Hasvik, NO
temperature icon -4°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 0°C
sněžení
Oslo, NO
temperature icon -1°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 5°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

[citace]igorko napsal:

A už keď sme pri tých "svetielkach"...

Tu je zopár UV vecičiek

Tak hlavně na to něco nachytej a zdokumentuj to. Držím palce :-P

[citace]Banjoboy napsal:

igorko napsal:

A už keď sme pri tých "svetielkach"...

Tu je zopár UV vecičiek

Tak hlavně na to něco nachytej a zdokumentuj to. Držím palce [/citace]

Budem testovať 1. Roan 2. Lokta

No Igorko, vypadá to zajímavě. Tak hodně štěstí.:-D

Vypadá to fakt zajímavě a přeji s tím hodně štěstí. ;-)

Jen ten Roan na testování mi tam vůbec nesedí. Je to pro mne nejhorší destinace v celém rozlehlém Norsku. :-E:-E:-S:-S:-S

Ale možná jsem zaujatý a není to tak zlé.

Pokud mne ale někdo uvidí na Roanu, tak mám dvojníka!!;-)

Jirko, jasně jedině Hitra.:-D

[citace]kulik napsal:

Jirko, jasně jedině Hitra.[/citace]

Já bych to tak jednoznačně neviděl. ;-) Je pravda, že Hitra a Froyafjord je pro mne skoro "domovská stanice". (Měl jsem o něm i přednášku na setkání v Prušánkách). Je plno hezkých destinací kam se rád vracím. Roan k nim ale rozhodně nepatří. :-E:-E:-E

[citace]husky19 napsal:

kulik napsal:

Je plno hezkých destinací kam se rád vracím. Roan k nim ale rozhodně nepatří. [/citace]

Rýchlo niekto napíšte, že Roan je fajn, lebo mňa "vystrie" :-E:-(

keďže tam idem od 7.7. do 17.7.2014 !!!!!:-E:-E:-E

[citace]vojtko napsal:

husky19 napsal:

kulik napsal:

Je plno hezkých destinací kam se rád vracím. Roan k nim ale rozhodně nepatří.

Rýchlo niekto napíšte, že Roan je fajn, lebo mňa "vystrie"

keďže tam idem od 7.7. do 17.7.2014 !!!!![/citace]

Neboj, je plno Norků, kteří se tam rádi vrací. Nenech si zkazit náladu a období těšení!!! :-D:-D:-D

[Neboj, je plno Norků, kteří se tam rádi vrací. Nenech si zkazit náladu a období těšení!!! [/citace]

Kto napríklad ? :-E

Ďakujem -husky 19- za posra..e mojích predstáv, ale tiež aj pokus o vylepšenie nálady, je to milé, ale veľmi si ma nepresvedčil:-( Teší ma minimálne to, že 30.5.2014 odchádzam na SOROYU a tam sú referencie uplne iné a aj vlastná skúsenosť to potvrdzuje.:-D:-D:-D

Vojtko, pravdu máš, Soroya je Soroya. Já jedu od 20.5. do 30.5. !!!:-D:-D:-D

Tak Igorka jsem už uklidnil. Oni mají na Roanu lodě Kasbol. A to je opravdu jiné kafe než ty necky, které jedou rychlostí 9,5 km/hod. a mají motory snad z německých tanků, které tam fašisti zapomněli. :-D

Co je mi platné PHM zdrama, když polovinu doby prožiju na cestě tam a zpět. :-E:-E:-E

čau chcem sa spytat ,,včom je Hitra lepšia od Roanu ? Hitru už poznam a chcel som tento rok vyskušat Roan..

Na Hitře je mnoho kvalitních míst k rybolovu. Na Roanu, v destinaci kde jsem byl já, jsou pouze "chcíplé" pomalé lodě a všude daleko. Je to ale věcí názoru a úhlu pohledu. Jsou lidé, kteří jsou tam spokojeni. Nikomu nevnucuji svůj názor, ale já, pokud nevymění lodě za jiné, už nikdy. A možné je, že nikdy ani když domácí ty lodě vymění.

Musím objasnit svůj výrok a tak to uvést do reality. Můj výrok " Jirko, jasně jedině Hitra", byl směrován k Huskymu19 to zaprvé a za druhé já jsem nikdy jinde než na Hitře od EDENu nebyl a zatím ani netoužím být i když jsem byl pozván i jinam. Mě se zde líbí, jsem zde spokojen a je mi tu fajn. Takže jsem neměl v úmyslu říkat, že všude jinde je to špatné, to ani nemohu, když to jinde neznám a možná jsem tím i ochuzen, nevím?:-?

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Od rána máme uloveno 5 krásných...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!