Hasvik, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 29°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 27°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 23°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

Hope. Na pokecu seděl Honza proti Tobě. Váže mouchy na moře. Myslím, že nějaké vezme na straz 16.2. Nebo mu řeknu, aby je vzal na lednový pokec u sloního ucha.

2 Hoop

Nakonec jsem chytal pouze na oranzovou. Na zbytek barev nejak nebyl cas. Drtiva vetsina ulovku byla obecna. Nejvetsi ulovek asi 78 cm. Jinak podle meho nazoru za ty dva nebo tri dny co jsem na to chytal tak nijak extra neprevysuje ostatni nastrahy.

Mozna je potreba trochu jinak vest nez gumu.

Nezklamala, ale ze by nejak vyrazne prechytala jine nastrahy to taky ne 8-)

Díky za info. Já si tento rok něco udělám a zase testnu.

Tentokrát asi s klasickou jednoháčkovou jigovkou.

Zima na krku a za dlouhých večerů zase rozjedu výrobnu

Je potřeba pořád něco zkoušet - o tom ta rybařina je...

:-D

Včera som si,, vyvláčil" svoj rekord. (tie zoomy fungujú aj u nás ) ;-) čierny s modrým chvostíkom.

Gratuluji, nádhera :-D Takže nemusíš na Vánoce kupovat kapry :-D

Dík. Asi tak nejak...

[citace]dub napsal:

Včera som si,, vyvláčil" svoj rekord. (tie zoomy fungujú aj u nás ) čierny s modrým chvostíkom.[/citace]

Gratuluji, to muselo bát potaháníčko :)

Kdyby jsi chtěl udělat někomu na mrku radost k vánocům, tak to hod na sumcařinu, ale rychle se pak odhlaš :))))))

To preparátor : já vím , já vím - ale bol som sám a chcel som fotečku . Roky som čakal na rybu väčšiu ako som ja . Už to neurobím . 8-O Hlavne som chcel upozorniť na nástrahu - treba ju máčať aj u nás ...

[citace]dub napsal:

Včera som si,, vyvláčil" svoj rekord. (tie zoomy fungujú aj u nás ) čierny s modrým chvostíkom.[/citace]

Toto jsi ulovil 19.12. ? V tom případě se ti hluboce klaním. Kolik vlastně měl?

To Sim : 208 /50 . Na vercajk od Pennu o ktorom som sa dočítal tu - takže aj vďaka tebe . Skoré uzdravenie , pokojné a bezbolestné sviatky.

[citace]dub napsal: Včera som si,, vyvláčil" svoj rekord. (tie zoomy fungujú aj u nás ) čierny s modrým chvostíkom.[/citace]

Lubo, gratulace!!!!!! Jestli tady na tento web chodí norové a uvidí takové monstrum, tak zaparkují kutry ve fjordu a začnou jezdit tady k nám :-D.

Na tomto webu je z celkového koláče návštěvníků 14% Norů. Hlavně celníci ;-)

[citace]Sim napsal: Na tomto webu je z celkového koláče návštěvníků 14% Norů. Hlavně celníci [/citace]

:-D:-D Aspoň rozšíří kontroly na Nory, aby nevozili sumce z čech a Slovenska do Norska nad limit.;-)

[citace]Sim napsal:

Na tomto webu je z celkového koláče návštěvníků 14% Norů. Hlavně celníci [/citace]

:-D:-D:-D:-D

Zdar Franto: Dík. A Norové k nám ? To bude spíš ten konec světa.. Že tam je našincov a vašinců dost to vím , ale opačný prípad nepoznám.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.