Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Nové vývozní kvóty 2018

• Toto téma obsahuje celkem 188 odpovědí. Do diskuze (63 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel janka a poslední změna proběhla před 5 roky a 2 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 189)
  • Autor
    Bohumil
    Účastník
    (29 odpovědí)

jegrhanz: moc si nemyslím, že by povolenka vyřešila vše.Možná v případě,že by byla v takové výši,že by opravdu odradila ty co jezdí do Norska jen pro maso.Pokud bude ,jak píšete za nějakou rozumnou cenu,tak to masaři promítnou do množství odvezených filet a jede se dál.Jinak já se doposud cítil v Norsku v klidu a měl pocit že si legálně užívám dovču i bez povolenky.To,že jedinec(i) pokazí vše velké skupině ostatních je známá věc,ale to je život,tak to je.Trochu humoru na závěr: komu fandíte pane jegerhanz, když hraje ve fotbale ČR proti Norsku ?Nic proti Vám,rád si počtu ve Vašich příspěvcích :).

Holzby
    Účastník
    (635 odpovědí)

TO VŮBEC NENÍ ŠPATNÝ NÁPAD, PŘELEPIT A DÁT RAZÍTKO. MUSÍM JEN SOUHLASIT. A stejně by mě osobně zajímalo jak je to se zaplacením nadlimitu, osobně si myslím, že je to obcházení zákona a že papír byť zaplacený je k ničemu. Janko jak je to???

Taky bych s tím souhlasil, osobně si myslím že pokud by to provozovatel chtěl, mohl by to tak dělat i bez zákona.

Jinak s tím “koupeným” nadlimitem jsem si myslel, že je to vlastně jako kdyby si si koupil ryby od rybáře (tudíž mimo quotu co se dá zdarma vyvézt, jako když koupíš třeba lososy na farmě), jen si je chytíš sám. Třeba se pletu.

jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

Pánové nepsal jsem že povolenky vyřeší vše. Psal jsem,že zvýšené kontroly,společně s novými pravidly a povolenkami mohou vyřešit problém. Ale nebojte se povolenek.Vždyď povolenka přeci přináší do lovu klid a mohu se každému podívat rovnou do očí.Nebude to jen naše povinnost,ale především i právo vlastnit povolenku.Prostě budu mít povolenku,v klidu naložím 20kg filet a v klidu pojedu domů.Co může být jednoduššího? Není to žádná represe.Je to spíše ochrana poctivých před zloději.Je to krok k naší spokojenosti a dobrému pocitu z příjemně strávené dovolené. Nevím,ale možná jsem sám kdo to takto chápe….

A komu fandím při fotbalu? Když hrajeme my,vždy nám.Když hrají Noři s někým jiným než s námi ,fandím vždy Norům.Ale čemu fandím nejvíce, je kvalitní fotbal.Na ten kvalitní mohu koukat i bez naší účasti a vůbec mi nevadí že jsme se třeba nekvalifikovali. Je a bude krásnej i tak..

stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

Neviete, či už existuje register poskytovateľov ubytovania s registráciou?
    Vybrať pobyt je celkom veľká lotéria.
    Predpokladám, že rybárske kempy sú v pohode. No ak mi majiteľ chaty napíše, že registráciu bude riešiť po Novom roku, je to veľká lotéria.
    Bude to vo veľa prípadoch dosť zaujímavé ….

chata
    Účastník
    (26 odpovědí)

Tak to také nevím. Mám ale velice podobné reakce od pronajímatelů. Většinou nic neřeší a jediná jejich starost je aby jsme poslali peníze. Mám i zkušenost, kdy mě napsal, že se to už nevyplatí a končí, lidé mu tam za 10 kg jezdit nechtějí a jemu se nechce přebírat za nikoho odpovědnost. Uvidíme co ukáže praxe.

prochor52
    Účastník
    (120 odpovědí)

Řeší se tu řada věcí – např. jestli rybáři s pruty v ruce dokážou vychytat nějakou lokalitu atd. Osobně si myslím, že na profesionální rybářské lodě (které v Norsku ročně vyloví přes 2 miliony tun ryb) my amatérští rybáři opravdu nemáme (a to mě ještě napadá, co se děje s rybami v sítích, které kvůli kvótám profíci třeba už nechtějí dovézt do přístavu), ale to není podstatné. Hlavní je to, co už mnohokrát zaznělo výše – jsou zde pravidla, která se mají respektovat a protože se tak zhusta neděje, přichází další omezení či represe, která dopadne i na ty slušné, bohužel. Takže si za to můžeme sami a Norům se nelze divit.  Spíš by mě zajímala jedna praktická otázka a možná by věděla paní Janka či pan Zapa – jak se mají ubytovatelé registrovat a jaké další povinnosti z toho pro ně vyplývají? Představa, která tu zazněla, že by ubytovatel převažoval, oblepoval a razítkoval bedny všech hostů je dost nereálná – to aby si na to ve větších kempech najali specialní sílu, která případně bude hostům i vyhazovat z beden nadlimit? Asi by to pak při sporu s některým z “takyrybářů” chtělo dobrou úrazovou a životní pojistku.

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Pane prochor52, nevím jestli jsem ten správný na odpověď. Zrovna tato část se mě netýká. Nejsem pronajímatel a ani zájezdy neorganizuji. Pokud ke mě někdo jede tak je můj host a vztahuje se na něj těch 10Kg.  Co se týká registrace tak to mám pouze z doslechu. Zákon jsem si pročetl ale bez prováděcího předpisu není jednoznačné jak to bude probíhat. Jestli opravdu, a tak to chápu i já, přenese stát kontrolu na pronajímatele. Je možné i to jak předvídáte, vyhazování nad limitu nebo hlášení porušení na celnici a pod. Také to může mít i vliv na cenu, hlavně to asi dost lidí odradí, tuto variantu řešení slýchám od lidí nejčastěji. Budeme muset počkat co ukáže nový rok a následná sezona.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Jak se maji ubytovatele zaregistrovat neni pro rybare dulezite. A vicemene jedina povinnost, ktera majitelum pak vznikne,  je jednou mesicne hlasit ulovky, ktere mu budou denne hlasit rybari. Jak rybari budou sve ulovky hlasit je zatim jeste v navrhu a bude zverejneno nejpozdeji do konce tohoto roku. Co si tu lidi vymysleji za scenaria jsou jen spekulace. Rozhodne nebude zadny pronajimatel zodpovidat za vas limit. To by asi nevylezl z vezeni …Muze vas upozornit, ze na 20 kg nepotrebujete 3 bedny, ale zabavit vam nic nemuze. To muze policie a celnici.

Za svuj limit zbozi, ryb a vubec dodrzovani predpisu si kazdy ruci sam a neznalost zakonu neomlouva. Nebo uz jste videli treba prodejce auta, ktery plati pokuty svym zakaznikum?

Navrhy na provadeni noveho zakona se mohou posilat jeste do 14.11. 2017, pak se teprve rozhodne a zverejni vysledky. Takze vydrzte a nespekulujte.  V kazdem pripade se daji ocekavat vetsi kontroly na hranicich.

rybarik
    Účastník
    (295 odpovědí)

ak mozem

ak si to pozorne precitame na LOVDATA

ja si myslim,DOLEZITE pre registratora je paragraf 2,4,

2.registracia

4.informovat ,urcite sa to bude archivovat kvoli paragrafu 5-

paragraf 6 dosledok nedodrziavania 2.4.

Cau

chata
    Účastník
    (26 odpovědí)

Jen technická poznámka, ke druhému odstavci. Tato situace je zcela běžná. Jmenuje se to objektivní odpovědnost. Zrovna v souvislosti s auty je to velmi oblíbený nástroj státu jak vybírat  pokuty. Tady se to přímo nabízí použít nějaký takový paragraf.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Rybarik

vetsina toho, co se tam pise, se tyka jen pronajimatele! (pokud oba sledujeme stejny predpis) Pronajimatel  vas bude informovat o vyvozni kvote a minimalnich mirach .. povinnosti nosit vestu a podobne (vetsinou to dostavate uz pri potvrzeni rezervace – ano, to jsou ty prilohy, co nikdo necte!..) Ale uz nezodpovida za to, kolik toho opravdu pres hranice povezete! Jestlize vy mu budete pri hlaseni lhat, tak je to vase zodpovednost! On je povinen predat infornace dale, kdyz to neudela, tak jsou mozne postihy. Ale to je jeho zalezitost. Vy mate dodrzovat zakony a limity vase, on svoje. Pokud si chce udrzet hosty, tak to dodrzovat bude.

Napriklad v jednom z navrhu je, ze zatim se bude hlasit jen treska obecna a halibut., A to vsechny ryby, i ty, ktere poustite. Hlasit se ma pocet, ne vaha. Pozdeji treba pribudou dalsi druhy. Jde o to, zjistit, kolik vlastne opravdu sportovni rybari nachytaji. A plati to i pro mistni!   ALE ZASE – je to zatim jen navrh!!

To chata – takze jakmile mne chyti pri prekroceni rychlosti policie, preposlu poukazku za pokutu prodavaci, co mi prodal auto .. skvele. Tam taky pokuty vybira stat, ne pronajimatel! A ani se na nich nepodili… 😉

A znova –  vzhledem k tomu, ze Norove jeste sami nevedi, jak to bude vse konkretne probihat, je veskera diskuze zatim o nicem. Pockejte mesic, pak treba budeme vedet vic. Nejpozdeji do konce roku 2017 ale musi byt vse vyreseno. 

Nejlepsi je, ze vlastne uz ted vsichni (nebo hodne z vas) pocitate s tim, ze limit dodrzovat nebudete. JInak by tato diskuze byla polovicni.  Proste skulinu nehledejte, za to, co si vyvezete, zodpovidate pouze a jenom vy sami. Pokutu za vas nikdo nezaplati!!!

chata
    Účastník
    (26 odpovědí)

Jen pro vaši informaci, tady to zná každý kdo vlastní auto, pokud vám naměří radarem, třeba v tunelu rychlost tak jste povinna pokutu zaplatit z titulu, že jste vlastník toho vozu. Z toho se můžete vy vinit tím, že udáte toho kdo řídil. Pokud to neuděláte tak ji zaplatíte a je jedno,že jste neřídila.

Ten zákon ale neřeší pokuty nebo postih rybářů ale provozovatelů kempů za případné porušení. Uvidíme jak to ve finále nastaví. Nesdílím ale Váš optimismus, ze si nechají Norské kontrolní orgány ujít kontroly a pokutování za přestupky v dotčených kempech.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Omlouvam se, netusila jsem, ze vam tak lezi na srdci prohresky majitele, kdyz posle pozde hlaseni o ulovcich… ale treba pak rekne, ze jste prave byli v campu vy a ze jste ho rusili a ze to tedy mate zaplatit vy .. 😉 🙂

u nas by se reklo, ze tu pletete koše s baňama …

Booooze!!! je tu nejaky smajlik, jak tluce hlavou o zed??? 🙂

jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

No také bych nejraději tloukl hlavou o zeď!! Absolutně nechápu!! Tady většina řeší jak a kdo to bude kontrolovat aby mu nepřišly na nadlimit. Normální reakce by měla být: HURÁ  5 KG NÁM PŘIDALI.DĚKUJEME!!!. Vždyď jste přeci do teď kždý vozil 15 kg.a teď máte možnost vozit 20 kg.!!

Proč tedy tolik obav,dohadů a vrásek na čele? Mě se prostě zdá 20 kg  je víc než 15 kg. Ale faktem je,že jsem z matematiky měl vždy jen za 4.

vydra-cz
    Účastník
    (216 odpovědí)

Jegrhanz  dobře jsi to napsal naprostý souhlas

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 189)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Nové vývozní kvóty 2018

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...