Hasvik, NO
temperature icon -1°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 0°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

[citace]kikibut napsal:

Mám na test super novinku 2013 a už se opravdu třesu až ji vyzkouším ... ať se už ryby bojí !!!!!![/citace]

Ahoj, posles mi link kde tu super novinku kupim?

Dik.

[citace]kikibut napsal:

Mám na test super novinku 2013 a už se opravdu třesu až ji vyzkouším ... ať se už ryby bojí !!!!!![/citace]

Budeš je mít na výstavě v Brně??

Jsem rád ,že se nástrahy líbí 8-)Bližší info přes SZ .Kiki

Kolegové omlouvám se jestli již o tom něco zde bylo napsáno. Dotaz. Máte nějaké zkušenosti z používání třpytek (plandavé nebo rotační) v Norsku. Již asi 3 roky je s sebou beru, ale ještě jsem je nepoužil. Možná by do menších hloubek (cca 12 - 15 m) mohly být použitelné. Samozřejmě to předpokládá výměnu trojháčků a kroužků.

Zdravím Kime, pokud je mi známo, tak norové s použitím plandavek (takové ty esovitě prohnuté) trolují lososovité ryby. Mám jich pár - místních modelů a občas některou použiju (hlavně tu ze silného plechu o hmotnosti 55g) podle rychlosti a agresivity vedení mi to berou tresky tmavé a obecné. Lososa a mořského pstruha mám naopak chyceného na pilkin, takže z mého pohledu je asi jedno jestli vláčím plandavku, nebo pilkin - důležité bude trefit se do barvy a hlavně rybě před hubu.

[citace]kikibut napsal:

Jsem rád ,že se nástrahy líbí Bližší info přes SZ .Kiki[/citace]

Nějaké tajnosti. To víš, že je bude mít Honza na stánku.

[citace]kikibut napsal:

Pokud tady nějakej ten rok buduješ dobrou pověst nástrahám Savagear a potom napíšeš, že se těšíš, jak si zachytáš jejich na nepovedenou kopii, tak není něco v pořádku. Hodně jsi mě sklamal.

Hele neši do KIKIho .:-D:-D:-D:-D

Je mladej, ještě neví kde stojí. atd, atd.

Prostě má šanci zkusit něco nového.

V savagearu teamu místo má a chce zkusit i jiné teamy.

Nic víc za tím nehledej.

A proč by Kiki nezkusil i konkurenci. Pokud budou dufkofky úspěšné může se potom lehce podílet na vývoji nových Savage Gear. Samozřejmě pokud jim nedodává Honzovo know how. A uvidíme kam jak Honza nastaví ceny. I já je letos velice rád vyzkouším a porovnám se Savage, Roybait, Kinetic a Zoomy:-P

[citace]trojhak napsal:

kikibut napsal:

Mám na test super novinku 2013 a už se opravdu třesu až ji vyzkouším ... ať se už ryby bojí !!!!!!

Pokud tady nějakej ten rok buduješ dobrou pověst nástrahám Savagear a potom napíšeš, že se těšíš, jak si zachytáš jejich na nepovedenou kopii, tak není něco v pořádku. Hodně jsi mě sklamal.

[/citace]

Trojhak : Celkem si zklamal ty mě ,že píšeš ,že je to kopie Savage !!! Je vidět ,že víš houby jak ta nástraha vůbec vypadá !!!:-D:-D:-D Takže celkem smích ...

Křivan : Já náhodou vím moc dobře kde stojím a čeho chci docílit . Na rozdíl od tebe , i když jsem mladej a nemám MILIONY jak si myslíš jsem schopnej si stoupnout před lidi a dokázat jim normálně sdělit své zkušenosti,zážitky a rady z rybařiny ( viz. Praha). Takže si lij ty svoje krmítka a ne...r se do mě !Nikdo nevíte o co jde a máte kupu připomínek ,ale každý má svůj názor a já to beru ,jinak by mě tady všichni ukamenovali .

SG není to jediný co je moji rybářskou náplní ..není rybařina jen o testování a jediný značce ...všichni bychom se měli držet vývoje a koukat neustále dopředu .Mám kupu snů a věcí v rybařině ,které pomalu ,ale jistě uskutečňuji ... Kdybych tady měl hledat na všem a na každým chyby tak bych tady příspěvky musel psát NON STOP . :-(:-(:-(Kiki

Přečetl jsem příručku Dětská psychologie a podle ní je nejvyšší čas zasáhnout. Už ho nechte kurňa, nebo uvidíte co dokáže.

Já nevím proč do Kikiho tak šijete. Podívejte se co už ve svém věku dokázal. Kdo z nás se v klidu postaví před lidi jako přednášející a kdo z nás se dokázal dostat do nějakého teamu. Je jedno jestli půjde o SG nebo třeba tester nějaké značky prutů. Kdysi jsem měl možnost spolupracovat se Sportexem na vývoji a vylepšení prutů FBC a nebyl to žádný med. A že by z toho tenkrát plynuly nějaké extra výhody či peníze se říct nedá.

Holografické samolepy se dají koupit skoro v každém větším obchodě,ale ne tato.

To si necháš dělat na zakázku? Na kolik přijde m2

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!