Hasvik, NO
temperature icon 10°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon 18°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 18°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 17°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Odolné (vodotěsné) kamery a fotoaparáty

Myslím, že toto téma zde ještě chybý a tak je zakládám. Myslím si, že většina z nás si ráda natačí a fotí svoje rybolovné výpravy ať už do Norska nebo jinam.

Já se nedávno rozhodl koupit odolný kompakt a vybíral mezi třema kouskama, nakonec jsem šáhnul tady po tom.

[yt=JXB4zsAAUX8=yt]JXB4zsAAUX8[/yt]

Panasonic FT3

Pak jsem ještě přemýšlel o nějaké odolené/sportovní kameře. Jednak jezdím na motorce a druhak i do Norska by se mohla hodit. Po dlouhém čtení recenzí a různých diskuzí jsem zvolil tuhle.

GoPro HD Hero2

[yt=GUEZCxBcM78=yt]GUEZCxBcM78[/yt]

Pořádně tady tyto dvě "hračky" vyzkouším až příští týden na Bakkanu a pak sem samozřejmě napíšu vlastní zkušenosti a vložím videa a fotky.

Odpovědět

Na Gopro.com store po přepnutí na Českou republiku se v košíku objeví cena 449 Eur včetně poštovného místo původních 399 Dolarů v USA

Což není zase až tak výhra že? :-D

Sice to primárně není kamera ani foťák, ale cvakat při dobrým světle se s tím zřejmě nechá, tu správnou certifikaci to má, takže já bych si od toho dovolil očekávat že se pomocí této mašinky kdykoliv na kayaku (nebo i jiné lodi v dosahu GSM signálu) podívám na aktuální proroctví místních věštců přes počasí, možná i radarová animace by se mohla dát pustit. Kromě toho s tímhle v kapse by člověk neměl být v případě problémů na moři (ve vodě) odkázán na důvěru v těsnost a neporušenost igelitového pytlíku, díky vestavěnému GPS přijímači je možné udat přesnou polohu, disponuje sloty na 2 SIM(ovy) karty :-D

Mě se to jeví jako dost zajímavá hračka jejíž vlastnictví by mohlo mít příznivý dopad na vlastní bezpečnost na moři. Pracuje na systému Android - mě se tyhle hračky prozatím moc netýkají - tak se ptám - existuje aplikace s námořními mapami pro Android ? Používá ji někdo ? Jak je s ní spokojen ?

Cenovka cca již od 8.600,- CZK oficiální česká distribuce. Ke koupi třeba v Electroworldu.

Ak máte čas,tak si nájdite video na youtube- oilwind- The elektronic

jigging mashine. Má to 10.56 min. Je tam pripevnená kamera nad papričkami pri love tresiek.Docela veľké hľbky.

2 Northwolf

Mam levnější verzi tohoto telefonu a zatim maximální spokojenost. Do vody jsem ho zatim ještě nezkoušel hodit ani místo klínu na založení auta jsem ho nepoužil, ale podle mého snese to, co žádný jiný telefon.

Kdysi jsem měl Ericsson s takovou tou žraločí ploutví. A vodotěsný byl. Nejednou jsme volali rybičkám v akvárku, když někdo nevěřil :-) . Ale ty doby jsou už pryč.

[citace]northwolf napsal:

Sice to primárně není kamera ani foťák, ale cvakat při dobrým světle se s tím zřejmě nechá, tu správnou certifikaci to má, takže já bych si od toho dovolil očekávat že se pomocí této mašinky kdykoliv na kayaku (nebo i jiné lodi v dosahu GSM signálu) podívám na aktuální proroctví místních věštců přes počasí, možná i radarová animace by se mohla dát pustit. Kromě toho s tímhle v kapse by člověk neměl být v případě problémů na moři (ve vodě) odkázán na důvěru v těsnost a neporušenost igelitového pytlíku, díky vestavěnému GPS přijímači je možné udat přesnou polohu, disponuje sloty na 2 SIM(ovy) karty

Mě se to jeví jako dost zajímavá hračka jejíž vlastnictví by mohlo mít příznivý dopad na vlastní bezpečnost na moři. Pracuje na systému Android - mě se tyhle hračky prozatím moc netýkají - tak se ptám - existuje aplikace s námořními mapami pro Android ? Používá ji někdo ? Jak je s ní spokojen ?

Cenovka cca již od 8.600,- CZK oficiální česká distribuce. Ke koupi třeba v Electroworldu.

[/citace]

ano existuje NAVIONICS http://www.navionics.com/en/ namorni mapy s profilem dna, sam mam v androidu, zatim v Norsku nezkouseno, jen je potreba mapu stahnout na wifi

http://www.navionics.com/en/

Ak máte čas,pozrite si na youtube video STREAM FISHING AT NORWAY.

Má to skoro 28min a je tam krásne vidieť druhy rýb,ich množstvo a aj kameru,ktorou to filmujú.Možno pre niekoho zaujímavú.

Zdravím všechny. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit tuto aplikaci: Viz. tento odkaz. Funguje tak že si stáhneš přes wifi mapy z podporovaných mapových serverů a 14 dní ti zůstanou uloženy na SD kartě pro použití na moři. Pak se automaticky smažou a můžeš stáhnout bez omezení znovu. Zkoušel sem to loni a funguje naprosto skvěle včetně záznamu trasy. Aplikace se stále vyvíjí, ale funguje pouze na Androidu.

Úžasný promo video na novou GoPro: HERO3+ Black Edition.

[yt=3wbvpOIIBQA=yt]3wbvpOIIBQA[/yt]

mam ho pul roku a pohoda spokojenost, do Norska super jen nema display ale to se da poresit pres telefon a nebo dokoupit. foti toci pod vodou

Nemáte někdo tento stroj? - Olympus TG-2

Zajímalo by mě, jestli jsou z toho ucházející fotky i při běžném focení.

To: JIMMI

Mám tento a jsem sním spokojenej fotí dobře.

Myslím, že Olympus TG-2 je přístroj, který je na úrovni. Je dobré, že na rozdíl od předešlých typů umístili přímý objektiv uprostřed korpusu. Tedy focený objekt "prochází" přímo a nevznikají vady na okraji snímků. V tomto roce se podvodních foťáků objevilo na trhu několik od dalších výrobců. Společné je pro ně to, že mají x volitelných scén a proto je lze využít v různém prostředí. Při výběru je dobré kritérium poměru ceny a výkonu. Různé recenze na hodnocení fotoaparátů do vody se nacházejí na cestovatelském portálu Orbion.cz - Egypt vlákno foťáček do vody. Píší tam své zkušenosti i lidé, kteří se v tom velmi vyznají.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.