt, tak i třeba polozrcadlovku……..:-)
#72357 4.10.2013 v 21:58Na to, co popisujes skutecne doporucuji kompakt :-). Pokud by sis chtel kupovat neco vetsiho (zrcadlovku, nebo jak pises, “polozrcadlovku”), musel bys kupovat podvodni case, jejichz cena se pohybuje v radu nekolika desitek tisic (zn. ikelite apod.). Pri vaze vetsich fotaku a pouzder k nim je to pak pri dnesnich vahovych limitech v letadlech problem 🙁
Co se tyka vyberu znacky fotaku, je to velice slozite a osidne jako se vsim :-). Nekomu vyhovuje to a nekomu ono :-). Co se tyka fotaku, ja jsem zatvrzely priznivec Canonu – mel jsem jich uz asi 6 a nedam na ne dopustit. Podvodni fotky se mi pak libily i od Sony, Olympusy, Panasonicy apod. moc nemusim. Ale to je muj subjektivni nazor. Pouzdro ke kompaktu do 40 metru poridis od 5-10.000,- Kc ( dle vyrobce), ja ho vyuzivam prave i v Norsku na lodi pri rybareni. Dalsi variantou jsou outdoorove fotaky, ktere jsou obecne vodeodolne do cca 5-10 metru, ty jsou pro Norsko taky v pohode vyuzitelne :-). ChoChyho Canon je urcite dobra volba. 🙂
No a pak je v soucasne dobe jeste dalsi varinta – mobilni telefony. Vetsina dnesnich telefonu uz ma vcelku kvalitni fotoaparaty, ktere jsou male, lehke a daji se s nimi poridit velmi slusne fotky. Ja pouzivam iPhone 5 a jsem velmi spokojen – viz. moje letosni fotky na vlaknu Soroya 2013. K iPhonu jsem si pak jeste dokoupil za cca 2.200.- Kc podvodni pouzdro do 40 metru, takze je vyuzitelny i pro opravdove potapeni (ve vetsich hloubkach samozrejme s externi lampou) 🙂
#72363 5.10.2013 v 8:43Ahoj Pafko. Díky za tvůj příspěvek. Dneska mi poslal jeden kolega z jiného servru fotografie z O-TG-2 – takže už mám vybráno…:-P ChoChyho Canon PS – (má D10) se neprodává, (aspoň já jsem ho nenašel), recenze na D20 jsem četl. Ve skupině mnou výše jmenovaných se m.j. udává – v šeru pomaleji zaostřuje, má nejslabší blesk, zvuk nenahrává ve stereu, filmový záznam je v pomalejším režimu,pod vodou mají fotografie nápadný nádech do modra, nebo zelena, cenově vychází nastejno jako O.T-G2, světelnost obj. je 3,9-4,8, oproti Ol. – 2,0-4,9. Tohle mám akorát vyčtené, objektivně to osobně nějak zhodnotit nemůžu, ale i když to vezmu vzhledově, tak ten Ol. se mi líbí o hodně víc….:-D Nicméně stále ještě budu nějakou chvíli hledat a shánět info.8-)
#72364 5.10.2013 v 8:57#72365 5.10.2013 v 9:04Ahoj, doporucuji ti jeste stranku megapixel.cz – jsou tam recenze se zkusebnimi fotkami z ruznych fotaku a docela tomu rozumi :-). Ten tvuj Olympus je tam hodnocen velmi dobre, takze asi dobra volba 🙂 🙂
#72366 5.10.2013 v 9:08Představení Canon PowerShot D20
Nový dlouho očekávaný odolný fotoaparát Canon D20 je perfektním společníkem pro každého sportovce. Kompakt je vyroben do náročných podmínek až do hloubky 10m pod vodou je odolný proti nárazům až z výšky 1,5m a může pracovat i v teplotách do –10 °C. Má 12MPx CMOS čip, který umožňuje perfektní snímky za každé situace. Objektiv má optickou stabilizaci a rozsah 28-140mm – tedy pětinásobný optický zoom. Další důležitou součástí je inteligentní DIGIC 4 procesor, který zajišťuje vysoký výkon pro pořizování snímků tak i při natáčení FullHD videa. Displej, který má rozlišení 460 000 bodů s více ochrannými vrstvami, poskytuje dobrou viditelnost za všech podmínek, od focení za slunečního světla až po snímání pod vodou. Canon PowerShot D20 pořizuje velmi jednoduše kvalitní fotografie v chytrém režimu Smart Auto, který sám rozpoznává scénu a zvolí pro ni optimální nastavení. Pro cestovatele je fotoaparát vybaven i GPS modulem, který do fotografií zaznamenává přesné údaje o aktuální pozici.
#72367 5.10.2013 v 9:10Představení Olympus TG-2
Právě se mi dostal do rukou nástupce oblíbeného fotoaparátu TG-1 – TG-2. Na první pohled se nám může zdát, že se jedná jen o totožný fotoaparát s TG-1. Není to ale tak. Nový fotoaparát TG-2 má přepracované tělo s větší odolností na pád i ponor. Toto nám předurčuje používat fotoaparát i v drsných podmínkách při všech situacích.
Novinkou je také zcela nový procesor TruePic VI, který ve spojení s 12 megapixelovým BSI CMOS senzorem poskytuje výborný výkon, který je ještě podpořen výjimečně světelným objektivem se světelností 1:2.0 a ohniskem 25-100mm. Při focení s tímto fotoaparátem si každý musí zamilovat makrofotografii, kterou můžeme zhotovit již od 1 cm, což není tak neobvyklé, ale tento fotoaparát má při makru neocenitelnou funkci – může měnit ohnisko od 30 do 200mm, čímž dosáhne téměř mikroskopického zvětšení extrémních detailů s perfektně rozostřeným pozadím. Pomocí ručně nastavitelné clony pak pořídíme nejen perfektní portrét, ale i krajinu, kdy potřebujeme mít vše ostré. Dále se musím zmínit i o množství přednastavených magických filtrů pro kreativní ztvárnění fotek, nebo Full HD videa se zvukem a mnoho dalších možností nastavení.
Fotoaparát OLYMPUS TG-2 si troufnu doporučit každému uživateli, který potřebuje fotit za každé situace bez nutnosti dávat pozor na fotoaparát.
#72368 5.10.2013 v 9:18Díky za info, megapixel byl můj prvotní zdroj informací. Akorát se mi zdály ty fotky tak nějak až ,,moc extra,, a moc jich nebylo, tak jsem začal shánět fotografie a hodnocení od běžných uživatelů. Už mám z různého pročítání různých fotoservrů hlavu jak kýbl :-D:-D:-D – Momentálně se ale trápím na marodce, tak si tak aspoň ukrátím čas. Hlavně se mi jednalo o to, abych ten foťák měl kdykoliv okamžitě po ruce – no a víš, jak to je v lodi, když se držíš zuby- nehty, aby jsi sebou nefláknul- zkus si z batohu a pouzdra v ty paty vytáhnout foťák 😛 – tak jenom hrábnu do kapsy a jedu 😛 – letos ale na tohle právě zařval displej na Ol.-600, takže příště už raději něco odolného, s čím se dá i zacházet trochu ,,humpolácky,,
#72369 5.10.2013 v 9:22Z jiného servru (od jednoho z uživatelů) jsem dostal zahraniční recenze, ze které bylo i mnou výše zmiňované hodnocení – zkusím tu hodit odkaz, aby si někdo nemyslel, že jsem si to vymyslel, abych pohaněl nějakou značku – http://www.dpreview.com/reviews/2013-waterproof-roundup/18
#72763 11.10.2013 v 9:19Skagerak Havfiske
[yt=oY20c7QEQGI&feature=yt]oY20c7QEQGI&feature[/yt]
#72766 11.10.2013 v 10:15To:mira.sta Moc pěkné pokoukání.:-)
#72802 11.10.2013 v 16:23Predpokladam ze GOPRO 3 a DJI quadrocopter
#72803 11.10.2013 v 16:50:-)to je hračka co používaj paparazi 😛 jestli se nepletu …hi..hi 😛 pokoukání super.Šlo by to použít i při lovu na moři..? Jako z lodi..?:-|
#75662 6.12.2013 v 15:05Moc prosim prispevatele, zda by nebylo mozne k tady propagovanym znackam pridat dve tri fotky s informaci odkud a v jake hloubce byly porizeny.
#75667 6.12.2013 v 16:09docela dobrá hračička:-D
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Odolné (vodotěsné) kamery a fotoaparáty